Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// If there's any moral to the story it's probably this: you don't fuck with Batman even when he's retired. A jinak, herecky to je jeden z nejsilnějších letošních filmů, Woody Harrelson by měl dostat nominaci za vedlejší postavu ("Do you have a problem with me? I got a problem with everybody."). Neskutečně ten film táhla taky hudba, intenzivní a přesná, mňam. Jestli je tedy něčeho škoda, pak toho zakončení, čekal jsem asi silnější závěr, ale těžko to tomu snímku vyčítat, už tak v něm bylo tolik mocných scén, možná to jen chtělo nechat některou z nich nakonec. Rozhodně věc na více zhlédnutí, prozatím silné 4* a můžu jenom doporučit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pensylvánské Killing Them Softly. Nečekejte oku lahodící obraz malovaný pastelovými barvami, tohle je „bezprostřední reflexe života v dané přítomnosti“. Cooper si na paletu přichystal pot, krev, špínu a prach (i v abstraktních odstínech) a vytvořil působivé, duchem sevřené dílo, jehož vnímaní do jisté míry ovlivní i obrazový rám značky Pearl Jam. Dílo, které sice není bezchybné, ale disponuje tepajícím srdcem. Neberu připomínky, že Out of the Furnace chybí energie. Je totiž o lidech, kteří ji v sobě musí každý den zas a znova objevovat, aby vůbec mohli fungovat. A že by bylo s druhořadým obsazením poloviční? To jsou jen kdyby. Ti borci tam prostě jsou a odvádějí svých klasických 100 %. No dobře, násilnická smažka Woody 110 %.. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hudba je jeden z mála kladů, které mohu najít. Utahané, nudné a příběhově velmi slabé. Dějová linie je sama o sobě docela problém, protože těch silnějších míst je opravdu málo. První hodina je hodně o ničem, chybí nějaké emoce, aby divák cítil aspoň malinko s herci, chybí napětí a nápad, který by Out of the Furnace oživil. Ačkoliv je Christian Bale kvalitní herec, tak tohle by nezachránil ani Chuck Norris. Zoe Saldana, Woody Harrelson nebo Casey Affleck, vždyť je to sestava na thriller roku, ale místo toho jsem dostal zklamání a propadák roku. Čekal jsem daleko více .. 2/10 = 29% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Současných 66% je dle mého oprávněných. Ve filmu vystupuje sice spousta zvučných a známých jmen, ale bohužel styl režiséra Scotta Coopera se dá charakterizovat jako ospalý. Ostatně jsem se o tom již přesvědčil i u jeho prvního snímku Crazy Heart. Je škoda, že režisér nezatlačí více na pilu, nepřidá více vyhrocených momentů, nenaservíruje nám i nějakou akci a neporadí si s finále tak, že by byl divák více v napětí. Takhle se v podstatě 2 hodiny neděje nic závratného. Herecké výkony se však musí jen chválit, k těm já opravdu nic nemám. Možná po mém druhém shlédnutí (nejsem si jist, jestli někdy přijde), přidám pár procent a vylezou z toho nakonec 4 hvězdičky, ale momentálně je to pro mě pouze za 3. 68% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Producenti Leo a Ridley vedeli prečo angažovali všetky známe herecké ksichty. Pretože bez nich a ich (povedzme že) charizmy a "hviezdnosti" by sa jednalo o totálne banálnu (v rámci zápletky) drámu/krimi. Aj tak je tu všetko značne šablónovité až povrchné, čo sa týka príbehu aj postáv. Všetko je naznačené, no nedotiahnuté a väčšinou sa pláva po povrchu..Nie je to zlé, len OOF je jednoznačne film na jedno pozretie. Kvôli Baleovi je to za ***. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2011 slíbil Scott Cooper Christianu Baleovi, že bez něj tento thriller nenatočí. Ale Christian Bale se nemohl zúčastnit natáčení kvůli vysokému pracovnímu vytížení. Postupem času ale herec nemohl dostat tuto myšlenku z hlavy a práci si upravil tak, aby se na tomto filmu mohl podílet. (Cheeker)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama