Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

lele

všechny recenze uživatele

Když to ještě bylo A je to! (z jakého důvodu není tento název seriálu zde v databázi, je mi záhadou), byla to hrozná sranda. Kdysi jsme šli se synem nějaký pohádkový les a jedno stanoviště bylo tihle dva kutilové. K trase byl takový sešitek s popisem pohádek a seriálů. U A je to! bylo krásně popsáno poselství původního seriálu. I když to dva troubové všechno podělají, nikdy se na sebe nenaštvou, pořád se snaží spolupracovat v zájmu vyřešení problému, a nakonec problém taky vždy vyřeší. Byť často velmi netradičně. No, a pak po letech se objevila jakási další série, to už jako Pat a Mat, a vtipu tedy notně ubylo. A co nejhůř - ten pozitivní závěr často, ne-li vždy, úplně chybí. Prostě už z toho čiší z větší části jen trapnost. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat je další z mých oblíbených filozofických seriálů, u kterých se vždy velice rád totálně ponořím do děje a užívám si naprostou tvůrčí genialitu, která se na mě valí ze všech možných stran i úhlů. Jako dítě jsem tento seriál měl velice rád, ale teď, když jsem starší a dokážu myslet více komplexněji, tak si uvědomuji, že je tento seriál víc než jen obyčejný seriál pro malé děti. Ve skutečnosti je to jedinečné umělecké dílo, které právoplatně spadá mezi nejlepší československé seriály všech dob. ()

Reklama

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Celá slavná československá animovaná tvorba mě jako dítě minula, výjimkou je právě seriál o dvou nešicích. Řekl bych že tehdá se jim smáli vedle dětí i dospělí domácí kutilové. Mno já teď jako dospělý pociťují i jistou úctu nad jejich, byť pouze teoretickými, znalostmi . Troufl bych si říci že bych se svými vrstevníky dopadal mnohem hůře, naštěstí na internetu už jsou dneska návody na všelicos...no ale to jsem zase odbočil. Pro mě je prostě tento seriál rozhodně nejzábavnější čs animák. Neřikám že neztratil trochu kouzla a že všechny díly jsou na jedničku, rozhodně by se však s touhle značkou mělo dobře zacházet, zvláště ve světle novodobých tragikomických dětských seriálů z ciziny. ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Občas i trochu zábavná... ale většinou strašně otravná dvojice Pat a Mat; a všemi příběhy prolínající se ještě otravnější (stále se opakující) znělka. Ne, nikdy jsem je neměla ráda - a asi už nikdy nebudu. Párkrát se ještě škodolibě zasměji, když ty dvě postavičky něco zkazí a zničí, ale podesáté, podvacáté, posté už mi to leze na nervy. ()

DansteR 

všechny recenze uživatele

Spolu s krtečkem snad nejlepší večerníčkový seriál. Výraz jak ty dva nazvat snad neexistuje, kombinace vrozeného kutilského talentu, spousty neproveditelných teoretických plánů a k tomu dostatek vybavení na úplně všechno. Ti dva by se hodili do dnešního světa, aspoň trochu by tu udělali pořádek a my bychom si z nich měli vzít příklad, ať je výsledek jakýkoliv měli bychom být stejně spokojení tak jako oni. :-D 100% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (85)

  • Úvodní znělka je hraná na klávesový nástroj Clavinet. (Spirit2008)
  • Pat a Mat má cez 130 častí a s touto minutážou sa radí medzi najdlhšie české večerníčky. (EvilMatus)
  • Seriál za svoje pôsobenie prešiel viacerými štúdiami. Pre nedostatočné „socialistické cítenie“ sa produkcie ...A je to! spočiatku chopilo bratislavské štúdio Československej televízie, ktoré bolo najďalej z dosahu pražských cenzorov. Seriál sa vtedy natáčal v pražskom Krátkém filmu. V druhej polovici 80. rokov vznikal už priamo pre Krátký film a s iným názvom Pat & Mat. V roku 1990 založil Lubomír Beneš svoje vlastné AIF Studio a z neho zišlo ďalších 14 dielov. Všetkých 49 epizód štúdio začalo distribuovať na medzinárodnom trhu. V rokoch 2002 až 2004 pribudlo k päťdesiatim už existujúcim nových 28 epizód. Vyrobené boli v Ateliéri Bonton Zlín. Od roku 2009 patrí seriál pod Patmat film. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama