Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Někdy si člověk říká, že už viděl vážně všechno. Pak se nachomýtne ke Garth Marenghi's Darkplace a utvrdí se v tom, že už ho nemůže překvapit vůbec, ale vůbec nic. Proto když jsem po doporučení zabrousil na profil Psychoville, už podle plakátu mi bylo jasné, že tohle bude šílenost dotažená ad absurdum. A skutečně jsem nebyl daleko od pravdy. Tahounem jsou tady rozhodně postavy. Můžu vám zaručit, že větší sebranku psychopatů, pošuků a vyvrhelů společnosti jen tak někde neuvidíte. I žánrová nabídka je více než pestrá - tvůrcům se nějakým záhadným způsobem podařilo zkombinovat drama, parodii, muzikál i béčkový horor, ale přesto zůstat zcela nad věcí a primárně v chlívečku hodně ulítlé komedie. A víte co? Ono jim to vyšlo! Až uvidíte, jak se bláznivé epizodky jednotlivých postav vyvrbí, určitě nezůstanete duševně bez poskvrny. U mě vítězí ta o běsnícím "miminu" Freddym, a o šíleném sběrateli. Škoda, že ostatní za nimi o něco zaostávají. Přesto jsou má očekávání před druhou sezónou až nadstandardně vysoká. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Liliputí porno? Slepej sběratel plyšových zvířátek? Porodní asistentka kojící panenku? Celé je to šílené, ale nakonec se ukáže, že je to dobře promyšlený seriál. Občas je to přihlouplé (sestry), ale líbí se mi odkazy na kultovní horory (Carrie, Psycho, Přelet nad kukaččím hnízdem, It, Jack the Ripper atd.), jednotlivé postavy a hlavně britský - byť v tomto případě poněkud netypicky britský - humor. Jdu na druhou sérii :-) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne vždy to funguje jak by mohlo, některé epizody jsou vyloženě slabé a svých chyb to má celkem dost, ale jinak je to skutečně povedené, celkem dobře vymyšlené, vtipné, má to správně ujeté postavy i správně ujetý humor (když se zadaří) a dokonce i funkční mysteriózní atmosféru a zápletku, která celkem zdatně graduje. Takže jo, jsem rád, že jsem to viděl a vůbec dokoukal do konce. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. Slabé 4* ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Šílené, vtipné a veřejnoprávní. Takže Sajkou made in UK. Polovička Ligy se vrátila ve formě a opětovně mě dobře bavila. Ve čtvrtém díle první série se potkáme i se třetím do Ligy - Gatissem. Obě série mají výborné nápady a několik nehorázných point. Postavy Lomaxe a Knihovníka - to je to pověstné Comedy gold, které má i mimo ostrovy tak dobrý zvuk. Upjatá Imelda se taky povedla. Vůbec herecké výkony ani nemá cenu vyzdvyhovat. To musí každý soudný divák vidět, co neskutečného Steven a Reece předvádějí. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

"Hororové prvky" jsou krásným černým a hlavně britským humorem podané tak, že jsem si sledování seriálu náramně užila (to jsem vůbec nečekala). David a jeho matka byly asi nejlepšími postavami, jejich tancování na místě činu, jejich drbání nebo když maminka Davidovi předžvýkala klobásu a držela ptáčka při čůrání; zkrátka s nimi byly nejlepší situace. Další krásně výranou postavou klaun Mr. Jelly mi hned padl do oka. Nicméně pravého britského (černého) humoru je tam až požehnaně, což já mám moc ráda! Druhá série byla v mnoha směrech překvapující, že děj vyústí až k takovému tématu jsem rozhodně nečekala. "Debbie, pohlídáš mi něco? - Kočku? Jsem alergická na kočky. - Ne, nic živého. - Mrtvou kočku?" Oblíbené postavy: David a jeho matka, Mr. Jelly.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Na svém autě má klaun Jolly (Adrian Scarborough) webovou adresu jollyparties.co.uk, která skutečně existuje. (Lisabellla)
  • Na začátku 3. epizody 1. série zasedá klauní soud se soudcem klaunem Pennywisem. Jeho jméno bylo převzato z horrorového románu „It“ od Stephena Kinga, kde ve městečku Derry vraždí ďábelský klaun Pennywise. (Elbarto08)
  • Slepý Lomax v 7. díle 1. série pronese: "Co tady dělá ten klaun," přestože se o klaunovi nikdo nezmiňuje a on jej poznat nemůže. (Megalomaniac)

Reklama

Reklama