Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad antifilmu, kde nefunguje vůbec nic. Strašlivý scénář s naprosto hroznými dějovými "humornými" odbačkami, rutinní režie bez invence, neherectví všech zúčastněných a korunu tomu nasazuje příšerná hudba, která bez ustání hraje, až je to ubíjející. Po tomhle trapasu mám sto chutí poslat český film do místa, kde se záda mění v dolní končetiny. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný film o touze zvítězit a jít dál i přes to, že nic dalšího nemá smysl. Film o tom, jak prožít svůj sen i ve dnech, v kterých blízkost smrti nahrazuje radost ze života. Film o tom jak prolomit nepřízeň osudu a naposledy si v životě dokázat, že pro co tady žijeme, stojí za to. O tom všem Tacho je a jak to zní, tak to i vypadá. Všechno je prosáklé kýčem až to bolí. Lounová ač jí i tak nemusím a nechci aby to znělo zaujatě je tu hrozná, Landa ještě horší. Oba příkladně předvedli, jací jsou neherci a možná by se měli oba držet od filmu dál. Tacho je nezáživné a táhne k předem známému konci (alespoň u mě). Jediné, co je trošku zajímavé, je pohled na závodníky rally a jejich přípravu, tak si alespoň minimálně uděláte představu, jak takové závody vlastně vypadají a co obnáší. Režie a scénář hrůza. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Znáte to, když máte nějaký film o kterém víte, že prostě dobrý nebude a vám se líbit také nebude, ale přeci jenom si ho jednou pořídíte a utvrdíte se v tom, že je špatný a měl jste pravdu. Přesně podobný případ je pro mě Tacho, snažil jsem se mu obloukem vyhnout a nakonec sem u něj skončil. On problém ani tak není v panu Landovi, nemám k němu žádný negativní vztah, on je mi prostě jedno, nevzrušuje ani mě nepobuřuje jeho přítomnost, ale jak mě každá druhá scéna či dialog totálně iritovala, to bylo až hrozné. Jednu hvězdičku dávám za zajímavé prostředí ralley sportu a ne zas tak špatnou kameru a styl jakým je snímek natočen. Na závěr jen jedna poučka. Proboha proč nutíte české herce mluvit anglicky. No prostě hrůza. A jedna velká umělotina. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem nic nečekala a nic jsem od něj nedostala. Ale s čistým svědomím můžu říct, že jsem se do koukání pustila absolutně bez předsudků. Nakonec mi ani tolik nevadil Landa jako herec, na kterém alespoň bylo vidět zapálení pro věc, ale vůbec celé pojetí od madam Landové – s manželem slibovali humor černý jako bota, ale já viděla jen ty boty. Nejhorší byla ale Olga Lounová, která se s rakovinou nepotkala ani ve dveřích onkologie. Nedávám odpad, ale je to taková chlupatá – zubatá – černá. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Landa to asi nemyslel špatně, ale opět se potvrdilo, že nejlíp mu jde přeci jen ta muzika. Scénář má až moc nepochopitelných kiksů, doteď jsem nepochopil angažování britských herců a po filmařské stránce se zde mísí amatéřina s českým průměrem. Landa zůstal někde na půl cesty mezi akčním dramatem a černou komedií/parodií, která však absolutně neumí dávkovat tolik potřebný humor. A zamrzí taky fakt, že tohle bylo nasazeno do kin a třeba Scottův "Unstoppable" se českým kinům vyhnul obloukem. Holt asi nejsem prototypem průměrného českého diváka. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Pri scéne v reštaurácií, keď prichádza Kren (Dano Dangl) na stretnutie, si môžeme všimnúť, že ochrankár pri dverách vstáva, ale v nasledujúcom zábere sedí. Zopakuje sa to aj pri ďalšom strihu. (Johnny.ARN)
  • Původně obsazená anglická herečka týden před natáčením svou účast zrušila. Po rychlém castingu ji dva dny před natáčením nahradila Olga Lounová. (HArna)
  • Daniel Landa pojmenoval postavu Alexe Bolda (Daniel Landa) podle bývalého spolupracovníka svého otce Standy Petra Bolda. Ne podle pornohvězdy Alexy Bold, jak uváděly některé servery. V angličtině slovo "bold" znamená "statečný" a vyslovuje se podobně jako "bald", což znamená holohlavý. (HArna)

Reklama

Reklama