Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zamilované, šťastné, slunečné × laciné, předvídatelné, nijak herecky ani dějově vyčnívající, stereotypní. Klasický romanťák v krásné slunné Itálii. Jak to celé skončí je nám jasné hned po prvních několika minutách. Co na plat, i přesto jsem si párkrát pobrečela, holt ženská. Děj byl natolik prostý, že nedovoloval jakékoliv herecké maxima. Neberu v potaz fakt, že všichni Italové umí plyně hovořit anglicky, prostě pohádka. Film je to pohodový, a svým šťastným koncem možná i pozitivní. ..teda ta Itálie, asi tam vyrazím.. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová romance. Začátek se mi moc nezdál, asi zhruba prvních dvacet minut, pak se už ale konečně začalo něco dít, a celé to začínalo mít grady. Pěkná atmosféra Itálie, hudba ideální k filmu, a krásná Amanda Seyfried. (pozn.: zde lehce nechápu, jak někdo může říct "odporná Seyfried"?...) Konec filmu se rozhodně dál čekat, a v tomhle případě happyend rozhodně potěší. A ačkoliv to tak ze začátku nevypadalo, nakonec i tomuto filmku dávám pětihvězdičkové hodnocení. Prostě se mi to líbilo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $53,032,453Tržby Celosvetovo $79,181,750Tržby za predaj DVD v USA $29,184,907 //počet predaných kusov 1,962,466║ Pozerateľné, nepresladčené, Amanda Seyfried je fajn, len chýba tomu skutočná iskra, zápal a nejaké tie zábavnejšie scénky na odľahčenie, takto to je moc strnulé. /55%/ ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku nuda. Pôsobiac strašne naivne. Niekedy si človek musel kontrolovať, či z toľkej sladkosti nepriberá. Ale...! Po čase som sa naladil na tôú sladučkú nôtu a príjemne som sa bavil. Predsa len ja mám radšej ťažkú romantiku ako nejakú ľahkú vyvražďovačku. Normálne som uvažoval ešte nad štvrtou hviezdičkou... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou snímek upečený podle osvědčeného receptu Phyllidy Lloyd a spol. - tedy Mamma Mia!. Takže 1 Amanda Seyfried + její trochu unylý nápadník (Egan a v tomto případě ještě i snoubenec Bernal/Dominic Cooper) + žijící herecká legenda (Vanessa/Meryl) + její stále šarmantní nápadník (Franco/Pierce a ti další dva) + krásné středomoří (Itálie/Řecko) + příběh lásky, která přečkala dlouhá desetiletí (50 let starý dopis/jedna společná dcera na vdávání) + příběh lásky, která zatím ta desetiletí nemusela přečkávat, ale podle zamilovanosti hrdinů na to určitě dojde. Ten ABBA drive Dopisům pro Julii ale nenahradí ani to, že Vanessa Redgrave s Francem Nerem si takový podobný příběh lásky, která si 30 let počkala, než se dostala znovu ke slovu, prožívají i ve skutečnosti. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Hugh Dancy byl původně obsazen do hlavní mužské role, ale od projektu odstoupil a nahradil jej Gael García Bernal. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama