Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nic proti ústřednímu hereckému triu, ale problém mám hned v základu. Když ženská vychová s manželem dvě skoro dospělé děti, to opravdu nedokáže aspoň rámcově odhadnout, jaká bude jeho reakce na situaci „zamilovala jsem se do jiného, chci žít s ním“? A proč proboha je ta scéna ze závěru hned na začátku? To se autorka bála, že se na to jinak nikdo nevydrží koukat? Zvlášť když je závěr nejslabší částí filmu. Navíc autorka zcela otevřeně straní ženské hrdince, což značně omezuje skupinu diváků, které by se výsledek mohl líbit. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bohužel nevyužil pro mě plnou měrou svůj potenciál. Už od samého začátku je jasné, že to nedopadne dobře... ale jako by to byla jen touha scénáristy... jako by pro hlavní hrdinku fakt nebyla šance se vymanit z osidel manželova ega... jenže kdyby se filmaři vydali opačným pozitivním směrem, film by trval možná mnohem déle, nešel by tolika zkratkami k neodvratnému tragickému konci... osobně by mě zajímalo pokračování... ona ve vězení, jak se zachová její nová láska... kam se ten osud bude ubírat... Možná, že kdyby měl film pokračování, vyvážil by onu první melodramatickou část, dal jí nějaké reálnější základy, učinil ji uvěřitelnější... Ale jedno ponaučení si z toho filmu lze přece jen odnést, a to i navzdory své životní roli neodevzdávat celý svůj život do rukou jiného, ač třeba zpočátku milovaného člověka. Odpovědnost za svůj život si neseme sami... Pak by to ale byl úplně jiný film... P.S. Jinak ve filmu stojí za to velmi citlivě nasnímané erotické pasáže, i fyzické bojůvky mezi manželi. Po herecké stránce je film opravdu kvalitní a Kristin Scott Thomas je stále herecky ve formě. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Sobecké mi připadalo chování obou manželů, a třeba i postoj jejich syna poněkud nepravděpodobný, zaujala jsem tedy raději úlohu chladného pozorovatele a vychutnávala si hlavně bravurní herecké výkony. Suzane v podání Kristin Thomas nebylo těžké uvěřit, že je schopná udělat za každou další chvilku spalující vášně opravdu cokoli. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Rozchod jsem zhlédla především kvůli mé oblíbenkyni KST, ale i přesto mě dost zklamal - zejména v psychologické rovině. Tak především, jaksi jsem postrádala nějaký náznak nespokojenosti v životě Suzanne před setkáním s Yvanem. Podle všeho se ale zdálo, že s manželem vztah klape, s dětmi si rozumí, žije v blahobytu, plní si profesní sen (díky manželovi), rozdává úsměvy na všechny strany... nic jí evidentně nechybí. Pak do jejího života vstoupí unylý dělník, který postrádá jakékoli charisma, jakoukoliv psychologickou nadstavbu, zkrátka cokoli, co by hrdinku věrohodně přimělo ztratit pro něho hlavu i srdce. Možná zastávám v tomto ohledu poněkud "mužský" názor, ale do puntíku jsem souhlasila se Samuelem, když se své ženy ptal, čím ji někdo takový mohl oslnit. Navíc Yvan Attal se v roli vytáhl rozhodně více než Sergi López, který na mě celou dobu působil jako toporný trol - málomluvný, rigidní a v neposlední řadě zbabělý. Jediná zajímavá věc, kterou na plátně dělá je, že sem tam obšťastní hlavní hrdinku. Jestli se scénář snažil ukázat, že láska je slepá, že žena může vzplanout pro jakéhokoli muže, udělat pro něho cokoliv, bez ohledu na jeho zjevné nedostatky, asi se to celé mělo ubírat jiným směrem. Přesto mi ale snímek dal také zajímavý předmět k zamyšlení - totiž jaké má žena právo na majetek, pokud muži vychovala děti, žila mnoho let po jeho boku, starala se o jeho domácnost a nyní ho opouští kvůli jinému. Zde se, troufám si říci, budou názory hodně různit. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozchod je film, kde jsem fandil spíše manželovi Suzanne než jí a jejímu Ivanovi, do kterého se zbláznila v takové míře, že byla ochotná zahodit prakticky vše, co ji pojilo k předešlému životu. Samuel tu zpočátku nebyl vylíčen jako špatný manžel, který by se k ní choval nepatřičně, tudíž neměla nějaké zvlášť vážné důvody k tomu, aby jej opustila. Zkrátka nedokázala poručit citům a nevážila si ani toho, že ji byl její muž ochotný odpustit. Ten se ji poté snaží stůj co stůj získat zpátky a konec příběhu je vyhrocený až do extrému. Pro mě spíš průměrná záležitost za 3*. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve francouzském regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama