Reklama

Reklama

Columbo - Série 6 (1976) (série)


Případ vysokého IQ (S06E03)

(epizoda)
  • USA The Bye-Bye Sky-High I.Q. Murder Case (více)

Obsahy(1)

Oliver Brandt, člen exkluzivního klubu Sigma pro lidi s vysokým IQ, provozuje účetní firmu. Jeho obchodní partner Bertie Hastings, rovněž člen Sigmy, však zjistí, že Oliver tajně odvádí část peněz na soukromé konto, aby uspokojil potřeby své rozmařilé ženy. Bertie, který mimoto trpí tím, jak si jej Oliver neustále dobírá, chce vše odhalit na veřejnosti. Oliver jej proto zastřelí pistolí s tlumičem a připraví stopy tak, aby ukazovaly na neexistujícího lupiče. Proti vysoce inteligentnímu pachateli a jeho neprůstřelnému alibi nemá ošuntělý poručík Columbo šanci. Alespoň zpočátku to tak vypadá... (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tešil som sa na spoluprácu Columba a inteligentných ľudí, ale tí prichádzali s takými nezmyselnými nápadmi na vraždu, že si poručík musel dať tvär do dlaní. Samotná vražda je premyslena tak, až je prekombinovaná a to sa nevypláca. –––– A zrovna dnes se moje žena rozhodla, že musí vyprat můj baloňák. –––– Poručíku, neuvažoval jste někdy o nějaké jiné práci? ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Columba až tak veľmi neobľubujem ale uznávam, že podaktoré časti (no dobre.. väčšina čo som videl) mali prepracovaný scenár, slušnú zápletku a skvelé vyvrcholenie. Táto časť s parádnou hudbou tsajkovskeho nie je iná. Nadpriemerne inteligentný vrah dáva zabrať ale ako iste tušíte, aj tento bude tak či onak odhalený aj keď to dá zabrať. ()

Reklama

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určite je to zaujímavá časť, ale 84 percent je myslím až príliš, mne sa to zdalo trocha prekomplikované, síce keď vezmem do úvahy, že sa malo jednať o extra inteligentných tak prečo nie (ale mimochodom čo použil na to buchnutie dverí som nikde nepostrehla). Zo začiatku ma prekvapila mierne psycho atmosféra tých nadpriemerných ľudí čo neskôr vyústilo aj do niektorých úsmevných scén. Inak pekne prepracované, páchateľ napokon svojím spôsobom celkom sympoš a nenudila som sa vôbec. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice chytrý příběh o inteligenci, kterou (podle svého mínění) oplývá leckterý můj kolega („Byl to šok, když jsem zjistil, že jsem inteligentní.“), nevšímavosti („Mluvím s nejinteligentnějšími lidmi na světe a ani jsem si toho nevšimnul!“), policejní práci („Třicet vteřin je dlouhá doba na to, abyste jen tak lelkoval kolem mrtvoly!“) a genialitě (chlápek s gumovou teorií měl IQ fakt na vysoké úrovni). Řekl bych, že jeden z nejlepších columbovských. A pokud na konci řekl Columbo, že by nedělal nic jiného, než to, co dělá, není fakt co řešit. Snad jen litovat, že to nedělal déle... :-( Jednoznačně dávám kompletních 5 hvězdiček - 100%. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z tych TOP casti. Bavilo ma asi vsetko. Hadanka s mescami dala zabrat aj mne ;-). Co sa tyka vraha, tak ten to mal neskutocne vymyslene. Niekedy mam pocit, ze tie scenare pisal nejaky maniak. V tomto pripade by to vrahovi asi velmi tazko dokazovali, keby sa "inteligent" neprizna sam. Columbo je proste sibal. Tesil som sa na tuto cast a bola fakt skvela. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Na konci ako vrah nechtiac prezradí, ako mohol slovník spadnúť na zem, je vidieť, keď padá fixka na slovník, že prenoska gramofónu je už v pozícii, keď mala odpáliť prvú búchaciu guličku. Až v ďalšom zábere sa prenoska dostáva do prvej polohy a odpáli guličku. (pedrito28)
  • Po tom, ako vrah odchádza z miestnosti kde leží obeť, otvorí si dvere. Ale predtým už otvoril dvere oproti, čiže tie by sa museli v dôsledku prievanu zatvoriť, ako je to vidieť neskôr, keď ostatní pribehnú do miestnosti po fingovaných výstreloch. (pedrito28)

Reklama

Reklama