Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Sarah Baileyová poprvé vkročila do školy sv. Bernarda, věděla, že ji tam budou okukovat. Netušila ovšem, že tři nové spolužačky už na ni čekají. Koníčkem zlomyslné Nancy, zakomplexované Bonnie a potměšilé Rochelle je totiž čarodějnictví a už delší dobu pasou po čtvrté kamarádce do počtu. Sarah se zdá, že má konečně opravdové přítelkyně, a je ochotná s nimi ledacos vyzkoušet. A kouzla začnou fungovat: Sarah ztrestá spolužáka Chrise, který ji zesměšnil, Rochelle si vyřídí účty s Laurou, která nesnáší černochy, Bonnie se konečně zbaví ohyzdných popálenin na zádech. Lačná Nancy zase zatouží, aby do ní přešla síla mocného ducha... Sarah brzy pochopí, že všechno zlé, co kamarádky s kouzly napáchaly, se dříve či později obrátí proti nim. Když kolem začnou umírat lidé, nechce už mít s čarodějnictvím nic společného. Nancy, Rochelle a Bonnie ji však nechtějí ze svého magického kruhu pustit. Sarah čeká souboj na život a na smrt s bývalými přítelkyněmi. A může z něj vyjít živá jen tehdy, když využije nebezpečných sil, kterých se chtěla navždycky vzdát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Totální debilovina už jenom co se nápadu týče, a vůbec nejhorší na tom všem je, že s přibývající stopáží je to horší a horší. Postavy se začnou chovat úplně iracionálně, jsou to obraty někam, kde by to člověk nečekal, protože to prostě nedává smysl. Ale oni asi tvůrci moc nevěděli, co s tím, tak se to snažili gradovat, ovšem jenom ke škodě. Další slova jsou zbytečná.. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Film mých mladých let! Ano, nejde asi o extratřídu, ale mám na něj jen a jen dobré vzpomínky. Viděl jsem ho již tolikrát a vždy jsem hltal každou minutu filmu. I když podle CSFD jde spíše o komedii, tak pro mě je to spíše thriller s prvky hororu, jelikož některé scény jsou velice dobré a film má atmosférou krásně vzestupné tempo a je čím dál více temnější a temnější. Herecké výkony se mi líbily od prvního shlédnutí a Fairuza Balk byla prostě úžasná! Chápu že někomu tento film není při chuti, pro někoho je to možná jen "teenage blbost", ale pro mě zůstane vždy top a mohu ho jen a jen doporučit. :) ()

Reklama

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že skladba How Soon Is Now? z úvodní znělky Čarodějek - seriálu, pochází víceméně z tohohle filmu, nemohla jsem odolat a film si musela sehnat. A...byla jsem omámená. Zajímavě pojaté téma, navíc...Campbell a Ulricha známe z Vřískotu, že? Tak proč se nekouknout i na tenhle snímek. Nicméně jednu hvězdu si zasloužil i soundtrack - Love Spit Love, Siouxsie and the Banshees (sakra proč ne?!). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, téma je uchopené zajímavě a vezmeme-li v potaz vzhled hrdinek, i dostatečně poutavě:) Některé scény jsou obzvlášť působivé, a nejenom díky trikům...bohužel je jich jen pár a i přes poměrně kvalitní hudbu od Graema Revella (a songu How Soon Is Now od Love Spit Love - BTW se seriálem Čarodějky aka Charmed, který tuto píseň měl jako svou titulkovou skladbu, to nemá nic společného) to není nic extrovního. Šedý průměr to taky není, takže dejme tomu *** a 1/2. ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Na téma čarodějnictví a magie příliš filmů nenajdeme. Je vskutku zvláštní, že rituální magie nepřitahuje zájem tvůrců natolik jako slashery nebo zombie filmy. Magie naopak přitahuje pozornost teenagerů, což se nejlépe odráží právě zde na internetu. Tímto budiž vysvětleno, proč jsou čarodějky v tomto filmu v telecím věku a na jakou cílovou skupinu je snímek zaměřen. The Craft je však v každém směru mnohem inteligentnějším celuloidem, než záplava prostoduchých teenage žánrovek. Jedná se o dobře odvedené filmařské řemeslo; magie je v tomto případě podána v rámci filmových možností téměř výstižně, nikoliv infantilně naivně jako v případě seriálového jmenovce. Kupříkladu rituál prováděný hlavními hrdinkami v přírodě je vlastně velmi působivý. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • V roku 2017 Andrew Fleming povedal, že seriál Čarodejnice (1998) tento film vykradol. Fleming odhalil, že pre seriál napísal aj pilotnú epizódu, ktorú založil na tomto filme, pilot však nebol vybraný, no seriál vyšiel aj tak. (Arsenal83)
  • Herečce Rachel True bylo v době natáčení filmu 30 let, přesto však ztvárnila středoškolskou studentku. (fisus)
  • Natáčanie začalo 1. mája 1995 a skončilo 19. júla 1995. Prebiehalo v celom Los Angeles, vrátane Los Angeles International Airport, Sunset Boulevard a Broadway. Stredná škola Verdugo Hills bola miestom vzniku fiktívnej katolíckej školy Akadémie svätého Benedikta. (Arsenal83)

Související novinky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

Blumhouse chystá nové Čarodějky

27.03.2019

Studio Sony už pár let zkouší zremakovat fantasy horor Čarodějky z roku 1996, původně byla k režii najata režisérka Leigh Janiak (epizody seriálu Scream, Svatební cesta), ta ale snímek před časem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno