Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (831)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hravost a svižnost vyprávění spolu s dobrými hereckými výkony baví, ale v poslední čtvrtině už ty opětovné zatýkání, věznění a útěky nudí repetitivností a jako celek film působí mnohem delší než je. Do komična či kýčovité romantiky laděných gay scén je v něm především v první polovině přehršel a v podání Carreyho a McGregora působí bizarně, ale jde si na ně zvyknout. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

I love You Phillip Morris staví svou komiku na několika principech. Zaprvé opisuje postupy klasického hollywoodského filmu, který vždy obsahuje romantickou dějovou linku, v jejímž centru se nachází heterosexuální pár, v tomto případě je ale celý koncept nabourán tím, že ústřední pár je homosexuální. Optikou mainstreamové romance tak sledujeme milostný příběh dvou gayů (v kontrastu se Zkrocenou horou Anga Lee, která mainstramová pravidla nedodržuje a je více "indie") a ikonické situace, které máme dobře zažité právě skrze klasické romance, jsou tak ozvláštněny/přepáleny/zesměšněny právě tím, že tyto situace zažívají dva muži. Klasickým příkladem je příděl vězeňské stravy, kdy zamilovaný pár dostane na rozdíl od klasické plichty luxusní kus masa - oba se v ohromení na sebe podívají, jakého gurmánského kousku se jim to dostalo a svět, zdá se, pro ně už nemůže být krásnější...o to vtipněji celá věc působí, když si uvědomíme, že se něco tak "romantického" odehrává ve věznici. ___Zadruhé se zde vyskytuje i situační komika a některé groteskní momenty, což jsou chvíle, ve kterých se naplno projevuje fyzická komedie Jima Carreyho, který opět exceluje ve všech hereckých polohách. Není nouze o všemožné pády a srážky, nic z toho ale nepůsobí samoúčelně. ___Zatřetí I love You Phillip Morris v jedné rovině funguje jakožto podfukářská komedie a v některých momentech hlavní postava a vypravěč v jednom, který vytváří mezery v příběhu, které pak retrospektivně zaplňuje, ušije nějaký ten podfuk i na samotného diváka, takže o překvapení není nouze. ______Tento film ale není pouze komedií, obsahuje nemalé množství čistě dramatických momentů, ovšem některé z nich jsou právě díky drzému vypravěči zase shozeny na úroveň frašky, což dělá z I Love You Philip Morris vcelku nepředvídatelné dílo. Zmínku si vedle Carreyho zaslouží i Ewan McGregor, který s bravurou a lehkostí zahrál toho klasičtějšího homosexuála ze "čtyřprocentního" páru. I práce s motivem oblohy zobrazujícím "nebeské štěstí" potěšila a až na trochu utahanější druhou třetinu musím říct, že jsem se královsky bavil. I love You Phillip Morris je bezesporu zajímavým a odvážným počinem, který funguje jak v rovině dramatické, tak i té komediální (a v té obzvlášť). 85% ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Miluju Carreyho v Masce, jeho pitvoření, ksichtíky a šílený humor. U Božského Bruce jsem se neskutečně nasmála. McGregor bez světelného meče a vousu v těsném tričko s blond přelivem? Ano! Výborně zahraný gay, působí přirozeně a je to snad jedna z jeho nejlepších rolí. Podvodník a nenapravitelný prison breaker Steve alias Carrey se o poznání více potvoří a přehrává. Teplouše mu jen tak neuvěříte, ale to v komedii přece není potřeba, namítnou druzí. Bohužel film se v poslední třetině zcela otočí a režiséři a zároveň scenáristé na nás útočí s dramatem tak srdceryvným, že jsem chvíli nevěděla, zda se smát a nebo břečet. Když už konečně drama o smrti a nemoci začne trochu fungovat, je okamžitě rozbito vtipným gagem a celá vážnost je tak pryč.//// Ve scéně, kdy Phillip běží přes celé vězení, aby mohl zamávat odjíždějícímu Steveovi, jsem cítila pořádnou dávku emocí umně zkombinovanou s vtipem. Do toho hraje dobře vybraná písnička, no zkrátka skvělá scéna. Jenže celý film se tříští, Steve prchá, nevíte už ani jak a kdy... Je zřetelné, že tvůrci postavě nadržují a ukazují ji v tom nejlepším světle. Je to komedie, nikdo by nebyl zvědavý na nějakého neschopného chudáka, který se pořád lituje atp. Skutečná předloha postavy má IQ kolem 160, není to tedy žádná lama. Jenže Carrey působí spíše jako šílený zamilovaný maniak, který se rád věnuje právu. Inteligence tam patrná moc není. Štvalo mě, že jsem se nedozvěděla, jaký byl ten jeho ekonomický Q3 plán.//// Perfektní volbou pro prvního Steveova přítele byl R. Santoro, ten předvedl své nádherné tělo - potažmo svůdný úsměv (o herectví se zde mluvit nedá) už v Lásce nebeské a už tam vypadal lehce přitepleně. Film se nevyhýbá sprosťárnám, homosexuální sex sice neukazuje vyloženě explicitně, ale úplně ho také neignoruje, hodně se taky fuckuje, takže prostě není divu, že Morris nemohl dlouho najít v USA distributora. Mimochodem kýčovitý plakát, který je snad úplně všude, lehce klame. Nejzábavnější sekvence, kdy Steve chodí se psíky po ulici, do barů a hotelů je fakt zábavná, ale trvá jen pár desítek vteřin. A na plakátů to vypadá, že Phillip kráčí spolu s ním.//// Padnoucí hudba, docela dost gagů, okouzlující McGregor a svižné tempo vytváří zážitek hodný více než 4%, vidím to na 70%. Ale chápu, že dost heterosexuálních kluků u toho trpělo, jak jsem je tak kolem pozorovala:). P.S. Phillip odplivující sperma mě totálně dostal a ještě ten úžasný mrak. Humor je to docela levný, ale to je ten film taky:P. Jo a používejte kondomy, AIDS je svině. Ale věřím, že to toto mravní poselství nebylo hlavní myšlenkou filmu. Brala jsem to jako zábavu a dle toho to také hodnotím. „...Or suck my dick, your choice! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nemá to příběh, který by člověka vyloženě chytnul za koule. Zajímavé to je hlavně tím, že tam dva známí herci hrají homouše a v tom teda exceluje Ewan McGregor. To je fakt buznička k pohledání. Je tam fakt hrozně přiteplenej. Opravdu skvěle zahraná role. Jim Carrey je spíše zase vtipnej, než teplej, ale uvěřil jsem mu že je kuřbuřt. Vyloženě jsem se nenudil, ale na můj vkus tam bylo moc homovyznání lásky a pláče nad nešťastnou láskou atd. Prostě mi to přišlo jak romantický příběh Rosamunde Pilcherové akorát s teploušema. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejulítlejších romantických komedií, co jsem viděl, přičemž jsem si po celou dobu sledování tohoto snímku vážně kladl otázku, zda to není spíše parodie romantické komedie coby žánru, tak bizarní mi občas připadal námět a vyznění některých scén. I love You Phillip Morris je pravý opak toho, čemu většina rozumí pod slovem konvenční. Ano, tento film musí konvenčního, tedy vkusem či názory konzervativního diváka, asi dost bolet (i když dneska...kdo ví...). Režisérský tandem je příkladem klasických bořičů mýtů - tam, kde skončil v oblasti vážně míněné zkušební sondy Ang Lee ve své Zkrocené hoře, tam v oblasti znevažování sondují odvážně i Glenn Ficarra a John Requa. Přičemž trik na to mají prostý - do léty zakonzervovaného schématu klasického mainstreamového hollywoodského filmu je dosazeno několik inovovaných prvků (ten stěžejní, ústřední pár, tedy dvojice gayů), které ovšem svým zasazením do nezměněných vzorců filmového chování a očekávání zdůrazní všechna (jindy třeba ne tak akcentovaná) klišé. Tolik srdceryvných vyznání lásky, tolik emočně vypjatého loučení se na smrtelném loži, tolik odloučení a shledání...tomu snad konkuruje jediný televizní formát, a to Pošta pro Tebe... Ústřední herecká dvojice ovšem vše spolehlivě uhraje a proto tenhle snímek není tak křečovitý, jak by se dalo logicky očekávat. Postupem času se navíc přidá do inovovaného schématu ještě další žánr, konkrétně komedie o nevyléčitelném podvodníčkovi, která dává vzpomenout na výbornou Spielbergovu oddychovku Chyť mě, když to dokážeš. Jestli má tenhle příběh opravdu nějaký skutečný lidský předobraz, pak žít vedle něho muselo být opravdu očistcem.:-) Tenhle film skutečně mate a vlastně záměrně lže stejně jako jeho hlavní hrdina - divák natěšeně půjde na novou komedii s Jimem Carreym a Ewanem McGregorem ničeho zlého netuše a dostane se mu laviny podvratné zábavy, která si utahuje z jeho vlastní předpojatosti, konvenčnosti a předsudků. Bavit se filmem může být někdy dost složité... Podobné filmy: Chyť mě, když to dokážeš, Santa je úchyl! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Autor knižní předlohy Steve McVicker o skutečném Russellovi (ve filmu Jim Carrey) řekl: "Je povahou lhář, ale je tak okouzlující a tak legrační, že kdyby někdy vyšel z vězení, dovedu si představit, že bych si s ním zašel na oběd.“ (šerminator)
  • Jim Carrey o Stevenu Russellovi prohlásil: "Pod povrchem jeho chování doutnalo to, že chtěl být milován a celý život se cítil podceňovaný." (hellstruck)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 13 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama