Reklama

Reklama

Jack se chystá vyplout

  • USA Jack Goes Boating (více)
Trailer

Jack (Philip Seymour Hoffman) je řidičem limuzíny, jenž sní o práci v newyorské hromadné dopravě a miluje reggae. Většinu času tráví se svým spolupracovníkem a nejlepším přítelem Clydem a jeho ženou Lucy. Ti Jacka seznámí s Connie (Amy Ryan), která s Lucy pracuje v brooklynském pohřebním ústavu. Connie má na na svého nového přítele dobrý vliv – Jack se učí vařit, jde za novou kariérou a učí se plavat, aby v létě mohl vzít Connie na její vysněnou projížďku na lodičce. Zatímco však Jack a Connie pomalu propadají své lásce, manželství Clyda a Lucy se začíná otřásat v základech. Sledujeme, kterak se oba páry musí vyrovnat s nevyhnutelným osudem svých vztahů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (99)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak to bol trochu inší typ romantiky na aký bývame zväčša zvyknutí. Sám som bol zvedavý na tento režisérsky počin Philipa Seymoura Hoffmana, no akosi som čakal viac. Príbeh ako taký vôbec nebol nejaký zlý, ale zase ani nič nadpriemerné. Viac mi na tom prekážal ten miestami až neprirodzený štýl a správanie niektorých postáv mi prišlo ako keby boli fakt na drogách (teda s výnimkou scén, kde naozaj na drogách aj boli). Ale inak pekne vystihnutá túžba jedného samotára ako sa snažil skoncovať so svojou samotou, k čomu mu samozrejme dopomohol aj najlepší kamarát. Ten posledný prestrih pred titulkami ma veľmi zamrzel, ale to asi každého... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hoffmanův pohled na problematiku vztahů. Jde na to trošku jinak než například 500 Days of Summer. Docela uvolňující film, který svou úlohu zaujmout pozorného diváka splnil. 90 minut uteče jako voda a ještě se divák dozví jak se naučit vařit a své lekce dostanou i neplavci. Hoffman společně Amy Ryan si střihli i nejdivnější erotickou scénu roku. Stojí za vidění. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem v podstatě to co jsem od Philipa Seymoura Hoffmana dostat chtěl. Jack se chystá vyplout je pro mě totiž tak trochu jako Phillipovy postavy. Čisté, nenucené, osobité a hodně specifické. Pravda, neděje se tady toho tolik, jako jinde a je třeba trochu zvolnit a přistoupit na spíše kecací tempo čtyřdílné fresky docela obyčejných postav, které se tak nějak protloukají současným životem. Každá ze svými problémy, radostmi a sny. A i když je takových filmů docela dost, v tomhle to všechno sedí tak má. Sem tam jsou scény protkané příjemné lehkým humorem, sem tam nějakým tím dramatem aby nakonec vše mohlo dospět do předem očekávaného finále. Při rozhodování jestli tři nebo čtyři hvězdy jsem někde napůl, zaokrouhlím ale přeci jen nahoru. Let's smoke a toast. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to je hned druhý film za sebou s Phillipem Seymourem Hoffmanem co jsem viděla, ale v tomto případě byl současně i režisérem. Nejen, že si Jacka zahrál na jedničku s hvězdičkou, ale oceňuji, že nás nechal nahlédnout s velkou mírou empatie i do světa takových lidiček, jako jsou právě Jack a Connie. Celý film se linul v hořkosladké atmosféře s velmi jemným humorem. Každý z nás má někde na duši nějaké své citlivé místečko a v případě Jacka to byl mimo jiné i velký pocit nedostatečnosti. Téma o tom, co je ve skutečnosti opravdu důležité, se skvělou muzikou a s některými nezapomenutelnými momenty (např. scéna na mostě). Film o plavání, vaření, poznávání, jemných doteků až..........prostě si ten film nenechte ujít. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jsou určitě různé druhy filmů. Zaručené trháky, kriminálky, dramata, romantické komedie a pak jsou také filmy zdánlivě pouze obyčejné. A mezi ně patří tenhle milý, nenápadný snímek Jack se chystá vyplout. Film o obyčejných věcech, naprosto dvou obyčejných lidech, kterých je kolem nás určitě spousta, jenom nejsou tak hezcí nebo atraktivní, aby jste si je na první pohled zapamatovali. A mně nezbývá nic jiného, než jim držet palce a doufat, že téhle dvojce, jejich vztah prostě jen vyjde. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Philip Seymour Hoffman si zde zopakoval roli, kterou již ztvárnil na divadelním jevišti. (oje)
  • Jedná se o první a poslední snímek, který Philip Seymour Hoffman zrežíroval a ve kterém si zahrál jednu z hlavních rolí. (willy1)

Reklama

Reklama