Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmová reč na úrovni "kde mám slona", bez zmyslu, motivácie, logiky. Totálne disfunkčná záležitosť, ktorá opäť len dokazuje, že Thajci nepoznajú hranice a bojovej akrobacií rulujú svetovému rebríčku. Aj ked prelúsknuť, že to naše 40 kilové mušie pískle rozdáva ozajstné bomby bol celkom oriešok. Ale fajn. Mlátičiek je dosť, pekne gradujú a aj ked sú až na jeden pripad (boss = nerdík v teplákovej súprave) viacmenej kosenie lowlevelov vyskakujúcich z rôznych dier (rovno na pripravené kolená-lakte), tak vďaka dynamickému prostrediu určite nenudia. 70% ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Čokoláda mě úplně odrovnala. Celý film jsem se tetelil blahem a měl úsměv od ucha k uchu. Akčka, která se mně moc líbila dějově, dostala mě emocionálně, vyloženě mi rozproudila krev v žilách. Dechberoucí bojový scény, roztomilá hlavní hrdinka, super kontrast dětského uvažování se světem grázlů. No a po stránce technické není vůbec co řešit. Kamera, hudba, střih..., všechno super. A to finále!!! Jasných pět hvězdiček. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další thajská akční řezničina, kterou by si fanoušci žánru rozhodně neměli nechat ujít. Prachya Pinkaew nám opět předkládá jednoduchý, ale smysluplný a nijak neurážející scénář. O co tu jde, ale především jsou znovu vynikající a nápadité bojové scény jaké nemají obdoby. JeeJa Yanin možná není jako Tony Jaa, ale je to určitě nejnadanější asijská akční herečka(co se bojových schopností týče), kterou jsem kdy viděl. Doufám, že bude v natáčení pokračovat. Celkově se mi Chocolate líbilo trochu méně než předchozí Pinkaewovy filmy, ale i tak se jedná o skvělou podívanou, pro příznivce thajského boxu povinnost vidět :-) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nečekal, jaká bomba z tohohle vzejde. Celou dobu jsem se nemohl ubránit srovnávání s dementním Ong Bakem a ve všem to vycházelo jako nebe a dudy. Děj tu je, a není na palici. Další klad byl Abe, toho mám moc rád, ale samozřejmě hlavní je hlavní holka a souboje. Ty už nejsou o rozbíjení hlav v detailních záběrech (Ong Bak), tentokrát jde opravdu o natočení souboje a ne dopadů ran. V druhé polovině skoro neustálá dokonalá akce prokládaná sem tam i vtipem. Vážně jsem netušil, že mi Čokoláda bude tak chutnat, ale chutná - a moc. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

kam se na tuto thajskou mlátičku hrabe Ong-bak! Byl sice o trošku rozmanitější a akrobatičtější co se bojových scén týče, ale to Chocolate dohání herectvím a oproti Ong-baku i příběhem. Navíc hlavní hrdinka je o poznání sympatičtější než Tony Jaa a hlavně zde není žádný ekvivalent užvaněného blonďáka - režisér Pinkaew neusnul na vavřínech a lepší se film od filmu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Ve filmu se nepoužívaly žádné dráty k zavěšení herců při scénách na vysokých budovách a hlavní představitelka zvládla většinu kaskadérských scén sama. Není divu, že byla nejednou vážně zraněna při pádech z velké výšky nebo při rvačkách. (Chrustyn)
  • Jedno z nejtěžších zranění během natáčení utrpěla JeeJa Yanin. Během scény pod nízkou kovovou konstrukcí jí jeden z protivníků kopl do pravého oka, takže jej nemohla několik dní otevřít a natáčení muselo být na týden zastaveno. Natočený záběr byl použit v závěrečných titulcích. (Raztubyl)

Reklama

Reklama