Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 2

Recenze (1 382)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně zjednodušující a až bolestivě naivní dystopické scífko. Když ale člověk rezignuje na kladení otázek jako "jak" a "proč", tak to docela jde. Vizuálně a řemeslně je film totiž velmi dobrý, jen ten scénář je holt blbost. U některých filmů bych to nepřekousl, zde ano - už jen kvůli dynamickým, nápaditým akčním scénám. Wiseman možná není génius, ale jestli se někdy dostane k dobrému scénáři ... tak bych ho úplně neodepisoval. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Minority Report, Bourne či dokonce (co se do stylu humoru týče) Utopenec na útěku. Len Wiseman kradl kde se dalo a tak ani není divu, že jakákoliv snaha o nápaditost byla pohřbena pod tuctovou režií a opravdu silně průměrným scénářem, čímž vzniká slepenec "čehosi". Pár fajnových akčních sekvencí se zde sice najde, ale sejde z očí - sejde z mysli. A ani trojkozá prostitutka to nezachrání. Verhoeven může dál v klidu spát. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Wisemanovi rozhodně víc sedí fyzično než celodigitální kompozice, z nichž by se dala sterilita a bezkrevnost stáčet a prodávat na fesťácích místo Lemonu. Ale jakmile se rozjedou hard-disky Recallu a člověk pro změnu zastaví mozkové závity, je pravděpodobnost filmového průjmu překvapivě minimální. Možná měl Wimmer dobrý den, anebo jen hodně dobře obšlehával od Verhoevena (včetně dialogů, což je celkem vtipný), ale vážně si neumím představit, že si by si chtěl někdo vypíchnout oči kvůli nadměrné blbosti a ne proto, že Jessica Biel zase brousí dno herecké pikantnosti. Jen škoda, že týden od projekce si lze vzpomenout vážně jen na Beckinsale, jejíž pozadí je snímané snad ještě obsesivněji než když sedí za kamerou Paul Anderson a masturbuje nad Milou mezi zombíky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si v telke pozrel film "Total Recall" z roku 1990, kde hlavnú úlohu stvárnil Arnold Schwarzenegger. Videl som to už asi desať krát. Je to sci-fi do ktorého sa už poriadne zakusol zub času. Preto som bol zvedavý na to ako je na tom "Total Recall" z roku 2012. Zohnal som si ho a keď som mal volnú chvíľu tak som si ho pustil. Bol som celkom spokojný. Pôvodný film je prestarnutá, ale kultová nostalgia, no a táto nová verzia je nablískaný progresívny popcornový remake. *** ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Můžete si najít sto a jeden důvod, proč tento "remake" nesnášet a pravděpodobně by měl každý něco do sebe, film vykrádá kde co, má své logické díry a oproti původnímu Total Recallu nenabízí k akční složce žádnou přidanou hodnotu v podobě humoru, nadsázky, či šokující brutality. Přesto jako ryze akční kino-žážitek jsem byl nečekaně spokojen. Po paskvilech typu Náhradníci, nedotažených Tronech i nudících sequelech Transformerů představuje Wisemanův Total Recall velice slušný nářez schopný konzistentně bavit po celé dvě hodiny. Sexy Kate Beckinsale, zmatený Colin Farrell, paranoidní a nejistá atmosféra (ano, nebyl jsem si jist, zda je to skutečnost nebo "rekall" a pořád jsem o tom uvažoval) - tohle šlape. 7/10 ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Pri stavbe scény pre Total Recall stavitelia minuli 10 000 dolárov týždenne len na skrutky do dreva. (Arsenal83)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama