Reklama

Reklama

Autosalon je pořadem, který se na Televizi Prima těší dlouhodobě slušné, a velmi stálé oblibě. Jak již napovídá sám název, seriál se věnuje všem motorovým vozidlům a trendům v jejich výrobě. Setkáte se tak s recenzemi nejnovějších vozů, radami na údržbu vozidla či novinkami ze světa motorsportu. Je sice logicky zejména mužskou doménou, díky častým recenzím vozů určených pro dámy by však mohl upoutat i mnohé diváky jemnějšího pohlaví. Důkazem toho je i smíšená moderátorská dvojice, ostřílený milovník automobilů Zbyněk Merunka upoutá spíše ženy, naopak krásná Jitka Čvančarová jistě zaujme každého muže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

eMejla 

všechny recenze uživatele

Mám rád trio Clarkson, Hammond a May. Je vidět, že to jsou kámoši od z hospody, mají v sobě klukovskou energii, vymýšlejí *íčoviny, dělají si naschvály a jejich vtipy jsou někdy až krutě vtipné. Zde v Autosalonu si naši "experti" hrají na Top Gear a vůbec jim to nejde. To trapný prase Pepa je tak na ránu lopatou přes držku, když slyším ty jeho rádoby vtipné ubohé vtipy a vůbec celkově jeho vyjadřování okamžitě přepínám. Asi si myslí, že je českej Jeremy Clarkson, ale není. Přitom pořad jako takovej není v jádru špatnej, z testů se dá i něco dozvědět, na rozdíl od TopGearu, ale zabíjí to moderátoři. A taky to, že je to z půlky reklama na auto doplňky. Jedině snad Sršeň, sice je sprostej jak dlaždič, ale vypadá, že se vyzná. Škoda, že mě motorky, a ještě k tomu v pořadu o autech, vůbec nezajímají... ()

Rozinek12 

všechny recenze uživatele

To je sebranka :) Fialovy jsem občas nerozuměla ani pozdrav jak huhňá, Pražanové nevěřím že má řidičák, jak je blbá, 3 metrový Radek Vrtal si zase pořád stěžuje jak se někam nevejde, bez krk, ovarová hlava Pepa Vrtal by měl zůstat u dabingu a nezkoušet dělat humor, a Meduna by zase mohl přestat být tak akční, mládí tím nedožene :) Ale jinak je to rozhodně nejlepší pořad z české produkce o autech. O autech se v něm ostatně dozvíte víc, než třeba z Top Gearu mě to překvapivě baví, a moderátory mám i přes svou kritiku ráda. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Autosalon na TV Prima má letos už 19 let (2024). Za tu dobu prošel postupně nějakým vývojem. Hodně se prostřídali moderátoři "experti". Je evidentní, že každý moderátor "expert" je vyhraněný pro konkrétní kategorii vozidel a dokonce pro konkrétní značku. První roky byly ve znamení reklamy a propagace, dealere nebo dovozce něco nám půjč, my se projedeme a vychválíme to. Naštěstí se zdá, že od toho už se opustilo. Za zmínku stojí jistě vtipné reportáže "auto-experta" Pepy Vrtala a také "moto-expetra" Pepy Sršně Šilera. Za to ostatní "experti" jsou o dost slabší, druhý bratr Vrtal je k zblití. Ale líbí se mi, že se pořad nesnaží "topgearovatět" a že ty reportáže nejsou tak vizuálně efektní, je to spíš jako byl ten původní starý Top Gear z osmdesátek. 2024 Poslední 2 roky úroveň hodně Hodně hodně klesla, ubral jsem frčku a koukám na to u jen občas na iprima 5/10 ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s Top Gearem je zcela nesmyslné a zavádějící, už jen proto že v TG se o autech málokdy něco opravdu dozvíte...:-) Top Gear je čistokrevná show, v níž auta vytváří milé a sympatické kulisy. - Je to zábavné, je to milé, ale poučení v tom nehledejte. Naopak Autosalon se o testy alespoň snaží. V rámci českých poměrů jde rozhodně o nadprůměr. Moderátoři jsou různorodí a vesměs sympatičtí. Na provedení s J. Čvančarovou si snad ani nevzpomínám, ale muselo to být peklo:-) ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Začátky celkem dobrý. Ale časem se z toho stalo jedno velké reklamní pole. Navíc já, jako člověk z oboru (prodejce jedné nejm.značky) se dozví spoustu věcí, jak to vlastně chodí. Moderátoři dostanou vozy k testování a využívají je tedy i k osobním účelům, takže vlastně jimi jezdí celý rok a různě to střídají. Dále jsou určité automobilky a dnes i přímo sponzoři pořadu, kteří si ještě něco připlatí, aby bylo hodnocení ještě "objektivnější". No a automobilka, která nezapůjčí vůz zdarma a nedej Bože nechá jej k testu jen na pár dnů, čili nelze s ním vzít pepovu rodinku na dovolenou, má prostě pech a konečné resumé má svoji podobu víceméně jasnou již před testem. Moderátoři jsou z velké části trapní, rádoby profesionální a v žádném případě nejsou zábavní, ať se snaží sebevíc (až na pár výjimek, Pepa to občas trefí, abych uznal aspoň něco). Pořad neustále lamentuje mezi zábavní formou, na což nemá ty správné koule a tou profesionální, na což nemá odborníky a často ani správné informace. Mnohdy jsem zaznamenal naprosté bludy či staré údaje apod. Je to prostě takové auto.cz v televizní formě. Moc vám v zásadě neporadí, tváří se jako český průvodce a rádce a hraje si na objektivní a profi testování. Většinou se ale jedná pouze o (pod)placenou reklamu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama