Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zádrhelem Snabba Cash je hlavní hrdina nebo lépe řečeno antihrdina, protože se mu nic nedaří, na co hrábne, to podělá, tváří se furt jak blbec, takže jsem za celou dobu nenašel k téhle postavě jakoukoliv cestu. Jeho praštěný chování se pak projeví především v závěru, kdy jsem u toho řekl "co to kurva dělá, asi mu hráblo?!" Tím pádem absolutně nazajímavá postava, která kdyby po půl hodině zmizela, ani by mě to nemrzelo. Zajímavější postavy se spíš najdou mezi přistěhovalcema, kterých je plnej film. Švédy byste spočítali na prstech jedné ruky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Srbové, Albánci, Hispánci, Arabové, koks a jeden frajírek z obyčejných poměrů, co touží moc a moc najít si pevné místo mezi zlatou mládeží, za což je ochoten zaplatit jakoukoliv cenu. Nebo si to alespoň myslí. Jedním z hlavních taháků je nejednoznačnost postav, kdy nenajdete snad jednu jedinou veskrze pozitivní, což dává větší prostor k tomu, aby se člověk s některým z aktérů ztotožnil. Tomu napomáhá i výborná práce herců. Dalším je pak málo vídaná autentičnost podpořená bezchybnou kamerou a celkovou atmosférou. Jsem toho názoru, že spousta lidí si na konci řekne "Jo, tak nějak to chodí." a já jsem jeden z nich. 90% ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

MINIKINO Kavárna, Ostrava, 6.7.2011: Tentokráte v mnohem komornějším prostředí v 6ti lidech. Tento severský triler se docela povedl. Je o mladíkovi (studentovi VŠ), který ač chudý se potřeboval kamarádit se smetánkou. Ovšem k takovým vztahům je potřeba mnoha peněz, aby člověk nějak vypadal atd. Však víme jaká je to snobárna. Jak nejjednodušeji získat hromadu peněz? Legálně asi ne. JW se tak spouští do spirály, z které není úniku. Ač schopný a chytrý je v nové brandži nový a neví co vše to obnáší. Což ho pekelně semele. Jak si lze jednoduše, kvůli karavině, naprosto pokurvit život. Zahráno dobře a realisticky, škoda že nebyl dán větší prostor Dejanu Cukicovi. Hlavní hrdina zahrál výborně, uvidíme co z něj vyroste. Kamera a střih na vysoké úrovni.80% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Společenské minoritní skupiny přistěhovalců ze zemí nikoho, kterým nevoní poctivá práce nebo vůbec způsob života postavený na pevných etických zásadách, se konečně dočkaly. Natočili o nich film. A rovnou celou volně provázanou trilogii. Podsvětí současné švédské metropole je zde vykresleno v konturách lapkovství jako ze středověku, akorát s tím rozdílem, že kočovné kmeny se zde ohánějí nabitýma kvérama. Jinak se nic moc nezměnilo. Krade se vše, co není pod zámkem a pokud to pod zámkem je, je to jen kosmetická překážka. Koks, kurvy, rychlá auta a společenský status zvířete, všechno chceme a chceme to hned. Trpělivost je nám cizí. Snadný prachy jsou něco mezi akční gangsterkou a sociálním dramatem s občasným moralizačním šťouchancem do slabin. Pestrá mozaika lidských osudů z opačného spektra společnosti, zábavná, napínavá a ošklivá. Refnova spanilá jízda napříč severským kanálem plným smrdutého marastu je ale přeci jen o nějaký ten stupínek výše (okoštujte: Pusher / Pusher II / Pusher III). ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Švédský kolega sice za skvělým dánským Pusherem zaostává, přesto si ode mě důstojné 4* vysloužil. Civilně laděné skandinávské gangsterky u mě sklízí vyšší sympatie než ty nadupaně akční americké. Proto dám rozhodně šanci i dalším dvěma dílům Snadných prachů. "Nikdo ti nepomůže. V tomhle byznyse jsme všichni zmrdi." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama