Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošský seržant Roger Murtaugh (Danny Glover), který má pár týdnů do důchodu, dostane za parťáka bílého seržanta Martina Rigse (Mel Gibson), jenž chtěl po smrti manželky spáchat sebevraždu. Z počátku si nepadnou do oka, společně však budou muset vyřešit případ nebezpečného gangu pašeráků drog. Úspěch filmu zaručil další tři pokračování. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (798)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Shane Black si na svojom prvom scenári dal naozaj záležať a v spolupráci s Richardom Donnerom vztýčil základný etalón parťáckych filmov. Po Lethal Weapon sa jednoducho svet akčných filmov zmenil. A bolo to rozhodne k lepšiemu. Prvý diel z klasickej akčnej série o dvojke polišov, ktorí sa skvele dopĺňajú. Bol som však sklamaný, že film trpí typickým neduhom akčných filmov hollywoodskej produkcie, a to tým, že hlavní hrdinovia sa tu vyhnú všetkým guľkám a dokážu sa vyhrabať aj z tých najväčších sračiek, čo je veľmi nadnesené. Preto len 4 hviezdy. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminální akčňák s komediálními prvky a výbornou ústřední dvojicí. Asi chyba, že jsem film neviděl "za mlada", možná by se zařadil mezi moje srdcovky. Takhle hodnotím film jako dobrý, ale že bych byl z toho nějak odvázanej? To ani náhodou. Nicméně některé momenty, jak akční, tak komediální, jsou výborné. 80% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasika. Dúfam, že nezapadne prachom a bude klasikou aj pre ostatné generácie, pretože si to zaslúži. Gibson/Glover sú proste skvelá kombinácia, hlavne Danny svojou povahou senilného policajta ma proste dostal. Pomer komédie a akčnosti sadol parádne. Dokonalé hlášky, výborná akcia, síce hollywoodsky koniec, ale buďme radi, pretože to by sme sa potom nedočkali ďalších skvelých pokračovaní. 100%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělý první díl geniální série. Chytrý scénář a Donnerova parádní režie doplněná skvělými herci. Mel Gibson je jako Martin Riggs nepřekonatelný. Jeho kreace totálního magora a zároveň zuboženého policajta je bezchybná a v Riggsových citových záchvatech je vidět ona příslovečná jiskra šílenství. Navíc spousta nezapomenutelných hlášek a gagů, které mě rozesmějí klidně i po dvacáté. Klasika. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, potažmo celá série, má klukovská léta nějak minuly a když jsem si je konečně půjčil, zjistil jsem, že jsou to přesně ty filmy, ze kterých si pamatuju nedokoukané a ospalé střípky předchozích televizních projekcí. Jedno se ovšem prvnímu dílu upřít nedá. Ta typologie postav, prostředí, replik, ten saxík... 80's jak vyšitá! Celkem osobní hodnocení. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (74)

  • Stejně jako Martin Riggs je i jeho představitel Mel Gibson velkým fanouškem komediálního uskupení The Three Stooges. Produkoval dokonce biografickou komedii Tři panáci (2000). (ČSFD)
  • Scenárista Shane Black uvedl, že chtěl, aby roli Martina Riggse (Mel Gibson) hrál William Hurt, s čímž vedení studia nesouhlasilo, jelikož byl podle nich pro tuto roli příliš obskurní. (ČSFD)

Související novinky

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

Pátou Smrtonosnou zbraň natočí Mel Gibson

16.11.2021

Těsně před tím, než nás nadobro opustil legendární režisér Richard Donner (Superman, Maverick), chystal on, jeho žena producentka Lauren Shuler Donner a scenárista Richard Wenk (16 bloků, The… (více)

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Reklama

Reklama