Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou. (Davies182)

(více)

Recenze (78)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Richard Taylor dělal už pro Lord of the Rings trilogii - miniatury, zbraně ad., ten zkrátka nemůže zklamat. Baví mě poslouchat, jak co dělá, proč… Bohužel on i ostatní zajímaví fachmani mluví jen pár vteřin a pak jsou umlčeni ukázkami z filmu. Tohle je spíš takové promo, ne jeden z těch skutečných dokumentů, které tak ráda sleduji na rozšířených a sběratelských dvd edicích. Avatar je technologicky natolik pozoruhodný (ty fascinující virtuální, simultánní a 3D kamery...), že tohle skromné „making of“ mě absolutně neuspokojilo. Ovšem za 22 minut se toho příliš ukázat nedá a více toho je samozřejmě na dvd a blu-rayi, takže si otevřete šrajtofle. My to chápem, Camerone:). ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Tohle v podstatě není film o filmu jak tu někteří mylně píšou. Filmy o filmu obvykle nastiňují preview k aktuálně vycházejícímu filmu, ukazují strohé záběry z natáčení a obvykle obsahují víceméně povrchní informace a rozhovory (záleží jak kdo pojme co "film o filmu" je, film o filmu je spíš takový český zažitý výraz). Creating the World of Pandora byť je krátkometrážní, tak klasická měřítka našeho výrazu "film o filmu" nenaplňuje. Jeho účelem je divákovi nastínit rozsah a komplexnost práce, která jeho tvorbu provázela. Rozhodně nepředstavuje divákovi film (předpokládá, že ho divák viděl) ani nemarní čas rozhovory typu "Jsem rád(a), že jsem se na tomhle projektu mohl podílet" / "James Cameron je skutečně atypicky pracující režisér" apod. Ve dvaceti minutách je divákovi poměrně v rychlovce nastíněno, jakým způsobem se natáčení vyvíjelo, jsou představeni klíčoví tvůrci z jednotlivých departmentů a stručně popisují, JAK a konkrétně V ČEM komplexnost jejich práce spočívala. Zajímavý komentář, jak střihový proces začal ještě v preprodukci projektu. Jedinou nevýhodou bývá stručnost byť je dost konkrétní. Lze jen doufat, že jednou vyjdou na povrch i několikahodinové bonusy podobně, jak to James Cameron udělal u limitované edice Titanicu. btw: Škoda že z YouTube už odstranili celou cca. 10-ti minutovou pasáž, která byla zaměřená výhradně na scoring a Hornerovu práci. ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Podívejme se pod pokličku megafilmu Avatar. Vraťme se na nádhernou Pandoru, potkejte se opět s Na´vi, obdivujte úžasná zvířata. Tenhle úžasný snímek mě nadchnul, tak jsem si nemohla nechat ujít toto. Dlouho bude trvat, než někdo Cameronovi bude šlapat na záda s něčím ještě víc výmečnějším a nebo se mu to vůbec nepodaří. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Moc rychlé, moc rychle sestříhané, takže se o něčem mluví, problikne obraz a než si ho stačíte prohlídnout, abyste viděli, o čem se mluví, je to pryč a jede se dál. Klidně dvojnásobná délka by tomu rozhodně neuškodila, protože jsem to nestačil vnímat a musel vše stále pauzovat a vracet, což bylo dost... vopruz. To, co díky a během natáčení vznikalo za technologie, postupy atd atd si rozhodně zasloužilo něco pomalejšího a delšího přehlednějšího. Tohle vypadalo jak normální 90 minutový film sestříhaný na necelou půlhodinu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dokumenty a pohlaď do zákulisí mám rád a hlavne z veľkých filmov.A toto rozhodne veľký film je.Velmi zaujímavý dokument a hlavne velmi zaujímavé natáčanie.Mnohý ludia by to mali vidieť ,aby videli kolko roboty s tým bolo.Nechápem ako je možné, že Cameron nedostal oscara za réžiu.Video môžete zhliadnuť tu: http://www.youtube.com/watch?v=abtJ_Mb0_v0100% (ďalšie časti v bočnej lište)100 - 5* ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama