Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o mladé Anabelle, královně krásy, která náhle zemře během soutěže. Dostane se ale do pohřebního ústavu, který spravuje utrápený Elvis. Poté, co se Anabelle zázračně probudí, naváže s Elvisem vztah. (Ant)

Recenze (87)

nunka 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, v ktorom sa pohrebný ústav javí ako to najromantickejšie miesto na svete. Nad zápletkou sa zamýšlať nechcem, skôr nad atmosférou, ktorá je vo filme to najsilnejšie. Tvoria ju herci, sympaticky podaná téma životných hodnôt, prirodzené romantické okamihy a pár dramatických momentov, ktoré celý film vykreslujú viac v reálnej podobe. ()

IdaHutt 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení všech těch komentářů, jež se rozplývají nad nádherně romantickým příběhem. Asi jsem na tento druh romantiky (čpící hodně kýčem) příliš cynická a příliš stará. Dvě hvězdičky dávám za to, nad čím se nikdo nerozplývá, tj. za pohled do zákulisí načančaného obchodu s bílým (reklamním) masem čili do páchnoucích útrob těch nesčetných dryáčnických soutěží "Miss". A také za zachycení falešné "mateřské" lásky (skvělá Mary Steenburgen!), v níž jde pouze o úspěch = prachy. Kdyby se film více zaměřil právě na tuhle realistickou linii, mohl to být zajímavý a hodnotný snímek. Bohužel, nestalo se tak - a vznikl tak vyspekulovaný žánrový mrzáček. A ještě něco - pozor, spoiler!!! - když mladý balzamovač v márnici neodolá a políbí mrtvou modelku, milí romantikové, je to nejenom krajně nehygienické, nýbrž především perverzní. A to vždycky a všude! Tohle přece nebyla pohádka o spící Šípkové Růžence, ani báchorka o přiotrávené Sněhurce. Bože, romantik nekrofil! - Co nám naservírují příště? Něžného a sympatického romantika kanibala? ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek s takovou přehršlí rázovitých figurek, že by se dobře vyjímaly snad jen na hodinách s kukačkou. Úplně jsem cítila, jak velkou měl scénárista potřebu napsat "nezávislý" film. Bohužel nepodcenil přípravu a nejdřív pár desítek podobných snímků shlédl. A inspiroval se._____ Takže tu máme obvyklou sestavu sympatických looserů, nějaké to rodinné trauma mocí mermo vzbuzující v divákovi soucit, vzájemnou pomoc v těžké situaci a malebné polehávání a posedávání ústřední dvojice v krajině, na domě, na pláži a v poli plném slunečnic. Nechybí ani scénka obvyklá spíš v teen komediích - dvojice se vesele směje při zkoušení nejrůznějších nemožných šatů. Dialogy jsou patetické a legrační svou nabubřelou prázdností. Hudba těžkopádně podkresluje dlouhé záběry na postavy v přírodě. Ach jo.____ Nezáživné, zbytečné a hloupé. /26. 2. 13./ ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Svým mírně bizardním příběhem mi to trochu připomnělo Camille. Tenhle film ale funguje na malinko realističtějším základu, ačkoli mu vládne velmi snová atmosféra a malebná kamera. A s tak talentovanou hlavní dvojicí se jedná o jedno z nejpodmanivějších romantických dramat za poslední dobu.... Po opakovaném zhlednutí musím říct, že film neztratil nic ze své odzbrojující poetiky. Pro mě je tohle jeden z těch snímků, které se točí jednou za dekádu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

No hlavní zápletka je trochu podivnějšího rázu, jenže když člověk si podobný případ na internetu přečte každou chvíli, tak proč ne. Hlavní ale je, že Elvis and Anabelle je strašně příjemný film, na který se prostě dobře dívá. Velkým překvapením zde pro mě byl výkon Blake Lively, které je do Gossip girl škoda. Pokud máte rádi malá upřímná romantická dramata, tak tento můžu jen doporučit. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama