Reklama

Reklama

Past

  • Česko Případ Stone (více)
Trailer 1

Jack Mabry, vězeňský kurátor, počítá dny, kdy odejde do důchodu. Dříve však musí ještě přezkoumat případ Geralda „Stonea“ Creesona, který je ve vězení za vraždu svých prarodičů – smrt upálením. Nyní se blíží doba, kdy by mohl být podmínečně propuštěn, a Stone potřebuje přesvědčit Jacka, že se změnil… Jeho záměry ovlivnit Jackovo rozhodnutí mají však závažný a neočekávaný efekt na ně oba. Tenká linie mezi padouchem a právníkem se nebezpečně zužuje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stone není až tak špatný film. Jeho hlavním nedostatkem, který tak trochu může diváka uspávat, je jeho nedotaženost. V postavách a ději především. Charaktery postav jsou jaksi zamlžené, nejasné, jen lehce načrtnuté, ani jedna z nich není prezentována ani jako vyloženě kladná, ani záporná. V jiném případě by to možná patřilo mezi klady, jenže snímek v tomto stylu pokračuje i v zobrazení příběhu. V podstatě se vlastně nic zásadního neděje. A u toho, co snímek alespoň trochu posunuje zpomaleně kupředu, netušíme, proč se to vlastně děje, či jaké to má důvody. Robert De Niro žije v dlouholetém, stereotypním manželství se svou hodnou a milou ženou, ke které má, vlastně ani nevíme jaký vztah. Když pak potká sexy Millu Jovovich, která ho začne svádět, začne s ní chrápat, zatímco její hezký manžel sedí v base. Stejně to očividně ví, ale nijak mu to nevadí. Vše je to součástí plánu, který je zamlžený a nejasný, jako zbytek filmu. Zkušený vězeňský kurátor se nechá oblbnout od ženušky svého "klienta", která mu byla nastrčena proto, aby svého milého dostala z basy. Tím, že s ním začne spát? Kurátor přece není hloupý Lojza, aby mu to nedošlo. Jenže ubíjející nuda v manželství a sexy mladá šťabajzna na obzoru, tomu se nedá odolat, že. Dívka sice říká, že svého manžela miluje a že by pro něj udělala cokoliv, divákovi se však naskytne pohled, že je mu věrná jen natolik, dokud může p*chat i s jinýma. Takže to celé jaksi vlastně nedává smysl. Ale svým způsobem mi to přišlo zajímavé. Jako nezávislý film by to možná i obstálo. Výborná je i hudba, která tak nějak celkově zapadá do formátu "nezávislosti." Těžko říct, jestli chtěl být tento snímek silné drama, nebo zajímavý a jaksi nedotažený příběh, kde si má divák interpretovat většinu věcí sám. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nemyslel, že uvidim takhle slabý film v podání De Nira nebo Nortona nebo dokonce při jejich spolupráci, ale bohužel je to tak. Oba dva sice svojí roli odehráli pěkně, zvlášť Norton mi do role seděl, dobrá byla i Milla. Bohužel však velký množství náboženskejch keců a nudy to pohřbila hluboko pod kolonku průměrný film. Pánové budu se na to snažit zapomenout, abych se na vás příště mohl podívat s chutí ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi dlouho líbil, říkal jsem si, že to buduje zajímavou atmosféru a pak to najednou skončilo a nějak jsem přesně nepochopil, co si mám jako konec domyslet. Rozešel se Stone s Lucettou po svém "prozření" a ona skončila jako barová kurva? Zapálil ten barák nebo to byla náhoda? A dozvěděla se o tý "aféře" Jackova bláznivá stará? A co se stalo s nim? Nevím no... ten konec mě nenadchnul, takže jen za tři hvězdy. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

O co se Stone pokouší, tomu rozumím, potíž je ale v tom, že takhle zkrátka a dobře psychologické drama vypadat nemá. Může za to jak bezradný scénář, tak režie, a výsledkem je jediná hvězdička za tradičně vynikající výkon Edwarda Nortona. Jinak takhle zabít herecké obsazení a slibný námět, to už chce opravdový talent. Celkový dojem: 25 %. ()

Helixus 

všechny recenze uživatele

Přestože film disponuje velkými hereckými jmény, působil na mě jako produkt nezávislé (a v tomto případě nepovedené) avantgardy...Všudypřítomné filozofování nemá hlavu ani patu, žádná zde vyslovená přemoudřelá myšlenka se mě ani v nejmenším nedotkla, vše vyznívá tak nějak do prázdna...Nicméně film má díky pěknému audiovizuálnímu zpracování osobitou atmosféru, díky které jsem to nevypnul a čekal, co z toho vyleze...Jako thriller dost slabý odvar, děj je mdlý a pomalu se rozvíjí...Divný film. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 18. května 2009 v Michiganu. (Kuzmik)
  • Jednoho dne se na place objevila zfetovaná fanynka Roberta De Nira, které se podařilo dostat přes ochranku a De Nira obtěžovat. Natáčení se kvůli ní muselo přerušit a žena skončila v místní nemocnici. Není známo, zda byla odsouzena. [Zdroj: Svět filmu] (Krouťák)
  • Scénář napsal Angus MacLachlan. (Kuzmik)

Související novinky

Superhvězdné novinky

Superhvězdné novinky

27.04.2009

DiCaprio, Norton, Washington, Jolie. Bez zbytečných řečí se vrhněme na jejich nové projekty. Leova produkční společnost Appian Way už před časem zakoupila práva na bestseller Joshe Bazella Beat the… (více)

Reklama

Reklama