Reklama

Reklama

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

  • USA Hansel & Gretel: Witch Hunters (více)
Trailer 1

Malého Jeníčka a Mařenku zavedl jejich otec do hlubokého lesa a tam je nechal osudu. Jeníček s Mařenkou našli perníkovou chaloupku, ve které byla ježibaba a ta je chtěla vykrmit a sníst. Když chtěla hodit Jeníčka do pece, děti ji přemohly a upekly v peci. Od té doby loví čarodějnice... Jeníček a Mařenka už jsou dospělí a putují po světě. V jednom městě chce šerif Berringer upálit ženu jménem Mina, kterou obvinil z čarodějnictví. Jeníček s Mařenkou ji ale na poslední chvíli zachrání, protože poznají, že to není ježibaba. Poté se vydají na lov čarodějnice v blízkém lese. Čarodějnici sice chytí a zabijí, ale jejich hlavním úkolem od starosty je najít unesené děti – a ty zatím nenašli. Mezitím se parta lovců snaží chytit čarodějnici, která děti unesla. Čarodějnice Muriel ale všechny zabije. V hospodě se Jeníček a Mařenka seznámí s Benem, který se o čarodějnice také zajímá. Do toho přiběhne jeden z lovců, který všem řekne, že čarodějka zabila jeho kamarády, a sám pak vybuchne. Jeníček s Mařenkou se vydají lovit čarodějnici do lesa... Nalákají ji na volání dítěte o pomoc. Jeníček s Mařenkou čarodějnici, což je Murielina pomocnice, chytí a zjistí, že čarodějnice potřebují ke svému rituálu získat dvanáct dětí. Nyní jich mají jedenáct a jdou si do města pro poslední... (TV Prima)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 692)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

[ Viděna a hodnocena rozšířená verze ] Béčkovost stala se ctí, s tím problém nemám, třebas stylizaci považuju za perfektní, jenže jakmile je mi naprosto putna co se děje s hlavníma postava a jakmile jsou mi v některých scénách vyloženě unsimpatiš, tak čušu problém. Absolutně nevyužitý je potenciál černého a cynického humoru, kéž by tu byl místo dost křečovitého rádoby drsňáctví ústřední dvojice (tedy když pominu scény ala tůňka a Edward). Pro mě extrémně nevyužitej potenciál, kterej snad zůročí dvojka, pořád ale solidní (hlavně díky délce, která naštěstí nenabobtnala do zrůdných rozměrů), leč průměrná, záležitost s fajn akcí. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Gilliamův přespříliš analytický přístup u Bratří Grimmů selhal, tam Wirkola triumfuje. Skvělé obsazení, skvělé fóry, skvělý gore! A jako bonus zábavné titulky, 3D roztomile mlátící do očí a... i ta Gemma Arterton je najednou sexy. Černá magie? Ne, jen se s tím prostě norský šikula příliš nemazal. Víc takových do našich kin! ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Diabetický Jeníček, mongoloidní Mařenka, těžký kulomet, rychlopalná hi-tech kuše, motorkářské ohozy a perníková chaloupka, co vypadá jako břichobol kolotočářské dcerky. Podle těchto tagů něco, co přinutí Grimmovic bráchy zase nasraně mlátit ohnilou lebkou do víka rakví. To by to ovšem nesměl dostat do ruky ultimativní norský řezník, který je schopen i z takových ingrediencí namíchat temný, výpravný a zábavný anihilační koktejl, u něhož opět budou hnědopichové hrát Logika a dštít síru na abdéritní a infantilní percepci jejich pomatené müsli, avšak slaboduchý divák opustí Cinestár se širokým, blahoslaveným úsměvem. Jen je trochu škoda, že Jeníček s Mařenkou tu první ježibabu, co způsobila jejich doživotní trauma, nesežrali. Bylo by to dokonalé. Upřímně doufám, že po tomhle brzy napadne další Mrtvý sníh! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil a ve vysledku musim bohuzel rict, ze takova jizda, jako jsem cekal, to fakt neni. Renner i Arterton jsou sice maximalni sympataci, i kdyz se Renner obcas tvari jako totalni asocial, ale bohuzel s charismatem je to trochu slabsi. Ani tomu nepridava neustaly volani Jenicku, Marenko. Pribehove samozrejme naprosty becko, coz by mi ale v takovymhle pripade vubec nevadilo. Dva lovci honi carodejnice s opakovaci kusi a nejakou jakoze brokovnici, proti tomu prece nikdo nemuze rict ani popel, obzvlast, kdyz se vetsina carodejnic efektne rozcakne na vsechny strany a sem tam padne nejaka solidni hlaska nebo zabavnej moment. Jenze problem je, ze ty akce neni zas tolik a co si budem povidat, to mela bejt hlavni deviza tohohle filmu. Obcas se tak jen tak nezazivne tlacha a bohuzel atmosfera neni tak strasidelna, aby to nevadilo a ani to neni zase takova sranda, aby se clovek aspon pri tech neakcnich momentech trochu nasmal. Nicmene zaver to precejen na tu ctvrtou hvezdicku vytahnul. Skoda, ze krome brutality tu uz takovejhle filmu byla spousta, ale i tak si s chuti pustim pripadnej druhej dil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

U takových filmů je vždycky škoda, že se tvůrci rozhodnou znesvěcovat hroby, ale místo aby je pořádně potřeli psychedelickými barvami, poházeli konfetami a udělali kolem bludiště s falešnými perspektivami, jenom si tam stoupnou s takovou tou trumpetkou, co se používá na oslavách narozenin, a jednou do ní fouknou a ono to jednou zahučí. A teď dost metafor. Zajímalo by mě, jestli Wirkola lepší scénář opravdu nenapsal, a nebo ho hollywooďané donutili to zjemnit (otupit). Je pravda, že celou tou koncepcí se člověk tak nějak baví, ale při hlubším pohledu je to vlastně divně poskládané. Černého (ani jiného) humoru tam není tolik, jak bych od autora Mrtvého sněhu čekala, a některým skladebným rozhodnutím se dost divím - prostřihávat scénu, kdy šerif s pohůnky docela surově mučí Mařenku, se záběry na Jeníčka roztomile se plácajícího v tůni s nahatou ženskou, mi až zavání nějakou patologií. A celkově abych unesla ten dost velký kotel násilí, potřebovala bych zkrátka na druhou stranu hooodně přidat i temný humor, protože jinak je to samoúčelný sadismus. Když si můžou dovolit nechat krvavé kusy čarodějnic lítat po celém lese, tak by si mohli snad dovolit i trochu divočejší a odvážnější vtipkování, ne. Něco v duchu navrhovaného v jeho komentáři uživatelem verbalem: "Jen je trochu škoda, že Jeníček s Mařenkou tu první ježibabu, co způsobila jejich doživotní trauma, nesežrali." ()

Galerie (100)

Zajímavosti (34)

  • Film nebol premietaný kritikom. (Crybaby)
  • Miesto natáčania vyberal výtvarník Stephen Scoot, ktorý hľadal "stredoveký les" bez zásahu človeka. (Greenpeacak)

Související novinky

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

Jeníček a Mařenka mají nový dohled

09.08.2015

Dva roky stará fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, v níž se slavní sourozenci stali akčními hrdiny, vydělala 226 milionů dolarů. Vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu jí tak bylo rychle… (více)

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

Jeníček a Mařenka uloví další čarodějnice?

22.09.2014

Loňská akční fantasy Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic vydělala 226 milionů dolarů. To je při padesátimilionovém rozpočtu jasná komerční výhra, kterou by studio Paramount chtělo přetavit do druhého… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

Jeníček a Mařenka podruhé a ještě šílenější

09.06.2013

Rozpočet 50 milionů, celosvětové tržby 226 milionů. Snadná matematika, i když vezmeme v úvahu, že téměř polovina utržených peněz zůstává kinařům. O možné trilogii se mluvilo už před premiérou, a teď… (více)

Reklama

Reklama