Reklama

Reklama

The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon

Krátkometrážní / Komedie / Horor
USA, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní film od režiséra R. Gale je parodií na klasické hororové postupy. Obměnou vražednického stereotypu nevzniká pouze komický efekt - člověk neustále sledovaný přízrakem se mění posléze v uprchlíka. Období vzdoru nahradí období stagnace a nezvykle pomalá smrt se plíží malinkatými krůčky. Závěr filmu vede k dost zajímavé otázce o povaze různých druhů smrti. (type_B)

(více)

Recenze (244)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hnusná, pomalá, bolestivá smrt.....Lžičkou. Gale je šílenec ale genialita tohohle díla je silná. Film si bere na paškál slashery a zdárně je paroduje. Hlavní hrdina i padouch jsou strašný magoři, hrdina je nesmpatickej a zloun dělá strašný ksichty. Musí bejt strašné být ulžičkován k smrti, chtěl jsem dát 3* ale za ten konec(zničená lžička)musím dát 4*. ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

10/10 - Takhle našlapanej krátkometrážák sem snad ještě neviděl. Ve světě se z toho POMALU stává fenomén a neni se čemu divit. Skvělej nápad, kterej mě na začátku absolutně rozsekal, se stupňuje a s velikánskou nadsázkou ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU a ZNOVU udeřuje v nečekanejch končinách celého světa. Je vidět s jakym účelem je tenhle film dělanej a podle mýho je to špica. Po shlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y doporučuju i další díl SPOON vs. SPOON kterej si pusťte tady: http://www.youtube.com/watch?v=t9-faa56l-s&feature=channel Opravdu je to velká legrace =) ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Šílenost bez hranic a naprosto skvěle natočená ta nejoriginálnější vražda v dějinách :)))) Deset minut vám přišlo moc?...leda houby...dal bych to na hodinovej film a trochu víc roztáhl celkovou historii lžičky, její záměry a proč se podřídila po tolika báječných příležitostech zrovna vrahounovi!! A stejně nejlepší bylo asi to jak ho ten vrah bouchnul tou lžičkou...viděli jste to?? Ono to tam je sotva postřehnutelné...je to zhruba někde mezi první a poslední vteřinou tohodle úžasnýho snímečku..:o))) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Jako nápaditá parodie na hororové snímky dobré, ale po pár minutách se vyčerpá a s tím AGAIN, AGAIN, AGAIN ... je to už trapnost až útrpnost tak akorát vhodná pro festival otrlého diváka ;-) Ve výsledku je to pro mě na hranici dvou tří hvězdiček a protože mám dobrý den, tak dostane s odřenými a obouchanýma ušima tu vyšší známku. Posoudit můžete třeba tady. Když jsem viděl na autorově YouTube profilu těch různých pokračování, tak asi díky tomuto pošahanému a úchylnému nápadu si přišel k pěkným penězům. Gratuluji!!! [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Marketa0603 

všechny recenze uživatele

Délka je skutečně trochu přehnaná, nemluvě pak o dalších doprovodných videích, kde mají samotní diváci vyřešit nesnáze hlavního hrdiny nějakým rádoby chytrým trikem - tam už se zcela ztrácí podstata vtipu. I přes svá úskalí je ale tenhle kousek už téměř klasikou mezi parodiemi a nejde ho označit jinak než EPIC! :) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Vítěz Ceny diváků v kategorii Nejlepší krátký film na festivalu Dead Channels - the San Francisco Festival of Fantastic Film. Snímek byl též oceněn jako nejlepší krátký film roku 2009 Rue Morgue magazínem. (Kreeki)
  • Natáčelo se 22 dní na celém území Kalifornie. (Kreeki)
  • Scéna ze sprchy je natočená stejně jako podobná scéna z kultovního snímku Psycho (1960). Neliší se záběry ani hudba. (Horxus)

Reklama

Reklama