Reklama

Reklama

Tajný život včel

  • USA The Secret Life of Bees (více)
Trailer

Queen Latifah a Dakota Fanning vévodí hvězdnému hereckému obsazení amerického dramatu o rodině, nezávislosti a síle lásky, který byl natočen podle uznávaného bestselleru. Čtrnáctiletá Lily Owensová (Dakota Fanning), ve snaze uniknout tvrdému, věčně rozzlobenému otci a vyrovnat se s tragickou smrtí své matky, uteče s afroamerickou chůvou, hospodyní a jedinou přítelkyní Rosaleen (Jennifer Hudson) do Tiburonu v Jižní Karolíně. Tam jí poskytnou přístřeší tři nezávislé sestry Boatwrightovy (Queen Latifah, Alicia Keys a Sophie Okoned), které se samy starají o rodinné včelařství. Lily u nich konečně poznává život naplněný láskou, je zahrnována nečekanou laskavostí a hlubokou spiritualitou jedinečně nadaných žen a s každou z nich si vytváří pevné pouto. Někdy totiž člověk musí nejdřív domov opustit, aby ho mohl skutečně nalézt. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Film je v první řadě velmi pěknou a věrnou adaptací knižní předlohy. Představitelky hlavních rolí jsou typově výborně obsazené, neumím si představit lepší herečky pro roli Lily ani August Boatwrightové (Queen Latifah ráda vidím v témeř každém filmu a ve Včelách se opravdu stala doslova zhmotněním rodinného krbu). Taky nevím, ve kterém filmu se naposledy sešlo trio tak skvělých zpěvaček a nebyl to muzikál (i když nikdy neříkej nikdy, kdyby Queen Latifah, Alicia Keys a Jennifer Hudson své role zazpívaly, nemuselo by to být vůbec špatné,ne?...:) Takže film pěkný, za srdce chytí, ale do pěti hvězdiček mi něco scházelo. Možná jsem byla ochuzená o pár překvapení z dějových zvratů, tím že knihu znám. Ale rozhodně bych se jednou ráda po konzumaci spousty medu uložila k polednímu spánku ve stínu domu sester Boatwrightových, natřeného barvou jako Pepto-Bismol... ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Láska má rôzne podoby a v Tajnom živote včiel rozhodne nejaké cítiť boli. Pekná banda ženských predstaviteliek sa tam zišla. A možno mal film trošku rasovo ladený podtón, ale len na prvý pohľad. Ženy v ružovom domčeku sa tým nedali zlákať... LÁSKA JE VŠADE OKOLO. Dakota je opäť super. A nielen ona. Aplauzzz.. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočený film s výbornými hereckými výkony. Spousta témat - vina, kterou si Lilly s sebou nese od svých čtyř let, a že je to těžké bříně (ale jak říká May, včela unese víc, než je její váha), neradostné dětství, černošská tématika z období, kdy sice mohou "barevní" začít volit, ale realita je mnohem, mnohem jiná, náhoda a osud, sourozenecká soudržnost, náboženský přesah, ale především otevřená náruč a láska, která prý není bez hranic, ale je tomu tak? Původně se mi na to moc koukat nechtělo (zase bude někdo moralizovat a Dakota má být opět fantastická...), ale stálo to za to se trochu přemoci...:-) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Will a Jada Pinkett Smithovi coby producenti dokáží, pokud zrovna zoufale neprotlačují svého syna do hollywoodských spektáklů, přivést na svět i docela zajímavé a povedené filmy. Tajný život včel je kouzelné drama s medovou příchutí, které dokáže stejně zahrát na nervové struny, jako pohladit na duši. Přestože mnozí budou film proklínat pro svou zdánlivou přeslazenost, já jej oceňuji pro svou hloubkovost, emotivnost dohánějící občas až k slzám, mistrné připodobňování lidské společnosti ke včelí, výborně napsané dialogy (především postavy Queen Latifah) a obecně příběh, dotýkající se rasových nálad v americké společnosti 60. let i osobního dramatu dívky Lily utíkající před citově krutým životem z domu nalezouce něhu a porozumění u černošských sester. Nenápadné, skromné drama, které dokáže o to více překvapit a potěšit, navíc s velmi kvalitním hereckým obsazením v čele s výbornou Dakotou Fanning a dobře se dramaticky vyjímající Queen Latifah. ()

KikiPoka 

všechny recenze uživatele

Tohle byl film podle mého gusta. Osobně mám ráda filmy, které ukazují, jak moc byla (a mnohdy stále zůstává) amerika plná nenávistných a puritánských názorů na věci, které neznají a znát nechtějí. Film s perfektním obsazením, navíc skvěle zasazený do jednoho z nejdůležitějších období pro afroameričany. Všem doporučuji !!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Jennifer Hudson v rozhovore prezradila, že režisérka Gina Prince-Bythewood ju počas natáčania poslala do obchodu, aby kúpila niekoľko vecí, no kým tam bola, personál a zákazníci ju slovne a rasovo napadli. Incident bol v skutočnosti zinscenovaný hercami pod Bythewoodovou réžiou, aby Hudson získala pocit z rasovo napätého prostredia, času a prostredia filmu a pomohli jej s charakterizáciou. (Arsenal83)

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama