Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No jo musel jsem lehce přehodnotit. Narozdíl od syna Brandona na mě charizma a herectví jeho otce nikdy moc nefungovalo a tady to trvá pekelně dlouho než se to konečně pořádně rozjede a to až v druhý půlce. V tý první mě Bruce a jeho vtípky ve stylu pořád žeru pořád seru moc nebavily, ale v druhý půlce to přepne do úplně jinýho filmu. Ps : Chuck Norris ve finálním souboji ve skutečnosti nezemřel, protože se ho bojí sama smrt, ale aspoň to tak vypadalo aby byl Lee spokojenej. Nakonec těsně silná trojka.65% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Cesta draka" představuje moje první setkání s Brucem Lee. Uskutečnilo se v polovině ledna roku 2008 - bylo trochu jiné, než jsem čekala, ale naprosto zásadní. Osvobozující, nádherně přímočaré a bezelstné … neopakovatelné. Bruce Lee zkrátka dokázal s obdivuhodným nadhledem natočit film čistě podle svého - a nebál se vzít na sebe i komediální stránku příběhu. Netřeba zdůrazňovat, že v akčních scénách, které nebyly trapně zrychlované ani jinak upravované, zůstává dodnes nepřekonaný. P.S.: Každopádně je na pováženou, že s TAKOVOU legendou jsem se seznámila s TAKOVÝM ostudným, dalo by se říct až neomluvitelným zpožděním - víceméně díky trochu zidealizovanému americkému životopisnému snímku "Dračí život Bruce Lee" (1993), který ve mně probudil značnou zvědavost. Ale lepší pozdě než nikdy. P.S.: Jsou snímky, kterým jednoduchost a odzbrojující naivita dodávají jedinečnou atmosféru, která často bývá zrcadlem určité doby - bez které by se NIKDY nestaly tím, čím jsou. Mám ráda "Cestu draka" - jakoby měla dar mezi řádky vyprávět, kdo vlastně byl Bruce Lee ... ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem moc bojových filmů. Možná, že by šly napočítat na prstech jedné ruky. Zdaleka neznám všechny legendy tohoto žánrů a všechny filmy, které ho ovlivnily. Ale o Cestě draka jsem už předtím slyšel samé superlativy. Proto jsem rád, že to babička měla půjčené na DVD a já jsem to konečně mohl vidět. Musím uznat, že to byla nesmírně zábavná podívaná s třešničkou na konci v podobě dnes už legendárního souboje mezi Chuckem Norrisem a Brucem Leem . 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak sa dá vôbec na niečo pozerať vo filmoch Bruce Leeho, tak je to určite jeho mrštnosť v akčných nakladačkách a osobných fightoch. Nič iné žiaľ ani tento nereprezentuje, takže ak si ho budem mať chuť ešte niekedy pozreiť, tak určite len pre tie choreografie a tu samozrejme záver s chlpáčom Chuckom. 65%. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Itálie - Bud Spencer a Terence Hill smíchaný s Clintem Eastwoodem na hongkongský způsob. Podobnost s Jestli se rozlobíme, budeme zlí (jenže ten vznikl o dva roky později - Italové kradou!!!) nemůže být náhodou - zlosyn a jeho pomocník plus banda legračně se otřepávajících banditů, no a s Chuckem přichází leonovská atmosféra a Morriconeho hudební nápodoba. Jistě - filmeček je to amaterský, dělaný na koleně příznivci bojového umění (mistr karate sem, kráska tam, jak nám předestřou úvodní titulky), jenže Bruce Lee je tak dokonalý přírodní úkaz, že si tři hvězdičky zaslouží. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Štáb musel při natáčení zpomalovat Bruceovy bojové scény, protože byl příliš rychlý. (Caelos)
  • Když Bruce Lee vytrhne v závěrečném souboji Chucku Norrisovi kus jeho ochlupení na hrudi, tak se nejedná o trik. Brucovi to připadalo jako dobrý nápad a Chuck Norris jen podotkl: "Bude to bolet, ale co nadělám." (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama