Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer

Recenze (156)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Je malilinko zvláštní, že postava komediálního seriálu, okolo který se všecko jakoby točí, je napsaná úplně, ale úplně nevtipně (Frank). Samotnej námět je každopádně jako stvořenej pro humornej seriál, a přesto se těží z jeho zdánlivě skrytých uliček, kde byste to ani nečekali. Navíc se Shameless vždycky bude moct opřít o Lipa (kterýmu se podle mě dá fandit tak stokrát víc než Fioně) a relativně stálou (sexuální?) výkonnost. Edit koncem 5. série: Nebudu už dál otálet, musim to prostě zvednout. Konzistence - symbol Shameless. Tvůrci i takhle pozdě málokdy pálí slepýma a speciálně děcka (Carl, Debbie) jsou snad zábavnější díl od dílu. Senza! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí dát těm "Nestydům" pět hvězd, ale ještě počkám. Velkou devizou této komedie je, že tu je i vážná rovina. Zvláště to přetahování rodičů a Fiony o děti je dosti mrazivé. Vévodí tomu Frank, kterého mám plné zuby, neboť to je neskutečný z..d! Jeho jediným zájmem je, jak přijít lehce k penězům (práce nehrozí) a pak je "zkapalnit" v místním baru. Vše řídí Frankova nejstarší dcera Fiona, bez níž by rodina nemohla fungovat. I další sourozenci jsou něčím zajímaví a tak je seriál dostatečně atraktivní. Těším se na další díly (po deseti dílech). Připadá mi, že ke konci série ubylo legrace a přibyly ty vážnější scény. Dám si pauzu a pak ještě zkusím druhou sezónu. (13.3.2015) Opravdu je to tak, těch smutných amorálností přibývá i ve druhé řadě. Například po třetím dílu, kdy Frank nechává pro prachy zemřít "ošklivku", jsem chtěl od toho odejít, ale toho zajímavého je tu stále dost a tak to ještě vydržím. Čím dál tím víc se mi líbí Sheila, která pomalu, ale jistě překonává svou fóbii. Vzhůru do dalších dobrodružství! Když jsem kritizoval, že těch vážných problémů je ve druhém dějství více, ještě jsem netušil, že mi to tak bude vyhovovat! Neskutečně návykový seriál sleduju už ve třetí části a zdá se, že jen tak nepřestanu. Teď už tedy jednoznačně za pět hvězd, protože je to prostě originál!(27.3.2015) Třetí série je asi nejlepší! Od čtvrté mě hodně lidí odrazovalo, ale nedbal jsem a nelitoval jsem. No a ta aktuální pátá už nemůže nic změnit na dojmu, že se jedná o jeden z nejlepších a nejkomplexnější seriálů, co jsem kdy viděl! Těším se na šestou!!! (1.5.2015). Ani šesté setkání s rodinou Gallagherových nekleslo pod vysoce nastavenou laťku. Stále se je na co dívat, stále je se čemu smát i dojímat. Stále dokáže Frank a spol překvapit. Moc se těším na sedmou řadu (12.4.2016). Když tak přemýšlím o právě skončené sedmé sérii, tak se zase musím jen opakovat. Je to jeden ze seriálů, který neztrácí na kvalitě a má přes všechen ten hořký humor spoustu silných i dojemných momentů. Už vím, že osmá řada je nasmlouvaná a tak mi nezbývá, než se zase těšit na setkání s touto tragikomickou rodinkou Gallagerů. (24.12.2016) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech sériích mohu s klidem říct, že je to fakt kvalitní seriál, který si drží úroveň. Je to samozřejmě přehnaný a v každym díle se buď šuká, nebo tam musí bejt nějaké tabuizované téma, ale je pravda, že je to vždycky zábava. Občas mi přijde, že se o té gallagheří chudobě furt jen kecá, ale co do huby a co chlastat mají nakonec vždycky. Je fajn, že si tvůrci uvědomili, že nemůžou furt dokola omílat to samý, a tak je čtvrtá série posun trochu jinam a postavy se vyvinuly více, než za celou předchozí dobu. Nejlepší postava je rozhodně Kevin a taky mám rád Lipa. ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

První díl mě chytil za srdce, takže tomuhle seriálu dám určitě šanci. Zasmála jsem si, poplakala. Fakt mě to dostalo. Místy je to docela drsný a to hned různými pozitivními i negativními způsoby. Těším se na další díly. /// Za první sérii dávám 8/10. Nejen první díl, ale celý seriál mě chytil za srdce. Je to místy strašně smutný, místy se tlemím jak blázen. Je to takový hodně lidský, o životě, realitě. Místy možná přehnaný, ale nějak mi to k tomu sedí. Musím říct, že se tam s ničím nepářou. Drsnost zobrazení sexuálních scén, scén s gayi, alkoholismem apod. je taky dost lidská a upřímná. Občas jsem fakt šokovaná. Často je to na hranici kontroverznosti. Možná i proto je to jiný seriál než ty ostatní. Jeho název je doslovný. Jinak herecké obsazení je naprosto perfektní, oblíbila jsem si téměř všechny postavy. Uvidíme, co přinesou další série. /// Takže zhlédnuto a super. Nakonec mě tak nějak všechno chytlo za srdce. Shameless nám ukazuje jak to v Americe chodí u chudých v sociálním, pěstounském a pracovním systému. Akorát je to zobrazeno takovým svým originálním způsobem. Dost jsem si pobrečela, protože já citlivka to občas nedávala. A taky jsem si zanadávala, protože nesnáším nespravedlnost (viz poslední díly 4. série). A samozřejmě občasný pořádný výtlem nebyl výjimkou. Těším se na další díly, škoda, že to potrvá. 9/10 ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Sprostý, nechutný, šokující, vtipný, smutný. Britskou verzi jsem bohužel neviděla, no ale ta americká je neskutečně dobrá. Po skončení dílu jsme se nemohla dočkat dalšího. Frank a jejich matka mi strašně vadí, scény s nimi musím občas i přetočit. Můj nejoblíbenější Gallagher je Lip. Ani nemůžu spočítat, kolikrát za jeden díl, jsem z něčeho v šoku, znechucená apod. Za ten rok co se Shameless nevysílá, člověk úplně zapomene, jak geniální seriál to je. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Tvorcovia chceli do hlavnej role obsadiť Woodyho Harrelsona, ten mal však nabitý diár. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)
  • Na zdi hospody "The Alibi Room", kam Frank (William H. Macy) pravidelně chodí, vysí světelná reklama "Pilsner Urquell". (Cliff Booth)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama