Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 1

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (231)

juta 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na slušnou zombíkárnu plnou soubojů se zombíky a místo toho jsem dostal dost nudnou, upovídanou, nevtipnou podívanou, která dostala otřesný scénář. Bohužel v dnešní době nemůžete postavit film, ve kterém jsou zombíci, na tom, že každý druhý chce někoho požádat o ruku, i když toho druhého viděl poprvé v životě a zombíkům se vlastně skoro nevěnovat! Dost velký zklamání. Přitom barvitost, kamera a to co mělo dotvářet atmosféru bylo uděláno dobře, jen ten "příběh"... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ospalá díra z dílny Jane Austenové. A trochu taky Hansel und Gretel. Nebude z toho kult, ale chtělo to koule se do něčeho takového pustit. Začátek je velmi kostrbatý, ale pak to dostává monumentální téměř osudový drajv. Najednou jde o zánik světa a Antikrista, jezdce z Apokalypsy, no docela pěkná pumelice. Líbí se mi, když se toho scénárista nebojí, myslím, že se to zpracování klasiky docela povedlo. Závěr na mostě rozhodně natočené mnohem líp než finále Harryho Pottera. 70% ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si nedávno pouštěla seriál Pýcha a předsudek, tak tohle pro mě byla celkem nuda. Možná by mě to bavilo víc, kdybych ten příběh neznala nazpaměť. Sem tam nějakej zombík, ale vpodstatě nechápu, koho napadlo proložit takovouhle kllasiku zombíky. Prostě se to nehodí. Nejspíš by hodnocení nedopadlo tak špatně, kdyby si vymysleli vlastní historický příběh, ale tohle bylo naprosto bez fantazie. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Po rychlém prolítnutí hodnocení jsem byla na vážkách, jestli má cenu se film vůbec dívat. Nakonec jsem se odhodlala a musím říct, že toho vůbec nelituju. Snímek své mouchy má ale zdaleka ne tak hrozné, jak jsem čekala. Klady: Rozhodně stojí za zmínku efekty a vizuální stránka. Ani dobové kostýmy nezůstaly pozadu. Zaujme i herecké obsazení, a především velmi sympatická hlavní hrdinka Elizabeth. Film nenudí akce je tu rozhodně dost. Jsem ráda, že  to není jen další slátanina snažící se zombie apokalypsu za každou cenu zhumornit. Originálnímu příběhu vážně nefandím ale okořenění původního příběhu o zombíky rozhodně sedlo. Překvapí i skvěle zvládnutá choreografie. Zápory: Rozhodně konec (především potitulková scéna) velká škoda, že to a pár dalších detailů nebylo dotaženo do konce. Jinak se člověk musí pousmát nad klišé typu zpomalené napochodování slečen s drsnými výrazy proti zombíkům anebo se pozastavit nad zářivou čistotou jejich zbraní po každé bitce. Hodnocení: (4*) za efekty, originalitu, herecké obsazení a za další skvělý zombie film do sbírky. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná jednohubka s rozkošnou Popoluškou Lily James v hlavnej úlohe. Musím sa priznať, že som sa celý čas smial - ani nie tak preto, že by to bolo nejako dobre vymyslené a natočené, ale skôr nad tým úžasným faktom, že niekto je schopný napísať a dokonca aj sfilmovať takúto nebotyčnú chobotinu. Je mi to sympatické a herci sa evidentne dobre bavili, niečo z ich pohody sa prenáša aj na diváka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (toi-toi)
  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama