Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Atmosférou hutný animák, ktorý mohol mať ešte väčšie grády keby mal trochu lepšie vizuálne spracovanie. Keďže som mal pocit, že práve z tejto dominanty akou je atmosféra chcel film ťažiť (keďže warhammer má skvelý svet). Byť lepšieho spracovania, bolo by to ešte lepšie,. V podstate som dostal čo som čakal a dokonca aj o niečo viac. Príjemne vykreslenie sveta warhammeru. ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda vůbec existuje žánrově podobný filmek, který tak dokonale připomíná intro/outro ze hry. Nejsou to sice žádné detailní orgie alá Pixar, ale designová práce je zde pořešena minimálně slušně. Warhammer jsem nehrál, tudíž se dějově moc nechytám a i když jde o velmi jednoduché vyprávění, je divák vhozen do rozběhnutého kolotoče, což je zřejmě i největší kámen úrazu. Děj je tedy velmi přímočarý, což by se ale dalo považovat i za kladnou stránku. Ale akce tam je, tvrďácké hlášky také a do toho i nějaký ten démon, tudíž je o zábavu vcelku postaráno. [63%] ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

O Warhammer som už niečo počul, ale stále viem velmi málo.S toho vyplýva, že asi nebudem fanúšikom sveta Warhammer ako väčšina čo to už videla, ale mám rád tento typ animákov.Čo sa týka Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie, tak môžem len odporučiť.Rozhodne je to dobrý sci-fi masaker.Prekvapila ma celkom slušná atmosféra a taktiež hudba, dabing hercov či animácia, len je škoda, že sa to asi nikdy nedostane na veľké plátna a že to ma len 70 min.Chcelo by to ešte vylepšiť a hlbšie prepracovať charaktery postáv, ale v tom animáku na to nieje čas.Hneď zo začiatku odlietame v sprievode Mariňakov na planétu, kde je čoraz viac a viac hustejšie a zaujímavejšie a potom koniec.Takže tempo filmu je rozhodne našlapané, ale ako som spomínal chcelo by to ešte vylepšiť/obohatiť.Škoda, mohla by to byť ešte väčšia pecka ako to je. 70% - 3* ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Warhammer síce nepoznám, avšak zdá sa že ide o temný, religiózny svet s rímskymi prvkami, čiže svet veľmi zaujímavý. Každopádne film pôsobí príliš kostrbato tak po stránke animačnej ako aj dejovej. Viem si však predstaviť celovečerný hraný film z tohto doposiaľ nevyužívaného, avšak veľmi lákavého prostredia. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jelikož to bylo moje první setkání s touto mocnou frančízou, nemůžu hodnotit nic jiného, než obsah a provedení. A obojí bylo, řekl bych, obstojné. Příběh neurazil, ač bych možná uvítal větší armádu a víc akce. Animace mi lehce připomínala videa z Diabla II., ale líbilo se mi propojení gotiky a sci-fi. Příjemná oddychovka pro fanoušky žánru. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama