Reklama

Reklama

Skupina dětí se rozhodne natočit film o zombie. Když v noci točí na opuštěné železniční stanici, do projíždějícího vlaku narazí auto a vlak vybuchne. Děti katastrofu přežijí a v troskách auta najdou těžce zraněného učitele místní školy. Ten je z místa vyžene za pomoci pistole a se slovy, že pokud něco někomu řeknou, vojáci zabijí jak je, tak i jejich rodiny. Děti utečou ve chvíli, kdy se na místě neštěstí objevují první vojáci. Druhý den se otřesené děti dohodnou, že film dotočí, ale že nikomu neřeknou, že byly na místě neštěstí. Mezi chlapcem Joem a dívkou Alice vzniká náklonnost, které však brání jak otec Alice, tak i otec Joea. Otec Joea totiž obviňuje ze smrti své manželky, Joeovy matky, právě otce Alice. Joeova matka zahynula při jakési nehodě v místní továrně ve chvíli, kdy vzala za opilého Alicina otce směnu. Ve městě se začnou dít podivné věci. Mizí elektronické přístroje a ztrácejí se lidé, a to včetně šerifa. Ve městě se objevují vojáci, kteří s podivnými přístroji propátrávají okolí. Město a jeho okolí trpí výpadky proudu. Joeův otec Jack brzy zjistí, že vojáci provádí jakousi podivnou „pěší operaci“, a tak na velícího plukovníka jako zástupce šerifa udeří a chce znát odpovědi. Místo nich ho však vojáci zatknou. V té době se věcně opilý otec Alice pohádá s dcerou a vyhodí ji z domu. Následně, když mu dojde, co provedl, ji pronásleduje v aute po městě. Dojde k autonehodě, při které Alice unese neznámý tvor. Když se Joe dozví, co se stalo, je rozhodnut dívku najít. Tou dobou začínají vojáci pod záminkou požáru evakuovat město. Joe se vrací v doprovodu ostatních chlapců do města a tady se uprostřed chaosu a boje vojáků s příšerou snaží dívku najít... (TV Prima)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 188)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Abrams je trendsetter, nikoli plagiátor a na Super 8 se tenhle rozštěp mezi založením tvůrce a podstatou jeho projektu dost podepisuje. To ale není jediné schizma: uvažme, že Super 8 má být film pro děti, ale ve skutečnosti je mnohem spíše pro generaci "fotrů". Současná "mládež se sluchátky na uších" (budu-li parafrázovat jednu z postav filmu) nemá moc šanci docenit preciznost poklon, které J. J. velkému mistrovi skládá, já, jakožto generační cílovka odkojená Blízkými setkáními a E. T.m, jsem se zase minul se závěrem, který byl jednoznačně směřovaný na efektuchtivé diváky odkojené spíše moderními blockbustery. Abrams si měl prostě vybrat - buď totálně důsledné retro, nebo aktualizovaná moderna. Nemůžu říci, že mě Super 8 nebavilo, naopak. Hlavně první polovina je luxusní a když jsem si při jedné ultra-spielbergovské scéně vzpomněl, že sedím ve stejném sále, kde jsem kdysi za časů normalizace bez dechu sledoval E. T.ho, šla mi po těle příjemná husina. Ta bohužel nepřežila finále, kde se tajemný původce všech jevů odmaskuje a vypadá až příliš tuctově. Jo a děti mají pravdu, když si tak často říkají: "Drž už hubu!" Měly se podle toho řídit. Verze s dabingem je za jasné ***, vědom si zvěrstev, které ječivé hlásky českých parchantů páchají, dávám celkem spornému projektu J. J. Abramse podmíněně jednu navrch. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

To, že se mi bude Super 8 až tolik líbit, jsem opravdu nečekala:) V Super 8 se setkává luxusní parta malých, chytrých exotů, kteří jako by vypadli ze Stůj při mně. Vše začíná tak, že banda těchto, vskutku nesmírně talentovaných filmařů, natáčí zombie film. Oni i jejich kamera se poté stanou svědky monstrózní "train crash", kterou to vlastně všechno začne. Kdyby byli o desítky let zpět, ve Spielbergově filmu, setkali by se s jednou z nejkouzelnějších sci-fi postaviček, E.T. Ale jelikož se chlapci nachází v 21. století a ve filmu J.J. Abramse, roztomilý E.T. se proměnil ve Vetřelce, který likviduje nejen obyvatelstvo, ale také jejich elektrotechniku. V závěru filmu se nakonec ukáže, že vlastně vůbec není zlý a že jen potřeboval víru, kterou mu přinesla vlídná slova hlavního hrdiny. Nakonec se s ním všichni rozloučí ve stylu Blízkých setkání třetího druhu. A dokonce i mně málem ukápla slza. A to i přes to, jakkoli byl závěr prvoplánový a klišovitý. Tady mu to velmi ráda odpustím:) Film se mi jednoduše moc líbil, od obsazení, po scénář a tradiční Abramsovy "Lens Flares." And, please, all the awards to Joel Courtney. Ten kluk je tu fakt zatraceně dobrý:) ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Prvých 30 minút pripraví diváka na niečo ... čo sa už vôbec nedostaví. Výborne vystavaná atmosféra sa rozpadá v jednoduchom, čitateľnom a deravom scenári vhodnom tak pre "Troch pátračov". Po teaseroch a traileroch som očakával mysteriózny mrazivý thriller, ktorý mal pod záštitou Spielberga zabezpečiť stálu neistotu a strach, no dostavili sa len zmiešané pocity zo strašidelnej rozprávky kde deťúrence zachraňujú to čo americké vzdušné sily nedokázali ani po 50-rokoch výskumu a skúsenosti. [2 a pol *] ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Dětské dobrodružství á la Spielberg? Rodinné drama na pozadí sci-fi, propracované dětské charaktery a strhující emoce? Dechberoucí výbuchy, před kterými smeká i Michael Bay? J.J.Abrams to dokázal? Ano, ano, ano, ano. Takhle pořádně se to dělalo v 80. letech! 90% P.S. Elle Fanning stačil jediný film na to, aby předčila svou starší sestru Dakotu v charismatu i hereckých schopnostech. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Spielbergovější než současný Spielberg, ale něco z esence hravosti a humanismu E.T Abramsovi stále chybí. 85 % P.S. Zombie film ve filmu byl dokonalý a vytvořil onen potřebný přesah jinak průzračné sci-fi flákoty. Elle Fanning roste v nejslibnější herečku posledního desetiletí, připomíná graciézní ledovou blondýnku Grace Kelly. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (23)

  • Steven Spielberg v roce 2006 během ceremonie pořádané institucí Academy of Achievement řekl, že iniciačním filmovým momentem v dětství pro něj bylo zhlédnutí snímku Největší představení na světě (1952), obzvláště pak tamní sekvence srážky vlaku a automobilu. Ve filmu Super 8, jenž představuje poctu rodinným dobrodružným filmům produkovaným v osmdesátých letech Spielbergovou společností Amblin Entertainment, příznačně veškeré dobrodružství začíná srážkou vlaku s autem. (JFL)
  • Elle Fanning (Alice) od castingu v březnu 2010 do začátku natáčení, které začalo o půl roku později, vyrostla o devět centimetrů. (Kacitr)

Související novinky

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Známe zápletku sedmých Star Wars?

Známe zápletku sedmých Star Wars?

21.07.2014

J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Star Trek) je proslulý tím, že se snaží co nejdéle tajit zápletky svých filmů. Třeba o Super 8 jsme do premiéry nevěděli skoro nic a debaty o tom, kdo je… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

Šípová Růženka vs. Angelina Jolie

13.03.2012

Ještě nemáte dost zmodernizovaných verzí klasických pohádek? Pak vězte, že Raimiho Ozem, třemi Sněhurkami či dvěma Kráskami a zvířaty mánie nekončí. Walt Disney Pictures plánují nejen novou Popelku … (více)

Reklama

Reklama