Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonská animace je dobrá, o tom žádná, i když mám pocit, že v tomhle případě si s ní mohli tvůrci trochu víc vyhrát. "Batman - Gothamský rytíř" je povídkovým filmem o tom, co Batmana a Bruce Wayna formovalo. Není to nic, co by nějak zásadně vynikalo humorem nebo akcí. Jsou zde postavy, které poznáte, ale také postavy, které jsou vám ukradené. Kupodivu moc nefunguje ani příběh, kde Batman moc není, což je většinou z Batmana to nejlepší. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Rozdělení do kapitol není úplně šťastná volba, navíc každá část je výtvarně odlišná (jiné studio) a to taky moc neprospívá. Mě osobně některé stylizace moc neseděly, obzvlášť "temnosvitová" přestínovaná pasáž ve stokách se Scarecrowem a krokodýlem, která se až moc nápadně místy podobala kresbě Mika Mignoly, autora Hellboye. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Některé z povídek jsou průměrné, ale hned první Have I Got a Story for You má geniální nápad. Parta skejťáckých dětí si vykládá, jak přes den ve městě narazily na Temného rytíře. Každé dítko popisuje nejen setkání ale i samotného Batmana jinak, protože si leccos přikrašluje, a jejich flashbacky postupně skládají dohromady příběh o tom, jak Netopýří muž pronásledoval a chytil nějakého ne zas tak důležitého lupiče. Po vzoru Animatrixu dělal každou povídku jeden proslulý japonský režisér anime, takže se liší stylem animace, která i u těch nejslabších příběhů vypadá bezvadně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Doteraz to najslabšie, čo som o Temnom rytierovi videl a to v akejkoľvek forme. Animácia zrejme nebude ten najhlavnejší problém ( aj keď si predstavujem pri prevedení Batmana do filmového života v celkom inej kreslenej podobe ). Samotné epizódky sú nudné ( dá sa vôbec niečo komiksové zdať nudné ? ) a postrádajú razanciu a spád. Takto nie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe Batman na Animatrix. Ten je vládce světa animovaných kraťasů , které tvoří jeden velký bonus pro milovníky filmů, jenž se týkají. Gotham Knight je všehochuť, jehož některé části se tváří japonsky, jiné klasicky americky. Výsledkem je mix, v kterém pokaždé vypadá Batman jinak a vás už tolik nezajímá. Pokud to mám vzít postupně, tak osobně mě zaujali snad jen dvě povídky. První, která ukazuje pohled na mytologického hrdinu pomocí fantazie několika dětí. Druhá je zároveň poslední povídkou, kde je aspoň nějaký náznak hrdinova nepřítele, který se super puškou předvádí střelecký den, za který by se nestyděli ani kluci z armády během oslav Dnu nezávislosti:). Zbytek je částečně psychologickou snahu o přiblížení vývoje Batmanovi psychiky. Některé jsou alespoň příjemné (dva policajti, učitelka z indie), jiné jsou dost nudné (snad všechny, kde je Batman spíše japonský model...). Celkově tak spojení těchto krátkých povídek nepůsobí příliš dobře, ale dost nesourodě a nedomyšleně. Slabší 3*... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama