Reklama

Reklama

Lovcova noc

  • Česko Noc lovce (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film noir o zradě, hříchu, nevinnosti, a zejména odvěkém souboji dobra se zlem. Jeden z nejúchvatnějších padouchů filmového historie, ďábelský Harry Powell, se snaží vetřít do rodiny svého bývalého spoluvězně. Jeho děti by totiž měly vědět, kde je ukrytý lup. Když před tímto zákeřným a nemilosrdným reverendem děti prchnou, pronásleduje své malé oběti vytrvale až do velkého finále. Vizionářský film, který je také poctou němé kinematografii od Griffitha po vrcholná díla německého expresionismu, byl ve své době nepochopen a propadl u diváků i kritiky. Dnes je snímek absolutní klasikou, nechybí v prestižních žebříčcích kultovních filmů a sám se stal jedním z nejcitovanějších filmových děl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Veľmi zvláštny film. V jadre to je dosť drsná rozprávka s náboženským moralizovaním. Niektoré scény ma celkom bavili (napríklad keď sa ten zloduch odmietne vyspať s vlastnou ženou a ukecá ju náboženským vymývaním mozgu), ale väčšinu stopáže to bol strašne divný film. Deti mi boli ukradnuté. Zloduch nebol dostatočne diabolský ani tým zábavným spôsobom a ani príliš nenaháňal strach. Film už dnes po technickej stránke pôsobí strašne televízne. Možno remake by mohol byť lepší, ale ten námet ma teda nenadchol natoľko, aby som to riskol znova. To si radšej po dlhých rokoch znova prečítam rozprávku o troch prasiatkach a zlom vlkovi. 5/10. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nehodlám nadhodnocovat kultovní filmy jen z principu. Mitchum je sice dobrý, ale celý film je takový bizar, že jsem to nezvládla. Natočené je to výtečně, ale ten příběh prostě nedávám už od prvního záběru kde babička vypráví dětem pohádky uprostřed nočního nebe. I přez moje remcání rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Vrním blahom a popri tom hystericky kričím nadšením. Megapecka. Vizuálne úchvatné, Robert Mitchum je skvelý a z toho žánrového posunu v druhej polovici mi padla sánka (nechcem spoilerovať). Decká síce mohli hrať lepšie, niektoré akčné momenty by mohli byť menej vtipné a vôbec by nevadilo keby to malo o pol hodinu viac a nebolo to také skratkovité ale to mi nebráni v tom aby som sa do toho filmu zamiloval. Scénu úteku po jezere tesať do kameňa. 10/10 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zarezonovalo. Má to svojský štýl, namakané kompozície (auto vo vode, nočná farma, dáma s brokovnicou), slušný príbeh a hlavne fantastického záporáka, ktorý sa mi tak dostal pod kožu, že som ho nenávidel na každom filmovom políčku. Herecky je to po tých rokoch smiešne, ale ináč nieto čo vytknúť. Ešte aj ta fanatická komunita ma riadne srala, ale v dobrom. 80% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Inu, svět je plný hlupáků a baba z cukrárny hrůzným předobrazem mediální masáže... na druhou stranu, šmrncovní vrahounek Roberta Mitchuma zmíněnou hloupost částečně omlouvá. I přesto, že pouze u něj můžeme hovořit o slušném hereckém výkonu a v jistých místech minimálně nadzvednout obočí nad nechtěným groteskním zvrhnutím (takový Sám doma v padesátých), je třeba říct, že noirové kouzlo tady víc, než funguje a říční putování v magických obrazech přírody (ano, včetně nastrčených zajíčků:-)), s tesknými zpěvy, umně navozujícími těžkou noční melancholii, mě skoro až okouzlilo... Viděno v rámci Season Challenge Tour, týden s filmem noir 40. a 50. let. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (24)

  • V rebríčku najobľúbenejších filmov režiséra Williama Friedkina skončila snímka na prvom mieste. Mimo toho spomenul, že postava Harry Powell (Robert Mitchum) je najdesivejším psychopatom, akého na filmovom plátne videl. (MikO_NR_1909)
  • Jedného dňa prišiel Robert Mitchum na natáčanie opitý a producent Paul Gregory mu povedal, že nie je schopný pracovať. Mitchum sa nahneval, prišiel k jemu autu značky Cadillac, otvoril predné dvere a vymočil sa na predné sedadlo. (westerns)
  • Charles Laughton neoplýval velkou láskou k dětem a ty jím pohrdaly. Několik scén proto režíroval Robert Mitchum. (Kulmon)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama