Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se setkáváme s Davem Lizewskim alias Kick-Assem, amatérským bojovníkem proti zločinu, který je v civilu nenápadný obrýlený středoškolák. Je tu samozřejmě i Hit-Girl, která z jedenáctileté holčičky, co umí nebezpečně zacházet s nunčaky a mačetou, vyrostla v patnáctiletou slečnu Mindy, jež se snaží zapomenout na své smrtící instinkty a pokouší se zapojit do školního kolektivu. Daveovi se ale nedaří zapadnout do školní rutiny, jak si představoval, a tak se rozhodne Kick-Asse oživit. Spojí se se superhrdinským týmem sdruženým kolem plukovníka Starse a po nocích společně trestají zločiny, na něž policie nestačí. Mezitím na druhém konci města kolem sebe šikuje bizarní zločinecké kreatury další starý známý z prvního dílu - zbohatlický synek Chris, toužící po pomstě... (TV Nova)

(více)

Videa (25)

Trailer 3

Recenze (1 068)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $28,795,985Tržby Celosvetovo $63,286,788Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,235,178 //počet predaných kusov 273,216Tržby za predaj DVD v USA $5,485,712 //počet predaných kusov 257,060║ samozrejme že Matthew Vaughn ostáva s prvým dielom troška nedostižný ale Jeff Wadlow si nepočína najhoršie a ponúka veľmi podarené urvalé pokračovanie, kde nechýbajú drsné frky, brutalita, nadávky, výborná akcia a hlavne množstvo super hrdinov, spokojnosť, bavil som sa /videl v kine: 80%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První Kick-Ass byla kravina, ale aspoň měla pár postav, o kterých jsem si říkal, že je fajn, jak se ve filmu předvedli. Jasný, mluvím hlavně o Nicolasovi Cageovi. Jenže pak přišel druhý díl a já si opět říkal, že bych se na něj měl podívat. Jim Carrey by přeci neměl zklamat ať by hrál kohokoliv. Nakonec se přiznám, že jsem si ho tam po pravdě ani nevšiml. Ne, že by byl nevýrazný, prostě si nebyl vůbec podobný. No a zbytek to prostě neuhraje. Dvojka jak začne fanouškovsky, tak skončí hrozně tragicky. Celý je to neuvěřitelně rádoby akční a co je horší, tak rádoby emotivní. A nejhorší je, že já v tom ty emoce šíleně postrádám. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Wadlow není Vaughn a i když je jeho nášup koukatelný, operuje o dva levely níž než jednička. Už dvojka komiksu je dost slabá, ale Wadlow scenárista si chytře vypomohl hrábnutím do spin-offu Hit-Girl. Linie Hit-Girl i linie MotherFuckera jsou pak zajímavější a zábavnější než linie Kick-Asse, který jako by tu byl tak nějak do počtu. Scénář se pohybuje v brutálních zkratkách - bleskové odstavení Daveovy přítelkyně nebo Motherfuckerovy matky hned na začátku, zároveň totální povrchnost nového Daveova vztahu s Night Bitch - a zatímco v jedničce byla SPOJLER smrt Big Daddyho emocionální bombou, tady se násilná smrt Daveova otce totálně odbude. KONEC SPOJLERU Stále je to celé vulgární, brutální, dostatečně akční i vtipné a jen neopakuje ve větším původní příběh, ale rozvíjí ho. P.S.: Před filmem dávali v kině trajler na novou Carrii, kterou hraje Moretz. Což je vtipné s ohledem nato, že její středoškolská linie v Kick-Ass 2 Carrii dost připomíná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Neskutečný! Už dlouho jsem se tak nepobavil u vyloženě gýkovskýho snímku jako právě u Kiksů 2. Líbí se mi zápal Jima Carreyho do herectví. Kapitána Hvězdy a pruhy zahrál opravdu fantasticky, entuziasmus z něj jen sálal a já se bavil pokaždé, když se objevil na scéně, ačkoliv jsem měl ze začátku trochu problém ho vůbec poznat a říkal jsem si, co je to kurva za borce, kde ho sebrali? Ale i ostatní hvězdy a hvězdičky se snažily. Celá plejáda vtipných komiksáků proti bandě záporáků, kteří si ve vtipnosti s těmi prvními v ničem nezadali. Co si přát víc. Sem tam nějaká ta moralitka, ale proč ne. Film pro mladé by nějaké to poselství měl mít. Ti lidé vstupují do života a nemají nic nalajnovaného. Moralitky v takových filmech smysl mají. Filmu by se dala vytknout jen jistá aviváž. Člověk nikdy neví, co je sranda (přehánění) a co reálné násilí. Ale o tomto hledání zenitu je vlastně i celý film. Krásných čistých pět hvězd a pruhů. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tohle není jako jednička. Tohle je totiž lepší, bez ohledu na to, co mi kdo z místních komentů bude tvrdit. Ironie a nadsázka ve všech možných podobách je totiž mnohem víc přítomna, než-li minule, v soubojích, v hláškách, v ujeté stilizaci... Obzvláště Čur**ovo banda je asi nejzábavnější grupa padouchů, která se kdy ve komicksárně zjevila a konkurovat ji může snad jen banda Zlého koně, jedno zda-li jde o samotného űberpadoucha, nebo vedlejší postavy jako Matička Rus (které zas na druhé straně barikády konkuruje Plukovník Pravdoláska s kým jiným, než s Hit-Girl). Nejlepší comiksový film léta (Jo supermane, spodky výjimečně dané pod kostým nepomohly), který není pro ostatní filmy ze stejného ranku hozenou rukavicí, ale zdviženým prostředníčkem, který se bohužel dlouhé roky nikdo nepokusí zlomit (leda by DC zmagořilo a zfilmovalo svého ujetého Hitmana). Že triky nejsou špičkové? To je jen dobře! Excelentnost vzpourám proti ordinérnímu pojetí čehokoli nikdy neslušela. PS: K filmu se překvapivě dobře hodila jedna z předreklam, kde vystupovala parta násilnických a sexistických müslityčinek. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (42)

  • Při první rvačce je Dave (Aaron Taylor-Johnson) přepaden, načež má zakrvácený nos a celou bradu. V dalším záběru, když leží u pneumatik, má ale krev jinde, a pod nosem ji nemá vůbec. (Twyer)
  • Hláška „pants on fire“, kterou Zabíjačka (Chloë Grace Moretz) použije po souboji s pouličními lupiči, pochází z říkanky „liar, liar, pants on fire“, v plné verzi: you liar, you liar, your pants are on fire, your nose/tongue is as long as a telephone/telegraph wire, která se používá jako reakce na něčí lež. V českém dabingu zazní – vzhledem k situaci – mnohem vtipnější „lež má krátké ruce“ (podle přísloví „lež má krátké nohy“). (Stan Borowitz)
  • Film se začal připravovat ihned po premiéře prvního dílu. (Mr.Hudson)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (více)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (více)

Reklama

Reklama