Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

nash. 

všechny recenze uživatele

Líbilo i když mám pocit ne zcela využité šance. Film není žádný romantický National Geographic a Liz rozhodně není obvyklá sympaťačka na jaké má Julie Roberts patent. Spíš taková protivná ženská, která neví co chce a víc bere než dává. Její cesta za poznáním sebe sama a novým životem sice nabízí několik nádherných momentů, řadu zábavných situací a občas nečekaně silnou scénu, jako celek je však dlouhá a poněkud nevyrovnaná. Italská část je zábavná a občas doslova nabíjí energií a dobrou náladou, indická naopak poklidná a vážnější, nabízející nejen zábavné momenty (první meditace), ale i příležitost k zamyšlení. A obě jsou přitom velmi dobré, což se bohužel nedá říci o závěrečné části z Bali, která je nejen nejnudnější, ale také podivně prázdná a zoufalá ve své marné snaze vdechnout život zcela nevěrohodnému vztahu, který měl být nejspíš vrcholem Liziny cesty i filmu. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Lehce spoileroidní. Ono si to ty tři hvězdy snad ani nezaslouží, je to totiž strašně utahané a nijak zvlášť úderné ani vypovídající, čili lehce nudné, ale jako uvědomělejší protiváha ke všem povrchním "sexům ve městě" se to musí ocenit. Pár pěkných myšlenek se tam najde, ale je jich jako šafránu a když si uvědomím, že se celá dvouhodinová taškařice o hledání hlubšího smyslu a míru duše na konci zvrhne v klasickou romanťárnu o nalezení chlapa, je mi z toho lehce smutno, protože to mohlo mířit o dost výš (čti hlouběji). Taky je to silně nenápaditě natočené a přestože Julia neurazí, Jenkins opět ukázal, kdo je král, stačí mu tři minuty a předvede toho víc než všichni ostatní ve zbylých dvou hodinách. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat, sportovat, poslouchat hudbu, koukat na filmy a doufat, že mi takový život někdo zasponzoruje. Liz však s financemi evidentně problémy nemá a tak může v poklidu poznávat sama sebe a ještě k tomu konat trochu toho dobra. Mne ta lehce utajovaná pozitivní atmosféra celkem bavila, i když odpouštět si stále neumím a smát se játry jsem se přitom rovněž nenaučil, ale poučení, že bolavá kolena se dají vyléčit sexem, mi připadá velmi inspirující. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film má v sebe niečo hlboké - hlboké prázdno. Tvári sa ako vysoko intelektuálny spirituálny film o hľadaní zmyslu života, pritom to je báchorka o dezorientovanej Američkanke, ktorá netuší, čo vlastne chce a tak skúša hocičo, aby od toho potom ušla. Celé mesiace si cestuje po svete, spoznáva samých skvelých ľudí, medituje, však načo by chodila do práce ako všetci tí ostatní blbci. Totálne mimo realitu, Julia si tu nezískala moje sympatie. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

I na to, že hlavní postavu hraje Robertska, kterou nesnáším, tak mi tolik nevadila. Bardem byl dobrý a je fakt, že jsem čekala větší stačku, ale dostalo se mi vcelku kvalitního a zajímavého snímku, ale knížku by se mi asi fakt číst nechtělo. A nechápu moc lidi, co tvrdí, jak jim to změnilo život. To jako jak??? :) Prostě bohatá ženská, co ji začne nudit život v manželství, kdy má všechno (dobře kromě dítěte zatím no), a tak se rozhodně na rok odjet a cestovat. Tam pozná nové lidi, naučí se novým věcem atd.. super... být bohatá, taky si sbalím své saky paky a odjedu pryč od všeho a všech, co znám a celý rok bych si poklidně cestovala a nemakala. To by se mi taky líbilo a předpokládám, že při nabírání novým zkušeností a zážitků bych taky došla k nějaké duševní rovnováze nebo čemu.... takže tak 3* prostě. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)
  • Během natáčení v Indii se Julia Roberts bála o zdraví své a svých nejbližších, proto si najala ochranku o 350 mužích. Mezi další ochranná opatření patřily pancéřované limuzíny a vrtulník, který situaci jistil ze vrtulník. (Džejkop)
  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)

Reklama

Reklama