Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ne že by to byl nějakej majstrštyk, ale na celkovým hodnocení uživatelů se zřejmě podepsal taky fakt, že nějaká chytrá hlava z distribuce pro Česko a Slovensko vypočítavě nahodila udičku fanouškům Bláznivých střel, kteří se pak logicky museli cítit podvedeni. S trilogií The Naked Gun to nemá mimo účasti Zuckera a Nielsena totiž nic společnýho. Je to ale velice trefná záležitost, po jejímž zkouknutí by mohl procitnout nejeden zarytej naivní levičák nebo pacifista. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie. Má to pár výborných míst. 26 procent ...... hahahahahha ... to je jedno z nich (není to vtip za vtipem, gag za gagem, a to jednoho zmate). Nojo, film zdiskreditovává práci Majkla Můra, díky, připadám si chytřejší http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_ridicule (a dvojitej!). ___ Opravdu tohle není to co by Frank Drebin vyprávěl vnoučatům? ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Na oslavě Dne nezávislosti vypráví dědeček (Leslie Nielsen) svým vnoučatům zajímavý příběh - po vzoru Grinche, který chtěl zničit Vánoce, žil byl jeden režisér dokumentárních filmu, Michael Malone (ehm Moore), který chtěl zničit Den nezávislosti. Za pomoci duchů různých amerických hrdinů ale zjišťuje, že Amerika je to nejlepčí na světě, a ani finance teroristů nestojí za to, aby stál proti svému lidu ... Ehm ... odkud začít. To že český distributor pojmenoval film značkou známe série je prasárna největšího kalibru (ale přiznám se, že to fungovalo a že jsem taky čekal Franka Drebina po letech). To že si film zcela nepokrytě utahuje z Michaela Mooreho mi tolik nevadí (to je asi Zuckerova osobní věc), i když semtam překračuje meze slušnosti. To, že si film utahuje z teroristů mi už vůbec nevadí (trochu mi to připomělo Bollův Postal), ale takhle se na ně musí. Co mi ale vadí je to, že film nemá žádnou dějovou linii, a že jde o splácaninu od začátku do konce, bez jakýchkoliv vtipných scén (žádná mi neutkvěla v paměti). Obsazení Leslie Nielsena jen proto, aby mohl být v titulcích je taktéž příliš prvoplánovité... Ach jo, Davide, co to vyvádíš... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

To není komedie, ale pravičácký politický pamflet. To není film, ale žlučovitý výlev nenávisti a demagogie. Problém je, že se nelze smát satiře, která útočí z nesprávných pozic. Pravicová politika je zpátečnická a asociální a patří do propadliště dějin. Pravičácká satira, vysmívající se všemu levicovému, je totéž, jako kdyby nacisté natočili film vysmívající se Židům, nebo jako kdyby rasisté natočili film zesměšňující černochy. Tomu se prostě nelze smát, protože je to ubohé a trapné. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No s předchozími díly se tento film nedá srovnávat. Žádný děj a hlavně strašně zmatený příběh, který je opravdu o ničem. Celkový dojem z filmu je hodně špatný a vtípky stojí také za prd. Kdyby tam hrál Leslie Nielsen hlavní roli a dělal svoje vtípky, tak tak jak to umí určitě bych hodnocení zvedl. Ale bohužel nehrál a to mě mrzelo, protože s tímto hercem jsou skvělé komedie.. 2/10 = 25% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama