Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený policista Nick Pulovski přijde při přestřelce se zloději aut o svého stálého partnera. Poručík Garcia mu jako náhradu přidělí Davida Ackermana, nezkušeného mladíka z bohaté rodiny, který se snaží vymanit z ochranného vlivu svých rodičů. Pulovski, posedlý myšlenkou na dopadení šéfa zlodějského gangu Stroma, není novým partnerem příliš nadšen. Když banda přepadne kasino, čekají na ně Nick s Davidem přímo v trezoru. Mladík však nedokáže vystřelit na Stromovu milenku a vinou jeho váhání lupiči opět vyváznou, tentokrát dokonce s Nickem jako rukojmím. Slušňák David se konečně odhodlá k ráznému a tvrdému postupu. Vydá se po parťákovi pátrat a za sebou nechává spoušť. Přes řadu problémů se mu ho podaří najít a zachránit. Společně pak pronásledují prchajícího Stroma a jeho milenku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Než se stal z CE uznávaný, div ne artový, režisér, točil solidní béčka, za který se tehdy nemusel vůbec stydět. Ale počítaje Nesmiřitelnými svět nabyl dojmu, že CE "dozrál" a od teď už bude točit jen kvalitní, oscarový věci. Není vůbec na škodu si občas zaskočit ještě do dob, kdy si mohl dovolit točit naprosto neambiciozní a neumělecký filmy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clint si točí tím svým osobitým způsobem a po svém si upravil Buddy movie žánr. S Charliem jsem měl zpočátku trošku problém, ale chápu že jeho postava musela prodělat vývoj, kdy se z naškrobeného nováčka stává hláškující drsňák. Clint si hraje zase to své a cedí hlášky přes zuby jak bývá zvykem, jenže v minulosti to zkrátka dělal mnohem lépe. Nelíbil se mě záporák a zvláštní hudba. 60% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkový stereotyp podle akční šablony, béčko, které nemá čím příjemně překvapit, nepříjemně pak v mnoha ohledech (za všechny motorka v kuchyni). Clint - režisér se ještě připravoval na úspěšnější budoucnost a Clint - herec byl už za zenitem. Sheen pak zahrál to, co by zvládl jakýkoliv mladě vypadající ocmrda. O pikantní erotickou vložku bych se klidně i ochudil, zatímco Charlie si dával pěknou Laru, na Clinta zbyla mužatka Sonia.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přitažlivé a dobře zvládnuté akční béčko, kde si Clint úspěšně vyzkoušel parťákovskou akční kriminálku.    Calahanovský Eastwood tady ještě vůbec nevyměkl  a tak se dočkáme zhruba stejného počtu mezi zuby procezených hlášek jako  povedených akčních scén, jež zejména v závěru obstará zdivočelý Sheen. Lehce kolísavé tempo mi pak nevadilo tak jako nepovedený a necharismatický záporák Raula Julii. Znásilněný Eastwood (ženou samozřejmě) pak vlije úsměv do tváře. Čtverka jako vyšitá. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Úderná, byť trochu odlehčená záležitost, která chce udělat dojem: Je ultrachlapská, tím pádem i ultradrsná ... a chce se mi napsat ještě ultrahloupá - ale to Clintu Eastwoodovi přece jenom nemůžu udělat. Je to celé prostě trochu přes čáru - neukotvený příběh, který se nedá brát ani jako thriller ani jako komedie. Možná by milému "Zelenáči" prospěly výraznější parodické prvky ... možná by měl vůbec největší úspěch jako čistokrevná parodie - alespoň u mě určitě. Takhle to vidím jen na ne zcela přesvědčivé 3* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • V tomto filmu se objevilo mnohem vice kaskadérů (87), než herců (37). (Sinecod)
  • V scéne, kde spolu zápasia Loco a Sarah, sa v pozadí mihnú traja členovia štábu. (MAX666)
  • Ve scéně v Sheenově domě přepne falešný Garcia televizní zprávy na film Tarantula, v němž se poprvé před kamerou objevil tehdy ještě mladý Clint Eastwood. (Javert)

Reklama

Reklama