Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Fr 

všechny recenze uživatele

Dlouhá léta jsem snil o chvíli, kdy konečně najdu svého syna. A až se tak stane…..sám nevím co bude potom..... Dva příběhy, střídající současnost a minulost, dva muži a dva ztracení chlapci. Smutné, ale filmařsky velice citlivě zvládnuté téma o ztrátě, která je navždy poznamenala, přesto, že jim v životě zůstalo ještě mnoho dobrého. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět hezky natočený smutný film. 2.) Přesvědčím se, že nevázaný sex je nebezpečný. 3.) Nejsem si jistý, jestli je lepší pohled na trápící se muže, nebo na Rozzlobený muže.com . PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to jenom průměr, nic víc. A to proto, že tam chybí cokoliv navíc - není tam zvrat, není tam nějaký zajímavý vyústění, ten příběh prostě plyne, chvilku jsme v současnosti, chvilku je tam retrospektiva a tyhle dva příběhy jsou vlastně provázaný dohromady. Nepřijde tam bohužel žádnej wow efekt nebo vysvětlení, dokonce se divák ani nedozví, proč se to stalo. Příběh je to smutnej a depresivní, nicméně to je tak asi všechno. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V deň osláv dňa nezávislosti sa detektívovi Tomovi stratí syn. Jeho telo sa nikdy nenašlo. Po niekoľkých rokoch je privolaný k prípadu objavenia pozostatkov kostry mužského pohlavia, ktoré popisom i vekom pripomínajú štruktúru tela jeho syna. Napriek tomu, že sa toto podozrenie vyvráti, zvláštnosťou celej veci je, že mŕtvola mala pri sebe dar, ktorý Tomov syn dostal v deň jeho zmiznutia. Podarí sa mu rozlúštiť túto záhadu a konečne tak vypátrať milovaného syna? Kriminálna dráma, ktorá vyobrazuje dva vzájomne sa prelínajúce príbehy, v dvoch odlišných dobách. Súvis je zrejmý a vďaka slušnému scenáru má film hlavu aj pätu. V určitom momente akoby však skĺzol na úroveň TV krimináliek. Neviem prečo som to tak pociťoval, ale zrejme to spravil ten nečakaný útlm deja vo chvíli kedy to človek očakával najmenej. Škoda, že režisér nepracoval viac s atmosférou. Záver taktiež nijak strhujúci. Mohla to byť pecka. Pri sledovaní tohto snímku nemáte čo stratiť. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Film, který nenudí, nadchne a dá vám do života zase otázku navíc. Skvěle zahrané komorní drama, která nám předhazuje dosti vypilované postavy, převraty v ději, a i na svoji jednoduchost zdařilou výpravu. Anderson dokazuje, že i bez tisíců vystřílených nábojů jde udělat akci bez akce, tudíž něco jako Ramba bez Stallona...Pro mě poměrně silný zážitek.... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Syn detektiva Toma Adkinse (Jon Hamm) se před několika lety bez jediné stopy ztratí. Adkins ale stále neztrácí naději, že jednoho dne svého syna objeví. Jenže po nálezu chlapecké kostry v zakopané truhle jeho naděje začíná skomírat. Ale po ohledání se zjišťuje, že tento chlapec není jeho syn - že kostra leží v truhle více než padesát let. Adkins se vrhá do vyšetřování starého případu, ale mezi padesát let starou vraždou a zmizením svého syna brzy nachází souvislosti... Mám rád filmy, které se navenek tváří hodně nenápadně, ale přitom dokáží diváka připoutat k obrazovce a nepustit až do závěrečných titulků. A to je přesně Stolen - vcelku nenápadně se rozjede, ale jak se začnou příběhové linie prolínat (mimochodem, toto prolínání je moc hezky zpracované), začal jsem s napětím očekávat každý další krok, který povede v pátrání dál. A musím také uznat, že i když jsem měl několikero nápadů na hlavního pachatele, ten pravý v žádném případě nenapadl (opět, jaké to zpestření proti filmům, kde už od prvních okamžiků víte o co půjde). Stolen patří k nejlepším filmům, které jsem v posledním roce viděl.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)
  • Pracovným označením filmu bol názov The Boy in the Box. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama