Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Kde na tohleto našli finance mi není zcela jasné. Pár typických Jižanů potloukajících se v největším zapadákově světa vedoucích debaty nad Sokratem, Aristotelem a kdoví jakým filosofickým tématem (nevím jak vám, ale mě tohle doopravdy nejde dohromady :-) ), šíleně nudný rozjezd filmu, šíleně dlouhý rozjezd filmu, Edward snažící se napodobit jižanský akcent (a že mu to vůbec nejde), nic neříkající rozuzlení a vysloveně stupidní konec mě nenechaly chladným, ale spíše mě vyloženě nasraly. 1,5* ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Eda Norton je fenomenální herec a bylo hodně vidět, že tuhle dvojroli si vysloveně vychutnal. Už jen ta famózní hra s přízvuky, že by i Meryl Streep zbledla závistí! Škoda jen, že svým výkonem dokonale zazdil jinak docela zajímavý 'zatravněný' příběh plný nevšední bratrské lásky a folklóru amerického vidlákova. 3 a půl* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si mám o Edwardovi Nortonovi myslet. Geniální herec, workoholik nebo prostě magor, kterého si lidi snaží držet zkrátka? Už se párkrát ukázal v horším světle a já mu to prostě nevěřím. Krom toho bych se nedivil, kdyby si tenhle film vymyslel sám. Hrát dvě role, dva naprosto rozdílné bratry, aby si toho někdo všiml, a ještě ho ocenil ne? Přitom film sám o sobě je fakt kravina. Od půlky se ještě k tomu zvrhne do absurdní zhovadilosti, takže pochybuju, že za to nějaký ocenění dostane. Ono, pokud to tak není, jak řikám, tak jemu to může být stejně jedno. Tady si to nepřečte a jeho přivrženci mě maximálně pošlou do prdele. ()

widla 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o výhodách a nevýhodách dvojčat.. A taky o trávě :-). Každopádně další (docela) dobrý film Edwarda Nortona. Ale musím přiznat, že ho EN zachraňoval. Škoda, mohlo to být ještě lepší. 4* hlavně za první polovinu, kde jsem se nasmála konfrontaci zhuleného Bradyho a slušňáckého Billyho :-). Druhá půlka už pak ztrácela... ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Napsat roli pro Edwarda není vůbec těžké, protože dokáže zahrát všechno. Že on táhne celý tento film, že se mu to daří, tak to je pravda. Příběh není až tak moc zajímavý a je spíš zvláštní. Možná to bylo i dobře, protože není moc předvídatelný. Ač nechápu, proč je na prvním místě komedie, když bych se spíše přikláněl více k dramatu. Nicméně, já se nenudil ani minutu a kdo má rád EN, tak jen vřele doporučuji. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)
  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama