Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (Cinemart)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (788)

choze 

všechny recenze uživatele

K prvním dvěma filmům z Wrightovy Cornetto trilogie jsem si hledal cestu velmi těžko, nějak mi jeho humor a styl neseděl. Ale tenhle ultimátní hospodský tah, který nabere intergalaktické a apokalyptické rozměry, jsem si hned napoprvé maximálně užil a to jsem celoživotní abstinent. Pegg je jako podrazácký ztroskonec boží, zbytek herecké party velice sympatický a celé to jede ve zběsilém wrightovském tempu plném kulometných dialogů, hlášek, ujetých nápadů a promakaných bitek. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Co to tady voní, že by Shaun of the Dead? Nebo spíše Hot Fuzz? Nebo dokonce Clarkův Konec dětství spojený s Invazí lupičů těl s náběhem k Mad Maxovi? Ne, nebudu kritizovat neoriginalitu, naopak, budu děkovat za (podle mě) fantastické (zrychlené) akční scény, které mi občas brali dech. Ano, to myslím vážně, protože ta choreografie a přehlednost soubojů v hospodě nemá chybu. Piráti z Karibu a každá druhá blbost má svou vlastní atrakci v zábavním parku, tak prosím, teď dejte někdo do kupy tohle. Představa, že budu v opilecko-hospodské variaci na Westworld bojovat s těmi modrými gumáky... ano, to chci, za to budu platit klidně každý den:-). Edgar Wright je po tomhle filmu připraven jít dál, protože dvojice Pegg-Frost už nemá co nabídnout. PS: jen 3* za tu oslavu idolu "být kokot a ochlasta"! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taký malér, ako Paul a Susedská hliadka. Zachovalo si to typickú britskú atmosféru a akčné scény sú lepšie nakrútené a zostrihané, ako v Jednotke príliš rýchleho nasadenia, kde vyzerali zmätene. Tu mnohé krčmové bitky pôsobia ako keby boli nakrútené na jeden záťah. Na konci dôjde rad aj na triky, ale nie sú až také do očí bijúce, ako v Paulovi. Film má dve hodiny a paradoxne prvá, kde sa riešia vzťahy medzi kamarátmi, je lepšia, zábavnejšia a dojemnejšia, než druhá s modrými bitkami, mimozemšťanmi, výbuchmi a gigantickým robotom. Nepotešili ma ani nelogické WTF (mimozemšťania sú raz nezničiteľní a potom im stačí dať silnejšiu facku a rozletia sa na kusy). Pozoruhodná je aj ľahostajnosť kamarátov, keď sa dozvedia, že ich najlepší priatelia boli „rozpustení a použití ako hnojivo na rastliny“. Áno? Rozpustení? Ako hnojivo? No... čo už, dajme si ďalšie pivo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia vyrastených študentov sa po niekoľkých rokoch opätovne stretáva aby dokončili to čo nestihli za mlada. 12 pív v 12 krčmách malého mestečka, kde poslednou zastávkou je podnik s výstižným názvom "World´s End". Cesta k splneniu úlohy však bude ťažšia ako sa na prvý pohľad zdá. Garymu Kingovi a jeho najlepším priateľom z detstva sa do cesty stavajú mimozemské bytosti, ktoré chcú stoj čo stoj ovládnuť svet ľudskými replikami. Horor ani náhodou, sci fi trošku, pokiaľ komédia, tak veľmi chabá. Originalita príbehu sa nezaprie. Herecké obsadenie a výkony, slušné. Tu sa pre mňa kvalita filmu skončila. Nemôžem si pomôcť, ale mňa tento film ani nevystrašil, ani efektmi neohúril, ani ako alkoholika nepoučil, ani nijak extra svojim humorom nepobavil. To čo však nesadlo mne, môže sadnúť inému - 50%. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Rovnako ako v predchádzajúcich dieloch Cornettovej trilógie, aj v tejto snímke pije Simon Pegg (Gary King) pivo z rovnakého pohára - takzvaného Nonic pint glass, ktorý ma objem 568 ml. (redwik)
  • V závěru filmu, kdy Andy Knightly (Nick Frost) sedí u ohně a vypráví příběh, který prožil, zmíní se o bratranci Paulovi, což je odkaz na film Paul (2011) kde Simon Pegg a Nick Frost hráli. (Yoshitsune)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno