Reklama

Reklama

Druhý muž

  • USA The Other Man (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Podvedený manžel může mít pro svého soka jen jediný trest... Šéf britské softwarové firmy Peter (Liam Neeson) žije ve šťastném manželství s návrhářkou módní obuvi Lisou (Laura Linneyová). Po její předčasné smrti na rakovinu však zděšený Peter náhodou zjistí, že žena měla milence jménem Ralph. Od té chvíle je posedlý myšlenkou na to, jak záhadného muže vypátrat a zabít. Podaří se mu podle odesílaných e-mailů odhalit jeho celé jméno a adresu. Ralph (Antonio Banderas) je uhrančivý španělský elegán, který pobývá v Itálii. Peter se s ním začne inkognito setkávat v šachové kavárně a během „přátelských" rozhovorů vyslechne všechny detaily o Lisině nevěře. Zjistí i něco navíc, totiž že Ralph oblouznil Lisu s pomocí lží. Vystupuje sice jako zcestovalý boháč, avšak ve skutečnosti je to obyčejný uklízeč, který se může pochlubit jen dluhy a kriminálem... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, ačkoliv by mohl být velmi silným dramatem bohužel nevyužil potenciálu z celkem zajímavého námětu. Je to komorní záležitost zahraná prakticky v pěti lidech, přičemž hlavní tíhu příběhu nese Neeson a Banderas. Oba se snažili, oba byli dokonce dobře zvoleni pro své role, ale o stupňujícím se napětí v milostném trojúhelníku nemůže být ani řeč. Šachová partie (jako už mnohokrát) mohla být právě tím napínacím mechanismem, ale zde vrcholem napětí bylo strhnutí figur rukou... Slibované téma odpuštění je zde také ztvárněno lacině a ne zrovna věrohodně... Film tak spíše zklamal. Škoda..* * ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Výborný Liam Neeson i Antonio Banderas, toť asi vše. No, ještě samozřejmě Milano...scénář mě předestřel ženu, která falírovala mezi manželem a španělskobritským milencem a ona umře na rakovinu. Čím více jsem ji poznávala, tím více mi šla na nervy. Moje babička by řekla, pálilo ji dobré bydlo. Ovšem musím uznat, že Banderas by svým kouzlem omotal skoro každou ženu...a ty červené lodičky byly ólalá ! ()

Reklama

Phillo 

všechny recenze uživatele

Príklad toho, že isté témy možno omielať stále dokola a formálne v podstate stále rovnako, no aj tak budú mať vždy čo ponúknuť. Konkrétne v tomto prípade skvele hrajúce herecké osadenstvo, dobrú hudbu a niekoľko naozaj silných momentov. Eyre to zvláda na jednotku, momenty aj celok graduje dokonale, dokonca pri konečnej "poslednej" večeri som mal zimomriavky. Avšak skutočnosť, že z celkových 90 minút má aký taký emocionálny podklad asi tak posledných 20 min, nemôžem ísť s hodnotením vyššie. A to hrá Laura Linney ako o život a Liam Neeson chytá druhý (resp. pre mňa zaujímavejší) herecký dych. 65% (MFF Bratislava 08) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film akosi o ničom, alebo som aspoň nepochopil konanie Neesonovej postavy a o čo mu vlastne išlo. Takisto dosť zvláštne spracovanie od režiséra, keď po úvode zrazu vidíme ako Neeson vyhadzuje šaty zo skrine a netušíme, čo sa stalo, či Linney odišla alebo zomrela. Zrejme chcel byť originálny a nie všetko polopatisticky predhadzovať divákom, no stačil by aj titulok "O 6 mesiacov neskôr", lebo netušíme, či je to na druhý deň po predchádzajúcej scéne alebo po roku. A Neeson mohol zahrať smútiaceho manžela aj o čosi lepšie, lebo to skôr vyzeralo, že sa smeje a nie plače. No on prišiel o svoju Natašu až rok po natočení tohto filmu, takže to vtedy asi nevedel tak precítiť. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Podle mě to není zdaleka tak nudný a šedý snímek, jak to cítí ostatní komentující. Other man má docela svižné tempo a filmová prostředí, na které se pěkně kouká. Je v něm sice určitá nejednotnost mezi detektivním dramatem v začátku a psychologickým rozborem na konci, ale nějak to dohromady funguje. Film dle mého názoru Schlinkovu předlohu pěkně projasnil a pročistil -- nemá se za co stydět. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Londýne (Hounslow), Ely (Anglicko, Veľká Británia) a v Miláne a pri jazere Como (Taliansko). (Arsenal83)

Reklama

Reklama