Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (104)

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak zhodnotit potrat? Šestá série GoT ve mne po debaklu v rámci páté série nečinila dobrý pocit. Kdybych měl shrnout celkový pocit, tak asi tak, že i když jsem dával čtyři hvězdy sem tam. Bylo to hlavě, protože jsem jakž takž cenil tvůrce, že se snažili být kreativní. Průser nastal poté, co Weiss a Benioff vzali Martinův svět a začali ho tvrdě a nekompromisně znásilňoval přímo do prdele. Totálně rozbořili a zrušili funkce a zákony, které Martin dvacet let stavěl. Je tam vidět ta eskalace děje. Spíš je blbý to, že byste mohli klidně pátou a šestou sérii přeskočit. Zásadní by byl možná tak poslední díl, který mi připomněl ty staré dobré časy, kdy se na GoT dalo ještě dívat. A devátý díl... že je prej ze všech nejlepší? Watafak? Lidi já nevím jestli to víte, ale jsou tu díly jako Lev a růže, Deště Castameru. Ano všechny napsal po stránce scénáře Martin, ale tak hej, když chcete klasický W a B počin, tak klidně pilot. Nebo Dva meče. Co já kurva vím. Jak jsem kdysi řekl někdy jindy a jinde: Když vám někdo cpe celou dobu hrnec koprovky, tak se pak ze lžičky svíčkové neposerete. A GoT a šestá série je toho jasný příkladem. Sedmá série pro mne pojede asi hlavně ze zvyku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně je to vepředu. Konečně mi nikdo nespoileruje ani nekritizuje, že v knížkách to bylo jinak a řeší se jen seriál. A řeší se oprávněně, jelikož šestá série graduje neskutečným způsobem a možná je to tím prvním zhlédnutím (i napodruhé stejné), ale pro mě je o dvě třídy lepší než například pátá. Sice jsem si říkal, že letos je těch mrtvých na poměry GoT poskrovnu, ale myslím, že tuto skutečnost naprosto přebil poslední akt. Tahle show je nesledovanější a nejdražší ze všech a je to znát. Ať už tedy sedmá série bude finální či nikoliv, spin-offy se budou dřenit jistě...10/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 100%. Výrazne lepšie ako predošlá séria a zároveň asi aj najlepšia séria spolu zo štvrtou. Štvrtá séria priniesla šokujúce zvraty a po slabšej piatej sérii, šiesta prináša šokujúce odhalenia a vynikajúcu akčnú stránku, ktorá je čoraz lepšia a vďaka ktorej sa posúvame výrazne vpred aj v príbehu a v ktorej zas po dlhšej dobe pocítime pocit odplaty a víťazstva. Epizóda Battle of the Bastards by sa nestratila ani veľkom plátne. Navyše záver šiestej série vyústil do podoby, v ktorej je už cítiť vojnu o trón a zavŕšenie seriálu. Winter is Here. Obľúbený soundtrack: Light of the Seven, Khaleesi, Winter Has Come, The Winds of Winter. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální dvě epizody (obě režírované Miguelem Sapochnikem, jenž má na svědomí i vynikající epizodu Hardhome z páté série) této řady se mohou směle zařadit mezi to úplně nejlepší, co soudobá (kvalitní) televizní tvorba nabízí. Háček je bohužel v tom, že předchozích osm dílů ve srovnání (nejen) s nimi působí jen jako celkem ucházející intro (i navzdory brilantním pasážím typu "Hold the Door!"). Následující sezóna/y údajně už bude/ou mít "pouze" sedm epizod, což bych jedině uvítal, protože by se tak mohly z děje vyházet veškeré zdržující zbytečnosti a celá/é série by díky tomu pravděpodobně měla/y (znatelně) větší spád a tah na bránu. Ostatně zkrácení o tři díly by dozajista pomohlo i zde... 80 % ()

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, kdy se postavy začnou zázračně uzdravovat (Arya po závažné bodné ráně do břicha) a dostávat z obtížných situací nekontinuálním střihem (Bran a Meera jsou na začátku šesté epizody v lese, přestože pátá končí tím, že běží do ledové pustiny stíhaní nemrtvými; Sansa s Theonem doběhnou po seskoku ze Zimohradu zázračně daleko atd.) a kdy jim kostýmní oddělení začne všívat do oblečení „plot armor“. Série, v níž seriál začal definitivně upřednostňovat epické momenty, z nichž budou fanoušci nadšení, před souvisle poutavým vypravováním. Je to série, která žije pro úžasné momenty (Bitva bastardů, Hodor, Tyrion s draky, fraška v Braavosu, na kterou se chodí dívat Arya) a jež obsahuje druhou nejlepší epizodu seriálu (finále, The Winds of Winter). Ale také spoustu nešťastných rozhodnutí: upřednostnění Písečných hadů před Doranem Martellem a nebo Ramsayho před mnohem zajímavějším Roosem Boltonem. V této sérii také počíná Tyrionovo hloupnutí, jelikož se jedná o postavu, na níž se asi nejvíce negativně podepsalo, když seriál předběhl knihy. Jeho spravování Meereenu s Varysem, tolik slibné na konci páté řady, je pro mě jedním z vůbec největších zklamání. Stále ovšem série, která je kvalitativně někde úplně jinde než poslední dvě a podle mnohých je dokonce jedna z nejlepších. Žebříček sérií na TVZone. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)
  • Sept Baleora bol zastúpený reálnym natáčaním v meste Girona v Katalánsku a jej slávnej katedrály. (Arsenal83)
  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)

Reklama

Reklama