Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

sud 

všechny recenze uživatele

...aneb Dědkové vracejí úder a Clint Eastwood na režisérské židli dokázal, že to ani na chvíli nepůsobí trapně. Přitom příběh není kdovíjak originální a soupis žánrových klišé rovněž není krátký. Když si k tomu připočtu čtyři sympaťáky v hlavních rolích (vlastně pět, i když James Cromwell dostal roli nesympaťáka), pár vtipných i silných scén a z každého filmového políčka sálající "eastwoodovštinu", nemohu dát míň, než 75%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Co napsat k "Vesmírným prďolům"? Klady: Tommy Lee Jones, Clint Eastwood, Donald Sutherland... no dobrá, tak i James Garner, ať mu to není líto, + příjemně odlehčená první polovina filmu, u které jsem se opravdu dobře bavila a chystala si 4*. Zápory: druhá polovina filmu sklouzává do obvyklých hollywoodských klišé ala "Armageddon", přitom jsem zpočátku měla dojem, že "Vesmírní kovbojové" mají takový druh katastrofických filmů parodovat a ne kopírovat. Škoda, chtělo to víc humoru, míň patosu a čtvrtou hvězdicí bych s radostí hodila. 65% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vesmírné kovboje, kterým visí proklatě nízko vše kromě koltů, lze rozdělit na dvě hemisféry. Verbování spojené s výcvikem přichází skrze svou řevnivost s humorem (vládne Sutherland, který by sbalil odhazovací nádrž raketoplánu jen proto, že je ženského rodu) a poté přichází na řadu kosmoakce s krocením šestiraňáku made in CCCP, která se odmítá vyhnout klišé (je jasné, kdo si před sebevražednou misí zlomí svoji sirku) a vy se zapnutým autopilotem vnímání přemýšlíte, jak vedoucímu letů vysklít porcelánové zuby, aby mu šla snadněji vyrvat z tlamy ta žvýkačka. Obě poloviny spolu moc neladí, ale Sutherlandovu slepýši Jerrymu je to úplně jedno a pozval by je na ústřice.. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

První půlka je taková dobrá příprava na akci kde je dost humoru, skvělí herci se postarali ta druhá půlka chce být více akční až dramatický napínavá ale to se už nestalo ono startem to začalo ale nebylo to dvakrát tolik přesvědčivé. Ve finále bych zkrátil délku a přidal od půlky nahoru, ale povedlo se. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Ken Kaufman, Howard Klausner. Kamera : Jack N. Green. Hudba : Lennie Niehaus, Clint Eastwood a J.C. Chasez. Hrají : Clint Eastwood (Frank Dorván), Tommy Lee Jones (Hawk Hawkins), Donald Sutherland (Jerry O'Neill), James Garner (Tank Sullivan) nebo James Cromwell (Bob Geron). Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat na Zemi. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • Filmaři mohli natočit skutečné starty i přistání kosmických lodí, všechny scény v kosmickém prostoru se však natáčely s použitím miniaturních modelů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama