Reklama

Reklama

Dům na konci ulice

  • USA House at the End of the Street (více)
Trailer 3

Tajemství čeká na své odhalení. Jennifer Lawrenceová v hlavní roli amerického hororu. Rozvedená Sarah (Elisabeth Shueová) se nastěhuje se sedmnáctiletou dcerou Elissou (Jennifer Lawrenceová) do domu na kraji lesa. Nejbližší obydlí na konci ulice má být prázdné po rodinné tragédii (dospívající dcera v něm zabila oba rodiče), ale Elissa zjistí, že tam žije bratr vražedkyně Ryan. Starostlivá Sarah okamžitě vidí v samotářském chlapci nebezpečí, ale přesto mezi Elissou a Ryanem přeskočí jiskra a vzniká náznak romantického vztahu. Tajemství domu na konci ulice, o němž nikdo nemá tušení, čeká na své odhalení... Snímek Dům na konci ulice (2011) vznikl podle námětu známého režiséra Jonathana Mostowa (mj. Ponorka U-571, Terminátor 3), ale hodně dluží především klasickému Hitchcockovu hororu Psycho. Představitelka Elissy Jennifer Lawrenceová (nar. 1990) už sice měla za sebou svoji průlomovou roli Ree, starající se o své sourozence, v nezávislém filmu Do morku kosti (uvedeném na MFF v Karlových Varech pod originálním titulem Winter's Bone), zasloužené postavení hvězdy jí však přinesl až následující snímek, divácký hit Hunger Games. Roli její matky vytvořila Elisabeth Shueová, známá především rolí prostitutky z dramatu Leaving Las Vegas (1995). (Česká televize)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (292)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z tohodle filmu by měl největší radost Arnold Rimmer ;) Nudná rutinna, která má štěstí pouze na výborné herecké obsazení a slušnou hudbu.100x omletý příběh, který se snaží být strašně tajemný, přitom je celkem průhledný a na konci vrší jednu dezinformaci za druhou aby diváka "zmátl".Ono to není hloupé, dokonce to není ani špatně zrežírované, jen je to neuvěřitelně nudné, bez napětí, bez atmosféry.Za hodinu si kromě skvělé scény se zlomením nohy a kozičky Jennifer Lawrence na nic jiného nevzpomenu a vymažte žánr horor, jelikož tohle je jen šedivý a kýčovitý thriller. 45%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to průměrný až to bolí. Zápletku jsem prokoukl docela brzo, napětí nic moc, chyběla tomu prostě šťáva. Alespoň tam byla Jennifer, na kterou se pěkně dívá. Jinak u mě převládá asi zklamání, protože Mark Tonderai minule ukázal (v Umlčení), že má jednoznačně na víc. Tady svoji laťku ani náhodou nepřeskočil, dokonce ani nevyrovnal. Bude muset do příště zase zabrat a snad se mu zadaří víc, potenciál v sobě má. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Rozvedená matka s dcérou Elissou sa prisťahujú do malomesta, kde sa onedlho dozvedia, že v susednom dome zmasakrovala pred rokmi dcéra svojich rodičov. Býva tu však ešte ich syn, ktorý sa s Elissou čoskoro spriatelí, no nikto netuší, že vo svojej pivnici ukrýva malé vražedné tajomstvo. Na tento film som sa po režisérovom výbornom road-horore "Hush" výrazne tešil, no bohužiaľ sa mi dostalo určitého rozčarovania, keďže v podstate ide iba o neškodný teenagerský horor, pri ktorom som sa po chvíli pozerania začal dosť báť. Báť toho, že sa ten film nezlepší, keďže s výnimkou úvodu bola celá prvá hodina nezáživná, predvídateľná a miestami až nechutne zdĺĺĺhavá. Ústredná dvojica bola zrejme vybratá čisto pre výzor, no asi nie som cieľovou skupinou, keďže ma akosi nebavilo pozerať sa na utrápeného fešáčika, ani na hlavnú hrdinku so spuchnutou hlavou, ktorá si tu odbehla v prestávke medzi "Hunger Games". Tretiu hviezdu dávam iba za záverečnú tretinu, kedy sa to konečne začalo podobať na horor, objavil sa aj šikovný zvrat a celkový dojem sa pomaly vylepšil. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Velký smutek z toho, že se Jennifer sama nezpívá. Ne že bych tedy rozuměla tomu, proč tam linka vůbec byla, ale když už tam byla, tak bych se alespoň chtěla pokochat jejím hlasem. Další velký smutek je to, že scénář a vlastně vůbec nic nedává smysl. Chvíli jsem měla dojem, že by to mohl být jeden z takových těch zapadlých filmů, na které vedením boží ruky narazím a ony jsou tak divné, až se mé hipsterské dušičce zdají jako geniálně nevyhnutelný vrchol kinematografie. Ale nebyl, byl jenom špatný. Další dílčí zklamání bylo z toho, že jsem (teď už vlastně nevím proč, jo už vím proč) měla ze začátku dojem, že se dočkáme revoluce v podobě toho, že hlavní hrdinka takovéhle žánrovky bude rozumná a "normální", tzn. pomlouvační lidé se jí zdají divní, nepadne idiotovi, co se vytahuje, do náruče při první příležitosti a tak. Ale bohužel nakonec v průběhu filmu dostala všechna charakterová klišé hororových puberťáků, jaká jen snad existují, od pokaženého vztahu s matkou, který nejlépe utuží zabiják se sekerou, po zvědavost jak asi vypadá sklep v tomhle tmavém starém prázdném cizím domě. Po dlouhé době jsem se také dívala na zvratový film aniž by se mi podařilo si někde předem přečíst spoilery a tak jsem na sebe byla náležitě pyšná, že jsem všechny zvraty odhadla ještě předtím, než přišlo oficiální odhalení. Scénář byl ale poskládaný opravdu zle a nesmyslně, to mám potřebu ještě zopakovat, profesně byl špatný, ne že bych jenom vyčítala neoriginalitu nebo schématičnost. Na žádná schémata právě ani moc nedošlo, bůžek dramaturgie musí někde v koutě brečet. Jediná linka, nad kterou bych se pozastavila, je tvář v kmeni stromu. I když jsem obě scény zkoumala několikrát, tak jsem žádnou tvář neviděla, ale zase jsem četla příspěvky lidí, kteří ji tam prý viděli. A ono je to docela důležité, protože pokud tam není, tak to znamená, že to je jediná chytrá věc ve scénáři (jeho očima ji tam napoprvé viděla, protože její vědomí chtělo, aby tam byla - a potom s matkou je vyléčená a jejich vztah se zlepšil a nemusí to obě postavy vyjadřovat slovy, ale takhle to pěkně ukážou akcí). Jenomže pokud tam ta tvář je a jenom já ji nevidím, protože jsem slepá, tak ve scénáři není žádná chytrá věc. Tak doufám, že tam ta tvář není. - No sakra a zrovna chvíli po dopsání jsem tu tvář asi našla. Tak ona tam je. Tak žádní chytrolíni. Ach jo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jakožto příležitostný divák hororů musím říci, že to rozhodně špatný nebylo. Je fakt, že velkou měrou se na tom podílí Jennifer Lawrence, ale film dokázal budovat i nějaké to napětí. O hororu bych tu moc nemluvil, spíše se jedná o thriller s několika lekačkami. A upřímně, radši slušně natočené mysteriózno než nenápaditou amatérskou gore kravinu, kterých se za poslední roky vyrojilo jako hub po dešti. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (5)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 46. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Byť středoškoláci velmi poškodí Ryanovo (Max Thieriot) auto (rozbité čelní sklo a přední světlomety) po chvíli, když jej řídí Elissa (Jennifer Lawrence), je auto zcela v pořádku a v tomto stavu už zůstane až do konce filmu. (pemap)

Související novinky

Hladové hry bourají statistiky

Hladové hry bourají statistiky

26.03.2012

To jsou opravdu pozoruhodná čísla. Adaptace bestselleru Hunger Games zlomila o víkendu hned několik rekordů. S odhadovanými tržbami kolem 155 milionů dolarů jde o nejúspěšnější březnovou premiéru… (více)

Reklama

Reklama