Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (196)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Bizarní teenage noir plný nepasujících neonů, přehrávání, podivných osmdesátkových hudebních vsuvek a vystřižených scén z Nezvratného osudu, který je jaksi omylem adaptací výborného anime. Wingardova podivná vize, v níž na dvě skvělá kreativní řešení (Dafoe, Stanfield) připadá deset špatných nebo přinejmenším nepochopitelných. S nastupujícím závěrem téměř sebeparodie. Nebo definitivní tečka za vítězstvím stylizace nad materiálem. Pokud nejste fanaticky zbláznění do anime, možná tenhle vrak taky budete rozkrývat s úsměvem. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu jsem četl několikrát a i když má provokativní námět, zabavné postavy a napínavý děj, má i své masařky - zločinci jsou tu zobecnění jen na tupou šedivou masu, poslední díly celou ságu jen rozpatlávají... Narvat celou sérii do jednoho filmu za cenu brutálního osekání děje na to nejzajímavější by určitě mohlo fungovat, ale americká adaptace dopadla dle očekávání jako hloupoučký odvar s ještě hloupějším akčním finále. Představitel Lighta nakonec nebyl nejhorší, ale představitel L mě těžce zklamal (a nehraje v tom roli barva kůže). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to o tom, že smlouva s ďáblem má vždycky nějaký háček, ale Wingard to trošku rozvedl a dobře udělal. Jen je škoda, že se víc nevěnoval samotným zabitím a sklouzával do všemožných kombinací, které vyvrcholily v samotném závěru do nepříliš věrohodného maglajzu. Ale to málo vraždiček bylo výborných, film mi sedl i herecky a i když tempo občas zakolísalo, mělo to celé spád. Rád bych napsal, že Wingard je po zpackaném Blair Witch zpět, ale ještě si počkám. 60% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Death Note je dobrá klipařina ... po produkční stránce se tomu moc vytknout nedá, je to svižné, brutální a 100 minut uteče jako kdyby to byla hodinka. Co je ovšem totálně v prdeli je scénář ... postavy se tu chovají jako totální idioti, L je až neuvěřitelně geniální (přichází na zásadní věci doslova "jen tak z prdele", ani se neobtěžuje vysvětlit jak ke svým skvělým objevům došel). Lidi, co viděli geniální předlohu budou jen nevěřícně kroutit hlavou nad tím, jak si s ní tým scénáristů vytřel prdel. Škoda ... ("prdel" count: 3) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo nájde mladý teenager Light Turner (Nat Wolff) tajomný zápisník, zisťuje, že ten mu umožňuje zavraždiť každého, koho meno doňho zapíše. Pre outsidera ako je on je to perfektná príležitosť, ale už onedlho zisťuje, že so zápisníkom prichádza obrovská zodpovednosť a všetko nebude také jednoduché, ako sa najprv zdalo. - Adam Wingard ako jeden z najslubnejších hororových režisérov súčasnosti opäť nesklamal, a aj keď nejde o žiadnu pecku, je Death Note hororom, ktorý dokáže zabaviť a je plný akcie. Casting sa perfektne vydaril a herci hrali parádne, gore bolo krásne spracované, aj keď občas trochu prehnane digitálne, a keďže sa to natáčalo vo Vancouveri a akurát pozerám tretiu sériu iZombie, poznám tie ulice už pomaly naspamäť. Som velmi rád, že sa Netflix nebojí oprieť aj do najlepšieho žánru a dúfam, že podobných kúskov bude pribúdať stále viac. EDIT: 23.07.2022 - Pamätal som si, ža sa mi tu strašne páčilo niekolko songov z OST, ktorý je aj takmer päť rokov po vydaní filmu nedostupný, tak som ich chcel počuť opäť a nejako ma to chytilo a pozrel som to celé. Bavilo ma to ešte viac ako pri prvom zhliadnutí, takže to hodnotenie musím zvýšiť. Myslím si ale, že by tomu velmi sedela seriálová podoba, pretože niektoré časové skoky v scenári sú šialené. + herec z The Purge: Anarchy a Get Out + herec z Town Creek ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)
  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)

Reklama

Reklama