Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow ohromně filmařsky vyzrál a je radost sledovat, jak dokáže existenciální drama vycpat fóry o koulích, aniž by to působilo nepatřičně nebo lacině. Funny People jsou pro mě jedním z nejpříjemnějších překvapení roku, protože dokazují, že i současný král hrubozrné komedie dokáže točit citlivě, nevtíravě a vůbec v mnoha směrech jinak, než byste po jeho předchozích filmech čekali. V tomhle světě bych dokázal strávit i víc než dvě a půl hodiny. ()

Viktooorka

všechny recenze uživatele

S politováním musím oznámit, že jsem u filmu usínala, což vedlo ke stádiu úplného bezvědomí. Tudíž jsem v sobotu večer usnula a nebyla k použití (přítel nebyl moc nadšen :o) Bohužel mě film nijak neoslnil a případné znovu zkouknutí nepřipadá v úvahu. Judd Apatow má velké vlohy na vybrání hlavních hrdinů, kteří mi přijdou natolik odporní, že film pro mě ztrácí veškerý potencionál. A jelikož jsem film tedy nedokoukala, mé svědomí by nebylo čisté, kdybych filmu dala odpad, proto zůstává nehodnocené!! ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

"Přijde kytka do baru a barman řekne: Vodu jemně perlivou nebo bez bublin?" - tak nějak v kostce to bylo vtipný... Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak nějak v kostce se to táhlo... A nudný to bylo jako tenhle koment, v kostce ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow se vrací a zase to bere trošku z jiného soudku a tentokrát už ne moc komediálně. Což v tomhle případě není vůbec na škodu, protože Apatow umí napsat postavy, kterým člověk věří každý jejich slovo a prostě diváka zajímá, jak to s nima dopadne. Příběh je taky výborně napsanej, každá postava tady má svůj příběh a vůbec se to pod tím návalem příběhů a situací film nerozpadá na jednotlivé scénky. Drží to pohromadě jako celek a je to nádherně civilně natočený. I když ne, že by se Apatow vzdal svých prasáren to určitě ne, ale nejsou tam nijak násilně přidaný takže to působí zcela přirozeně. A vtipný situace jsou opravdu vtipný. Herci jsou taky prvotřídní Adamem Sandlerem počínaje, kterýmu tyhle role neskutečně sednou a Ericem Banou konče, který si svojí roli neskutečně užívá. Jenom škoda, že to Apatow vždycky přežene s tou stopáží, protože dvě a půl hodinky je na podobný typ filmu opravdu moc a tempo filmu taky není jedno z nejrychlejších. Jinak ale spokojenost a Apatow zase jednou dokázal, že umí skvěle pobavit i oslovit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To, že je tak dlouhý, by mi u tohohle filmu ani tak nevadilo, když o tom tak přemýšlím, nenapadá mě jediná souvislejší scéna, která by v něm být nemusela. Problém vidím naopak v jakési dvojjedinosti filmu. On v podstatě docela povedeně vypráví dva žánrové příběhy postupně za sebou, nejdřív komediální a místy dost humornou sondu do života komiků na stojáka, poté nešťastně zamilované drama (s komediálním nádechem) dvou zralých lidí. Kdyby to Apatow nějak rozsekl a z jednotlivými částmi si trochu více vyhrál a ještě více je vymazlil, mohl získat dva kratší, ale u mě pravdepodobně o * lepší filmy. Takhle pohromadě to ale o tu hvězdičku přichází. Potěšilo mě jednak to, že Sandler nehraje hlavní roli, sice to tak vypadá, ale pro mě je hlavní postavou Pichus. Hodně dobrý cameo výstup takřka nepoznatelného Eminema. Jen jinak mnou vždy mile viděná Leslie Mann mi tady nějak neseděla. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,01krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Všetky filmy George Simmonsa použité vo filme sú nepravé, špeciálne natočené pre tento film. (Flipper)
  • Postavy George a Ira jsou pojmenovány po bratrech George a Ira Gershwin, hudebních skladatelích. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama