Reklama

Reklama

I Love You Phillip Morris

  • USA I Love You Phillip Morris (více)
Trailer 1

VOD (1)

Steven Russel (Jim Carrey), šťastně ženatý muž, se dostane do problémů a odpykává si trest ve vězení. Zde se setká s Phillipem Morrisem (Ewan McGregor), do kterého se bezhlavě zamiluje... Inspirováno skutečnou událostí. Skutečný Steven Jay Russel se proslavil mnoha bizarními útěky z vězení, které realizoval vždy v pátek 13. Vydával se za soudce, lékaře, údržbáře. Při jednom útěku přepadl banku, když ho zatkli, předstíral infarkt a v nemocnici tvrdil, že má AIDS. Další útěk se mu zdařil, když si přebarvil vězeňský mundúr na zeleno a vydával se za bachaře. Poslední útěk se mu povedl v roce 1998 a po něm následoval trest 144 let za mřížemi. Bylo mu naměřeno IQ 169. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (831)

ripo 

všechny recenze uživatele

"Romantická" komédia, tentokrát z "buznovského" prostredia a napriek tomu zasadená do väzenia. Gumový fejs Jima Carreyho mi tu však vôbec nesedí. Tie jeho grimasy a buznopohyby sú slabým odvarom v porovnaní s Brunom. Prídu mi akési neprirodzené a trápne. Tento film si stačí pozrieť len raz. Šokujúce však na ňom je to, že je to film podľa skutočnej udalosti ...) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Requa, Glenn Ficarra .. Or suck my dick, your choice. _ Zábavné, teplounké, romantické, vtipně hřejivé. Ty občasné Asijské plakáty tento film perfektně dokreslují. Jsou podobně barvité, rozjařené a žánrově široce zařaditelné, jako mnohé jejich filmy. Neuvěřitelný (real) námět, dobře zvládnutá stavba vyprávění jeho tempo, skvělá hudba i jiné řemeslné kategorie. Jim Carrey válí, roli si evidentně a zcela po svém užívá, taktéž Ewan McGregor (na mnohem menším prostoru) překvapí, jaký je to cukroušek. Pravda, dovedl bych si představit a snesl bych i větší gay odvaz, ale i takto se jisté hranice a laťky posunují na (v mainstreamu) slušnou pozici. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a další jeho lhář, podvodník a vůbec ne dobrý manžel. Gumovému ksichtu překvapivě jdou tihle podvodníci, kteří sehrají cokoliv, aby dokázali oblbnout svět okolo sebe a musím se přiznat, že i mě bavilo vidět ho v akci. Ewan McGregor se tu trochu ztrácí, což jsem vůbec nečekal, ale soupeřit se stínem velkého Carreyho není jednoduché (a už vůbec, když život/scénář, mu dost pomáhají:)). Celkově je to hodně teplé, dost zábavné, správně otevřené a závěr vše příjemně okoření. Ty 3* patří k tomu zábavnějšímu vzhledem k tématu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey a Ewan McGregor jsou herci jak víno. Každopádně takhle jsem je vidět asi nechtěl. I tak je ale tenhle film docela zajímavým zjištěním, že se nemusí točit filmy z vězení jen o drsných frajerech s béčkovými herci. Dokážou to i dva buzíci hned je z toho A-titul jak víno. Oskary nebudou? To bych se divil. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I hate you Phillip Morris", hovorím za seba. Adoptované dieťa hľadá svoju mamu, hovorím si fajn, na tom by sa dalo stavať. Ale nie, k tejto nadhodenej téme sa už nevrátime a nasleduje pre mňa nepríjemné zistenie, že J. Carrey je buzík, rozvádza sa so ženou, tak fajn, snáď na tom bude táto komédia stáť. Nie ani na tom. Niekomu asi pripadá vtipné sledovať ksichty pri kefovačke medzi chlapmi, chlapské vášnivé bozky, tanec buzerantov a ich orálny sex. Nie, díky, nechcem. Väčšinou mi z toho bolo trápne a tých pár vtipných momentov to nezachráni. Do poslednej chvíle som čakal nejaký zvrat, ale nič. Táto chujovina ma obrala o 90 minút môjho drahocenného času. Keby v tom nehrali známe tváre, čo by z filmu ostalo? Strata času. 40%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Jim Carrey o Stevenu Russellovi prohlásil: "Pod povrchem jeho chování doutnalo to, že chtěl být milován a celý život se cítil podceňovaný." (hellstruck)
  • Právníka, který v závěru filmu obhajuje Stevena (Jim Carrey), hraje skutečný Phillip Morris. (Baťka)
  • Velitel speciálního oddělení v Texaské věznici Terry Cobbs, který Rusella (ve filmu Jim Carrey) dvakrát vrátil do vězení, o něm prohlásil: "Je tak sebestředný... miluje, když přitahuje pozornost. Je mi nepříjemný, dlouho s ním nevydržím. Má dvě tváře: když je ve skupině lidí, kteří ho neznají, je velice důvěryhodný a má neobvyklé přesvědčovací schopnosti. Pokud ale ví, že víte, kdo je, je bezbarvý. Všechna jeho přesvědčivost zmizí, třese se mu hlas a je zaražený.“ (šerminator)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Carrey + McGregor = velká láska

Carrey + McGregor = velká láska

25.12.2007

K Vánocům patří příběhy o lásce, a tak tady pro vás jeden máme. Co na tom, že je to láska homosexuální a odehrává se za mřížemi? ;-) O komedii I Love You Phillip Morris, která bude režijním debutem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno