Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku nuda. Pôsobiac strašne naivne. Niekedy si človek musel kontrolovať, či z toľkej sladkosti nepriberá. Ale...! Po čase som sa naladil na tôú sladučkú nôtu a príjemne som sa bavil. Predsa len ja mám radšej ťažkú romantiku ako nejakú ľahkú vyvražďovačku. Normálne som uvažoval ešte nad štvrtou hviezdičkou... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Kvalitní propagační materiál Itálie, především Verony a půvabných italských vinic. Jako film je to ale tuctová romantika, která je dopředu předvídatelná a průhledná až to bolí. Christopher Egan je strašně slizký, ještě že se dalo dívat alespoň na Amandu. Ty 3 hvězdičky dávám hlavně za tu příjemnou prosluněnou atmosféru filmu, nikoli za příběh. 50% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano,chápu,že je tohle spíše čistě holčičí záležitost,tedy-předvídatelná a přeslazená záležitost.Neteče tady krev,žádné speciální efekty..takže si to automaticky zaslouží maximálně šedesát procent.Tak to dneska prostě je.Ale pokud máte někdo rád sentimentální,ale přesto romantické lovestory s kapkou vtipu,tenhle film je pro vás jako dělaný.Co mi imponovalo nejvíce je nádherné a slunné prostředí Itálie,které mě doslova uchvátilo a kam si odteď přeju se podívat.Až se najednou stydím za to,jak vypadá moje rodná zem.Každopádně jak už jsem zmínila,příběh je sice předvídatelný,ale to jsou asi všechny slaďárny a myslím,že to filmu nijak neškodí.Námět je zajímavý,ve snílcích jako jsem já probudí dávno zapomenuté naivní představy lásky a prázdninového dobrodružství.Jinak bych si ten konec ani nepředstavovala.Navíc Amanda Seyfried je tak přirozeně krásná a talentovaná,skvěle do filmu zapadala.Jediný,kdo mě nijak nenadchnul byl Sophiin snoubenec,kterého jsem za jeho sobectví měla chuť někam nakopat.Nicméně film si podle mě ty čtyři hvězdičky zaslouží:) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Příběh o věrné, padesát let zatoulané lásce .. za pomoci nesmrtelné Shakespearovic Julie .. a k tomu přímo v nádherné italské Veroně a jejím blízkém okolí .. za okouzlující přítomnosti dmoucích se jistě krásných a určitě přírodních vnadů Sophie / Amanda Seyfried .. co více by mohlo dojmout opuštěné srdce nenapravitelného romantika … ()

carly 

všechny recenze uživatele

predvídateľný ale veľmi príjemný a zábavný film. krásnu scenériu dopĺňa skvelé herecké obsadenie na čele s Vanessou Redgrave, ktorej tú babičku, po ktorej muži ešte stále radi hodia očkom, uveríte bez problémov. skvelý je aj Gael, ktorého už po prvej scéne máte chuť priškrtiť tými jeho inovovanými rezancami. Christopher Egan je vizuálne mix medzi Heathom Ledgerom a Ryanom Phillippem a je dostatočne šarmantný na to, aby ste mu prepáčili aj jeho menej príjemné správanie. a Amanda je rozkošne tvrdohlavá spisovateľka s romantickou dušou, ktorá to celé dá do pohybu. veľmi sa mi páčil nápad s odpisovaním na listy pre Júliu. a po zhliadnutí filmu som mala silnú túžbu nasadnúť na lietadlo a ísť jej jeden tiež prilepiť na stenu. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Juliiny sekretářky opravdu existují a snaží se odpovídat na všechny dopisy. (Taninaca)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)
  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama