Reklama

Reklama

Strážce pořádku

(seriál)
  • USA Justified (více)
Trailer 1
USA, (2010–2023), 60 h 12 min (Minutáž: 42 min)

Předloha:

Elmore Leonard (kniha)

Hrají:

Timothy Olyphant, Nick Searcy, Joelle Carter, Jacob Pitts, Erica Tazel, Walton Goggins, Jere Burns, Natalie Zea, David Meunier, Jonathan Kowalsky (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(86)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto dramatického seriálu je příslušník US Marshals, Raylan Givens. Je prototypem klasického muže zákona, příliš nemluví a když jedná, tak to stojí za to. Jeho nekonvenční metody mu však způsobují problémy jak u jím vyšetřovaných osob, tak u jeho nadřízených. (matt85)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tohle není žádná superrealistická rekonstrukce policejní práce (The Wire), ani konstantní napětí (The Shield), naopak Justified představuje poměrně pohodový (divoký) západ plný neomalených buranů a uprostřed jednoho kvalitního, avšak nikoli neomylného flegmatika s hvězdou šerifa a rychlým koltem u pasu. Příběh obsahuje spoustu zajímavých vedlejších postav, mezi nimíž kraluje unikátní Boyd v excelentním podání Waltona Gogginse. Bez něj by seriál upadl nebezpečně blízko průměru. Justified není extáze na hltání jednoho dílu za druhým, ale svou pohodovou atmosférou, barvitými charaktery a snad i špetkou suchého humoru dokáže vždy zpříjemnit večer... 8/10 ()

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Justified je seriál ktorý zozačiatku nezaujme ničím iným ako hlavným protagonistom, neústupnym maršálom Raylanom Givensom. Zo začiatku sa seriál drží formátu diel=nový prípad, no v momente ako sa v polke 1.série pridá do príbehu Boyd Crowder a s ním aj príbehový prvok, diely sa prestávajú zlievať dokopy a seriál dostáva nový rozmer. Westernová atmosféra je tu pevne cítiť a tento feeling začne od momentu, kedy začne hrať zvučka v intre. Okrem atmosféry ale seriál ponúka aj jeden z najlepších vývoj postáv. Raylan kolíše aj hore aj dole, ale po tom čo sa vráti do Harlanu z Miami tak sa tam udomácni a veľa problémov sa mu stáva osobných. To ako nekompromisne tasí zbraň a prakticky si robí pravidlá je to čo z tejto postavy robí slasť pre oči. Ďalej tu je ale postava Boyd Crowder. Boyd, ktorý je zo začiatku kriminálnik sa stáva katolíkom ktorý sa snaží okolie presvedčiť že už sa zlepšil, sa potom aj tak späť do kriminálneho sveta vráti. Chémia Boyd-Raylan je to najsilnejšie púto v seriáli a každá scéna kde sa títo dvaja stretli je nezabudnuteľná. Predsa len, kopali spolu uhlie. Justified je proste hláškujuca, akčná, dejovo drásajúca pecka z prostredia amerického vidieku ktorá si postupne získava diváka aby ho do finále nepustila. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Nejedná se zde o typickou kriminálku, kde by na začátku byla vražda a celou epizodu by se vyšetřovala. Zde se zločin stane klidně teprve až v polovině dílu, nebo k němu nemusí dojít vůbec. Jde spíše o drama zaměřené na postavu Raylana, která je zajímavá sama o sobě, a dokud je na obrazovce, všechno klape, tak jak má. Ale v okamžiku, kdy je kamera věnována někomu jinému, třeba dvěma pachatelům, jak si pět minut spolu povídají, věci začnou skřípat. Většina dílu je založena na dialozích a jen malému procentu skutečné akce, proto jestli hledáte napětí v podobě neustálých přestřelek či honiček v autech, porozhlédněte se někde jinde. Jestliže ale ujíždíte na drsných chlápcích, kteří za každých okolnostech vypadají "cool" a přáli byste být jimi, Justified vám v tomhle může vyjít vstříc. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mně se hrozně líbí ty burani, kterých je každý díl plný, ústřední dvojice Raylan & Boyd a drsňáckej humor Raylana. Jsou to slabé 4 hvězdy ale první 2 série jsem skouknul během 4 dní...takže to nemůže bejt zlej seriál, když člověk pouští jeden díl za druhym:-) P.S Postava debilního nácka Deweyho je parádní:-) P.S Třetí série jen potvrzuje, že Raylan je jednou z nejlépe hláškujících seriálových postav současnosti;-) ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Timothy Olyphant jako Raylan Givens byla vážně výborná volba. Vůbec mě zaujala celková atmosféra Harlanu, kde se k sobě všichni chovají jak kamarádi, usmívají se na sebe, ale pod povrchem to silně vře. :) 1. série: 3* - kvalita mírně kolísavá, ale má několik výborných dílů. 2. série: 5* - o dost lepší, nez první, klobouk dolů. ;) 3. série: 3*, 4. série: 4*, 5. série: 5*. ()

Galerie (709)

Zajímavosti (16)

  • Vo finále každej série hrá na konci pesnička "You'll Never Leave Harlan Alive" od speváka a skladateľa Darrella Scotta. (Kaceris)
  • Postava Raylana Givense se již jednou na televizních obrazovkách objevila. A sice v TV filmu Pronto. (DaViD´82)
  • Autor předlohy k seriálu Elmore Leonard sice postavu Boyda původně použil pouze v povídce Fire in the Hole, kde ho i nechal zemřít, ale nakonec ho po letech znovu využil v románu Raylan. Natolik si totiž zamiloval co tvůrci a Goggins s Boydem udělali. Zdroj: Entertainment Weekly (DaViD´82)

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

Quentin Tarantino zřejmě míří do televize

17.11.2022

Pokud se nějaké zprávy ze světa filmu jen stěží dají brát vážně, jsou to právě informace o tom, co by se mohlo stát dalším projektem režiséra Quentina Tarantina. Třetího Kill Bill ani eRkového Star… (více)

Strážce pořádku hlásí návrat

Strážce pořádku hlásí návrat

15.01.2022

Fanoušci drsných mužů v kloboucích pozor, kabelovka FX má pro vás totiž dobré zprávy. Čerstvě totiž odmávala po sedmi letech pokračování seriálu Strážce pořádku, jehož nová série ponese název… (více)

Reklama

Reklama