Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (141)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když jsem Footloose sledovala v kině, neměla jsem o existenci původního filmu s Kevinem Baconem ani ponětí. Říkala jsem si ale, jak je sympatické, že je řada písní, které film doprovázejí, docela příjemně poslouchatelná, a že děj není tak nudně jednostranný jako jiné, současné filmy pro teenagery. Po rychlém pohledu na třicet let starou klasiku však rozumím; Footloose totiž v mnoha ohledech podobný svému předchůdci, až to bolí. (Stejné scény se stejnými dialogy, byť jinak rozmístěné v ději, stejné písně, byť v modernějším pojetí.) Pravda, všechno je tentokrát mnohem vyhrocenější; každá postava se smiřuje s nějakou tou rodinnou tragédií, role náboženství je tu výraznější, všichni středoškoláci považují tanec za smysl svého života a bez výjimky se umí do rytmu pohybovat tak dobře, že by se mohli pomalu přihlásit do America's Got Talent. Jenže co naplat, když mě tahle moderní verze svým spádem, vizuálním zpracováním a nakonec i tím, že na taneční scény se skutečně dobře kouká, bavila víc než její předchůdce. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Možná by mě nový Footloose tak neiritoval, kdyby se pokusil o špetku invence. Protože koukat přes dvě hodiny na partu tančících středoškoláků mi prostě nestačí. A to ani v případě, že se umí na moderní sexy choreografii vlnit sebevíc. Jednak proto, že jde skrz na skrz o kopii originálu a za druhé, to je původní film tak strašně “out“, že se musí točit remake? Jasně, podobné starší kousky možná nejsou tak nablýskané, ale o to tady přece právě jde. Čekám, že je jen otázka času, kdy přijde předělávka Hříšného tance, Flashdance, nedej Bože Pomády... ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jsou daleko horší věci, které by měly být zakázany. K nim tanec rozhodně nepatří. Bylo velmi příjemné zase po několika letech vidět herečku Andie MacDowell v něčem jiném než je reklama na zkrášlujcí prostředky, které zabraňují tvorbě vrásek nebo co to vlastně bylo. Původní verzi filmu s mladým Kevinem Baconem považuju za klasiku, které dám přednost před tímto remakem. Mě tady pořád něco chybělo. Je vidět, že nejsem jediná, kdo si myslí, že Julianne Hough vypadá jako Jennifer Aniston. Ty dvě herečky mají stejná gesta a výraz a úplně stějně se i usmívají. ()

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

Kombinacia nesympatickych a nezaujimavych hercov v remaku vyborneho originalu z roku 1984 s Kevinom Baconom. Ani zdaleka sa na original nechyta. Chyba mi tu pre mna pre tento film kultova scena s traktormi (a pesnicka Holding out for a hero od Bonnie Tyler). Viacmenej zbytocny film, jedine co sme sa dozvedeli, ze Jan Durovcik ma mladsieho dvojnika (P.J.Flueger). Druha hviezdicka za mladu verziu Jennifer Aniston (Julianne Hough). ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Určitě existují lepší i horší filmy s tematikou tancování, ale v rámci tohohle subžánru se podle mě jedná o lehký nadprůměr (i když musím uznat, že jsem jich zase tolik neviděl). Bohužel u mě nové Footloose strádá hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který mi nepřišel moc sympatický. Taky časové zasazení mi přišlo dost divné - hudba, kostýmy, účesy, to všechno je docela oldschoolové, na druhou stranu tam poslouchají v autě písničky z mp3 a reverend v kostele káže o internetu. Pro milovníky podobných filmů je to určitě povinnost, pro nás ostatní, jednou pustit a dost. 5/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Linka "Let's Dance" sa nakrútila na 20 záberov. (Arsenal83)
  • Vo filme si Ariel (Julianne Hough) vyzlečie tričko, aby odštartovala autobusové derby. Rovnakým spôsobom mala v pôvodnom scenári k originálnemu Footloose (1984) odštartovať preteky traktorov. (Arsenal83)
  • V jedné ze scén odjíždí hlavní hrdina ze školní knihovny svým VW brouk, kde mu na zadní části auta chybí kryt motoru. Jakmile však přijíždí ke staré továrně, kryt už má opět na svém místě. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama