Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (158)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Špatný mix Wall-E (ze Země se stalo smetiště) a Robotů. Moc dobře nechápu smysl proč vůbec Astro Boy vzniknul, vždyť konkurovat Wall-Emu nemohl a nějaká akční komiksová pecka se také nekoná. O humor se stará dvojce čistících prostředků. Tvůrci se také hodně snažili hrát na city, nacpali do filmu pořádné množství dojemných scén, ale moc jsem jim to nebaštil. 30% ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Geniální kluk Toby rád blbne okolo nových projektů svého geniálního táty v létajícím městě Metro city vznášejícím se nad zabordelařeným povrchem země a sice je to "západní" město stejně jako je západní celý film astro boy, ale hora Fudži tam stejně zůstala :). Jednoho dne se ale stane nehoda a vznikne roboToby, o kterém celý film je. Astroboy se rozjíždí zábavně udělanou reklamou na metro city a jejich roboty, která pak ale plynule přechází do normální podoby filmu, což je na Astroboyovi asi to, co na první pohled diváka může zklamat. Něco ve stylu té úvodní reklamy by tam mohlo být víckrát, ale i tak jsou roboti zábavní a super, jenže naproti tomu jsou lidské postavy hrozně suché a jen se tváří, že v jejich slovech a výrazech jsou nějaké emoce, protože krom Astro boye jsou všichni hrozně málo uvěřitelní a jejich animace je hrozně strohá oproti animacím robotů a hlavně oproti obličejovým animacím z jiných filmů. Tomuhle taky moc ani nepomáhá dabing a to obzvlášť pokud jde o Nicholase Cage, který spolu se strnulou animací své postavičky vypadá jak kdyby nevěděl, co to vůbec dabuje, a dál hlavní zloun prezident Stone, který občas ještě i trapně vtipkuje. Posledním problémem je ten fakt, že celý příběh vypadá jak úvodní epizoda seriálu o Astro boyovi, protože se toho vlastně moc nestane a dokonce i na závěr dostane divák návnadu na pokračování. Asi jako kdyby batman begins byla jen ta část, kdy se z Bruce Wayna stane Batman a to co pak dělá v Gothamu už by tam nebylo :). Na druhou stranu ale příběh pěkně plyne a nenudí, je to všechno pěkně barevné a hlavně to má ty vtipné roboty a pro děti je to fajn film, který by měl šanci dostat se aspoň na ****, ale s tím výše zmíněným to zvládne jen na tu slušnou ***. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nával animáků všech možnách příběhů nepříběhů pomalu zavaluje svět, bohužel zavaluje i mě. Těchhle animáčů je taková hromada, že originalita se hledá velice steží, to je případ i AstroBoye. Příběh je vskutku tuctovou záležitostí, kerý je prokouknutelný od prvních minut. Dospělému divákovi opravdu nic nenabídne, připouštím však, že tento film je zaměřen spíše na menší publikum, ale pro ně jsou zase témata ztraceného syma příliš silná. Osobně nevím kam tento film zařadit je tak někde na pomezí bohužel k výjmečnosti mu chybí snad úplně všechno a animace která je spíše rutinní to opravdu nezachrání. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tak předně, než tady milýho Astro Cucáka surově skopu do kouta, poznamenám, že se mu nedají upřít určité kvality. Animace a design postav sice nedosahuje na Deamworksácké nebo Pixarovské pecky, ale pořád se jedná o víc než solidně zvládnutou práci. Situační humor a gagy fungujou (až na pár infantilních výjimek) dokonale, stejně jako hvězdné hlasy výborně sedí k jednotlivým typům. Tím ale bohužel výčet všech plusů končí. Co tenhle film nenávratně a tragicky poškozuje, je hodně - hodně - hodně - hÓÓdně zprasenej scénář (Ale fakt hodně, ehm). Postavy se chovají hloupě a nelogicky, někdo je zachráněn, aby se v zápětí mohl dobrovolně vrátit do situace před záchranou... A třeba takový Tatínek našeho hrdiny Astro Boye je kapitola sama pro sebe: tu synka bezdůvodně miluje, tu bezdůvodně zatracuje, aby jej mohl opět bezdůvodně milovat a zase zatratit a zase milovat. Stejně tak charaktery ostatních postav prochází neustálou nelogickou změnou v chování, až celé vyprávění připomíná sen splašenýho schizofrenika. V závěru nás pochopitelně čeká obligátní kýbl splašků s nápisem "falešná hra na city", záležitost tolikrát omletá a okopírovaná z milionu předešlých animáčů, až se člověku dělá mdlo. Dobrý - Astro Spratek dostal nakládačku a už chudák leží zmlácenej v koutě v kaluži vlastních syntetických biokapalin, ale ... když jsme u toho kopírování, nedokážu odolat abych ho ještě trošku nekopnul do žebírek. Tenhle film jakoby byl dokonalým produktem z příručky pro Japonce "Jak udělat animovaný trhák" - kromě již zmíněnýho "I´m so fucking happy" konce obsahuje všechny standardní blivajzy včetně otravného "zvířátka", vedlejších komických postav bez dalšího významu i toho tolik oblíbeného nemluvného siláka. Inu asiaté se snažili až do morku svých žlutých kostí, ale trhák se jim opravdu nepovedl. Teď sedí v tom svým studiu, porovnávají film s příručkou a nechápou kde udělali chybu... ()

venison 

všechny recenze uživatele

Film "Astro boy" jsem si dokázala pustit, až když jsem na něj náhodou narazila v TV.. Čekala jsem to mnohem horší, takže jsem byla příjemně překvapena jak provedením, tak i příběhem, který byl sice splácanina jiných úspěšných filmů - "Andrew - člen naší rodiny", " WALL-E" a "Ocelová pěst", děj příjemně plynul a nic tu nevyčnívalo.. Viděla jsem řadu horších i lepších 3Dček.. Příjemnej průměr :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Postava Astro Boye se poprvé objevila v roce 1952 ve své první komiksové sérii. Úspěch byl obrovský, a tak v roce 1963 vznikl stejnojmenný televizní seriál. Na televizní obrazovce byl několikrát "znovuoživen", a to v roce 1963, posléze v roce 2003. (Tomihiro)
  • Režírovat měl původně Colin Brady, byl však nahrazen Davidem Bowersem. (D3VIL)
  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)

Reklama

Reklama