Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Znáte takové ty veselohry "nic proti ničemu", které často najdete především na programu Vinohradského divadla či Divadla Na Jezerce a takřka najisto v nich hraje Jirásková či Hrušinský? Takové ty hry, na které byste sami od sebe nešli, ale když na to vytáhnete mamku, babičku, taťku a vůbec kruh rodinný, tak máte jistotu, že vy to přežijete, rodiče budou spokojeni a babička bude plesat nad tím jak je ta Jirásková stále okouzlující a jak skáče jako laňka. Tak tohle je úplně to samé. A to tak moc, že jen čekám, kdy se to objeví v repertoáru Vinohradského s Jiráskovou a hostujícím Hrušínským. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy vám vůbec není do smíchu, ale přesto se smějete? Tak přesně tohle jsem zažíval u této výborné komedie, v níž, kromě exterminace psa, toho není moc přímo humorného, ale ten humor neustále vybublává z nepříjemných, situací a šíleného chování mnoha postav. Prostě se znechuceně smějete. A to je paráda. Tenhle ironický a popichující humor, který jen krásně souzní s vaším znechucením mám hrozně rád. Už jsem to u nějakého jeho filmu určitě psal, Colin Firth mi byl krajně nesympatický, přesto mě dokázal přesvědčit, že je a bude skvělý herec. A teď najíždí na druhé kolo, přestává mi totiž být nesympatický a začíná mě hrozně bavit. Zato Kristin Scott Thomas mi nesympatická zůstane zřejmě napořád. Fakt ji nemusím a mám z ní pocit přesně takový, jakou roli tady hrála. Brrrr. Ale zahrála ji dobře. Doufám, že má sposutu jiných fanoušků, kteří ji ocení. Hodně mě dostala Katherine Parkinson, ta proměna z IT Crowds se mi zdála neuvěřitelná. A samozřejmě Jessica. Ta mě uhranula už první rolí, kterou jsem s ní viděl. Věřil jsem a doufal, že někde dostane příležitost ukázat, že není jen hezká ženská, ale že umí i hrát. Tohle je hodně velký krok právě k tomuhle. A doufám, že to nebude poslední krok. Skvělá, rozkošná, k zulíbání. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

844. hodnocený film: Velká očekávání díky skvělému hereckému obsazení, nakonec obrovské zklamání. Velká snaha o podobenství s retro filmem se podle mě zvrhlo v kýč a velkou zmýlenou. Ani krásná Jessica Biel to nezachránila, což je s podivem. Film teda jenom asi tak přejdu a budu doufat, že se mě na něj nikdo nezeptá. A když ano, tak jej rozhodně nedoporučím jako dobrou zábavu na příjemný večer. 2* jsou opravdu maximem. 2* ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Znamenitý britský humor na čele s neuveriteľne úžasnou Jessicou Biel, ktorú bolo radosť sledovať, pretože si svoju úlohu voľnomyšlienkárskej spontánnej Američanky - zďaleka svojím správaním nespadajúcej do urputných pravidiel konzervatívnej anglickej smotánky - značne užívala... a ja som si tým pádom užívala ju :-) Veľmi milý filmový darček umocnený absurdnými situáciami, štipľavým sarkastickým humorom (úbohý pes!!!, kankán), najromantickejším tangom, aké som vo filme (okrem Vône ženy) videla, reálnym zobrazením prehnanej morálky a pravidiel, zväzujúcich ducha a perfektnými hereckými výkonmi (mimoriadne ma potešil Colin Firth a Jessica Biel) všetkých zúčastnených. Bavila som sa, a to som fakt nečakala. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)
  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)

Reklama

Reklama