Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblohu rozčísne šestinásobnou rychlostí zvuku, je nezachytitelný radary a rozsévá smrt. Rakety navádí a odpaluje prostřednictvím impulsů pilota. To je MIG-31, nejničivější válečný stroj, jaký byl kdy postaven, s kódovým označením Ohnivá liška. Patří ale Rusům. K udržení rovnováhy světové moci se ji Západ musí zmocnit. Clint Eastwood režíruje a zároveň hraje v hlavní roli amerického pilota Mitchella Ganta, muže vhodného pro tuto misi. Ohnivá liška nabízí akci a napětí včetně speciálních efektů, které vás odzbrojí. John Dykstra, tvůrce vizuálních efektů a držitel Oscara za Star Wars připravil tento špionážní spektákl ve své naprosto nejlepší formě. Zasedněte s Eastwoodem do kokpitu a vzhůru do oblak! (Magic Box)

(více)

Recenze (74)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo je to sakra naivní film to nezastírám, ale ta nostalgie prostě funguje. Viděl jsem to jako kluk a byl jsem nadšenej jak hrdinej Clint čajzne Sovětům prototyp jejich nejnovější stíhačky. Dneska když se na film podívám z odstupem, tak je to maximálně na ty lepší tři hvězdice, ale to neznamená, že to není slušná porce zábavy. Samozřejmě máme zde tu typickou ozvěnu studený války díky který jsou prostě tyhle osmdesátkový špionážní akčňáky pekelně zábavný. vždycky jsem to měl rád. První půlka je čistokrevný thriller z pár lehce nervózníma scénama. Druhá půlka se pak přehoupne do akčního leteckýho finále. Sakra ti Rusáci tady ale opravdu dali dohromady pekelnej stroj kde nemusíte ani mačkat spoušť když chcete střílet stačí na to myslet, ale bacha! musíte myslet Rusky, takže pokud něpaněmájete, tak jste v řiti a sestřelíte leda tak hovno. Jinak jasně, že ve scénáři je pár logických děr a těsně před tím finále co jsem zmínil pár hluchým míst. Nicméně Eastwood je borec ústřední hudební motiv fakt povedenej. Jak říkám prostě pořádnej kus nostalgie naivních 80 let.65% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Firefoxe jsem kdysi viděl, líbil se mi a pamatoval jsem si napínavý let stíhačkou. Je to na Eastwooda silně netypický film, protože se v akčních filmech většinou držel města. Tady se ale vydává jako špion/pilot ukrást do Ruska supermoderní stíhačku spíše ve stylu Jamese Bonda. A není to jen o létání, z dvouhodinové stopáže totiž hodinu dvacet sledujeme špionážní thriller. Pomalý, jednoduchý ve stylu USA vs. SSSR, ale zato napínavý. Disidenti co mu pomáhají umírají, hrdina má záchvaty paniky a KGB je všudypřítomná, všemocná a chytrá. Finální čtyřicetiminutovka je ovšem parádní letecká jízda plná plánování obou generalit, hrdiny a skvělých záběrů, vrcholící high speed soubojem dvou stíhačů. Za mě rozhodně výborný akčňák, který nastartoval všechny ty high tech vozítka a poletuchy, kterými se osmdesátky jen hemžily. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Znám hodně dobrejch filmů o Studené válce. Tenhle k nim řadit nebudu. Je to docela akční, je to špionážní, a nevadí mi ani ta grafika v leteckých honičkách. Jenomže jak ti borci prolétají soutěskama, tak Clint se ještě dívá na zpětnou kameru, co ten druhej pilot za ním. A to už je trochu moc,v rychlosti MACH5. K tomu otřesný dabing z VHS Barrandova, kdy si pánové Saic, Musil, Oliva, Kostka (!), Prager střihli každý asi šest rolí. U takto výrazných hlasů je to problém, protože vám pak splývají postavy. Jo a ten začátek je děsně roztahanej. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,MOJA NENÁVISŤ K ĽUDOM V LONDÝNE, KTORÍ ROZHODUJÚ O MOJEJ SMRTI JE ÚPLNE NIČÍM V POROVNANÍ S TOU, KTORÚ CÍTIM KU KGB." __ V mojich očiach ani nie tak Bondovka, ako skôr veľkolepejšia epizóda s ,,MacGyvera". V prvej, pre niekoho nudnejšej polovici ma skôr potešilo niekoľko väčších či menších detailom, akými sú napr. pomerne realisticky vykreslený východný blok (prostredie Moskvy, ktorú zaskakovala Viedeň), spomienka na inváziu do Československa a tiež vo vedľajších úlohách Hugh Fraser známejší ako kpt. Hasting a Thomas Hill, ktorého som dosiaľ poznal iba ako knihovníka v ,,NeverendingStory". Istotne, druhá polovica má veľmi slušné tempo v ktorom mi akurát prekážalo Eastwoodovo neprestajné komentovanie jeho pilotovania a takisto jeho zbytočné neurózy z Vietnami, ktoré príbehu nijako neslúžia. Takisto záver mi príde trocha uponáhľaný. Téma studenej vojny je už dávno za nami, film obstojne, no miestami aj značne nadsadene reflektuje dané obdobie. (1193. hodnotenie, 69. komentár k filmu) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$21milionovTržby USA $46,708,276Tržby Celosvetovo $47,300,000║ Amerika a už niekoľkokrát omieľaná / prevarená studená vojna zo Sovietmi a to v dosť nudnom prevedení, prvú hodinku sa tam skoro nič nedeje je to len o cestovaní z miesta na miesto, prehodenia zopár suchých viet,... a druhá hodinka mierne pridá na akčnosti ale nie je to nič ohromujúce za čo by stále sedieť pri tomto filme dve hodinky. Zatiaľ najslabší film čo som videl s Eastwoodom, u mňa fakt dosť veľké sklamanie. /25%/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Skutečný MiG-31 má kódový název NATO "Foxhound". (Foxhound#1)
  • Do té doby to byl nejdražší film, který Eastwood režíroval. (ClintEastwood)
  • Scény, které se odehrávají v Sovětském svazu, byly natočeny v Rakousku. Dále se štáb podíval do Kalifornie, Velké Británie, Grónska a Montany. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama