Reklama

Reklama

Illegal

Trailer

Obsahy(1)

Jako žalobce uměl nazpaměť každé písmeno v paragrafech, jako obhájce ale dovedl využít jejich každé mezery.

Státní návladní Victor Scott (Edward G. Robinson) už poslal na elektrické křeslo hezkou řádku lidí. Vyhrával kauzy s pompou a grácií nejúspěšnějšího žalobce v zemi. Každý ale dřív nebo později udělá chybu. Také jeho poslední případ vyzněl jasně, nezpochybnitelný rozsudek smrti pro Edwarda Claryho. V poslední chvíli se ale k vraždě mladé ženy přiznal někdo jiný. Jenže bylo už pozdě a Edward Clary se stal nešťastnou obětí justičního omylu. Zdrcený Scott spadl z vrcholu rovnou na dno. Rezignoval na svůj post, utápěl svůj žal mísený se vztekem v alkoholu, až sám skončil před soudem za výtržnictví. Tehdy ho napadlo, že právo přeci hájil dlouho a svědomitě, a přece ne dost dobře. Co kdyby teď pomáhal těm z „druhé strany"? Hned prvním případem si ale ukousl příliš velké sousto... (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Topco 

všechny recenze uživatele

Noir o charizmatickom hviezdnom právnikovi, ktorý zažije strmý pád, aby sa neskôr s pompou začal pohybovať na hrane zákona a zastupovať "druhú stranu". Film má svoje naivné momenty a hlavne záver, ale inak to šlape. Ak máte radi Robinsona (a vy ho máte radi!), je to povinnosť a pokojne si prihoďte hviezdu navyše k tomuto inak lepšiemu priemeru. Ja prihadzujem. PS: Mansfield bola v roku uvedenia aktuálnou Playmate. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na noirovém veteránovi Edwardu G. Robinsonovi, který je tradičně skvělý. Role státního návladního a právníka s buldočí vizáží mu dokonale sedla, nicméně dějové kulisy mne nedokázaly strhnout. I vzhledem k ne moc vydařenému konci 4* dát nemohu. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělý Edward G. Robinson! Chvílemi je film na pět. Parádní je třeba ten zásadní obrat (dříve než v polovině filmu), rafinovaný to zvrat a ukázka chytrého scénáře. Skvělá noirovka, kterou jednou čekám třeba na festivalu Visions of Light. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý noir o právnikovi, ktorý spozná obe strany zákona na vlastnej koži. Spoľahlivý Edward G. Robinson si postavu dokonale užíva. Štvrtá recenzia. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama