Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (561)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

A do háje! Tak tohle bylo blbý, nepřehledný a přeplácaný. Boj proti otrokářství a drancování Konga se propojil s příběhem navracejícího se Tarzana, který má obličej posmutnělého intelektuála a tělo plastového Kena (jo, pekáč je obdivuhodný) a řeší rodinné trýzně s Jane. Do toho se přimíchávají nevěrohodné CGI opice, nějaký krokodýli a chlápek, který si chce zahrát na Srdce temnoty. SHRNUTÍ: Když už obří opice, tak jedině King Kong! Tohle je odvar. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek bych určitě zkritizoval brutálně špatný výběr Tarzana. Když chlapec celý život žije, papá, leze po stromech, čůrá, kaká, směje se, povídá si, a dokonce jsme se s mojí spolusledovatelkou shodli, že od jistého věku zřejmě i spinká s gorilami, tak by chlapec měl alespoň malinko gorilu připomínat. Alexander Skarsgård je hubeňour s jediným a neměnným výrazem ve tváři. Dojem na mě opravdu neudělal. Celkový děj, zápletka a vše s tím spojené, bylo totálně divné a dost nezáživné. Dialogy jsou krajně neposlouchatelné. Jedinou radost mi udělalo snad jen to, že zvířátkům rozuměl jen samotný král džungle a nehovořila anglicky. Jinak bylo i na Afriku dost černo. Sešla se spousta goril a černoušků, přičemž měl člověk během sledování problém rozeznat, na koho se zrovna dívá. Tím pomyslným závažím, které převážilo misky vah a rozhodlo o tom, že se na tento filmový skvost kouknu, byl určitě Christoph Waltz, kterého zbožňuji. Nemá smysl si nic nalhávat, stál zde za hovno. Kromě jeho občasného bláznění s růžencem, coby novou smrtící zbraní ve správných rukou, mi zde převážně vadil. Jinak totálním vyvrcholením filmu je pochopitelně závěr, kdy Tarzan zverbuje celou tamní džungli. Opravdu od srdce jsem se já i moje úžasná společnost zasmáli. Nejvíce mě pobavilo, když, já tvrdím, že bůvoli, ona tvrdí, že pakoně, přičemž jedničku z biologie jsme měli oba, zválcovali kompletně celé městečko a prorazili si hravě cestu i skrze kamenné stavby. Vůbec celý závěr byla velká legrace, která k tomu smrtelně vážně míněnému zbytku ani moc nepasovala. Přes dvě hvězdičky se neodvažuji zajít. Z mého pohledu to chtělo, aby se snímek zkusil nebrat tak vážně. Přeci jenom stále vychází z pohádky, a tak to chtělo nemalou porci nadhledu. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

(obsahuje SPOILER) Dej nie je príliš presvedčivý a Tarzanove supermanské schopnosti sú trochu sci-fi, ale no a čo, veď to je Hollywood, a odkedy sa pri takýchto filmoch rozmýšľa? Veľkým plusom bolo to, že tvorcovia odmietli predvádzať skutočných zvieracích "hercov", ale všetky boli robené počítačovo. Konečne si aj zábavný priemysel začína uvedomovať nepotrebnosť využívať a trýzniť zvieratá pre svoj biznis. Pralesné prostredie bolo magické, a najviac sa mi páčil záverečný útok zvierat, kde pod kopytami padali otrokári a ich domy. Padlo mi to dobre. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Není divu, že na světě jsou posledních tři lvi, dva bizoni a jeden krokodýl, když všichni běhaj Tarzanovi ve filmu. A ode dneška v něm budu asi běhat i já, protože to jsem z toho teda jelen... Saša musel dřít jak mezek, aby vypadal líp než krunýř Batmana, přitom konkurentem mu prý bylo herecké eso Phelps. David to asi myslel tak, proč ho neobsadit, když v tom umí plavat...? To teda rovnou mohli obsadit mě, protože když Margotku na Tarzanovi nejvíc vzrušuje, že není "normální chlap", měl bych se jí honem rychle představit. Přes všechnu kritiku tady je to ale biják, u kterého se pobavíte. K zábavě je hned několik možností: pro kritiky remcání, pro normální diváky svižná akce, pro holky Saša od pasu ke krku, no a pro kluky Margotka v mokrých šatech. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná mám od dětských let pro Tarzana slabost a proto dávám 4 hvězdy, ale i tak se mi tento film zdá u některých popcornožravců podhodnocen. Kouzlo Afriky má. Má i romantické kouzlo Verneovek také (vím, že to napsal Burroughs). A taky se ve filmu objeví 4 hvězdy: hrdinný a atletický Alexander Skarsgård, sličná Margot Robbie, charismatický a trochu démonický Chistofer Waltz a pak taková drobná hvězdička snaživě humorný Samuel L. Jackson. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Film je venovaný pamiatke Jerryho Weintrauba. Zomrel na infarkt 6. júla 2015 a jedná sa o posledný film, na ktorom sa podieľal. (figliar)
  • V jednom z vyhrocených momentů filmu Margot Robbie (Jane) během milostné scény doopravdy udeřila Skarsgårda (Tarzan) do obličeje. Režisér David Yates chtěl, aby ona scéna byla syrová a živočišná a Robbie ji posunula ještě dál, když vzala hlavního představitele pěstí. Žádný z herců nevypadl ze své role a scéna byla úspěšně dotočena. (Patr8ick)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama